Hoger in zoekresultaten

Zorg dat je aanbiedingen vindbaar zijn via zoekopdrachten

Hoe meer mensen je aanbiedingen zien, hoe groter de kans dat je iets verkoopt. En een van de beste manieren om de zichtbaarheid van je aanbiedingen te vergroten, is ze makkelijk vindbaar te maken voor potentiële kopers die op zoek zijn naar iets dat ze willen kopen


Zoeken op eBay

Wanneer een koper iets op eBay zoekt, worden de zoekresultaten in de standaardsorteervolgorde Beste overeenkomst weergegeven. Met Beste overeenkomst zien kopers objecten die voor hen het meest relevant en interessant zijn. Om je zichtbaarheid in Beste overeenkomst te vergroten, moeten je aanbiedingen compleet zijn, de belangrijkste trefwoorden bevatten en van alle relevante specificaties zijn voorzien.

Tips voor Beste overeenkomst

Hier zijn enkele tips om de positie van je aanbieding in zoekresultaten van Beste overeenkomst te verbeteren:

  • Neem de trefwoorden waar kopers waarschijnlijk naar zoeken op in je titel en je objectbeschrijving. Bijvoorbeeld: Blauwe Adidas Glide-loopschoenen voor mannen, maat 44.

  • Bied een scherpe prijs aan die gebaseerd is op de prijs van soortgelijke objecten.

  • Maak je aanbiedingen zo compleet mogelijk, met goede foto's, een gedetailleerde beschrijving en alle relevante specificaties.

  • Maak je kopers blij met een gratis of scherp geprijsde verzending, een snelle verzending en een ruim retourbeleid.

  • Word een eBay-topverkoper en laat al je aanbiedingen beter opvallen in zoekresultaten.


    Op internationale sites kun je je aanbiedingen met een advertentiecampagne met promotieaanbiedingen weergeven op prominente plaatsen op eBay. Jij bepaalt wat je wilt uitgeven en je betaalt alleen als een koper op je advertentie klikt en vervolgens ook iets koopt.

Google, Bing en andere onlinezoekmachines

Je aanbiedingen in externe zoekmachines laten weergeven kan een uitstekende manier zijn om je objecten vaker te laten bekijken.

Hoewel makers van zoekmachines meestal niet precies vertellen hoe ze de positie van resultaten bepalen, zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om te zorgen dat je aanbiedingen beter scoren in zoekmachines:

  • Kies 2 of 3 trefwoorden die zeer relevant zijn voor je object en neem ze op in je titel en je beschrijving. Gebruik Google Trends om te zien hoe vaak op elk trefwoord wordt gezocht.

  • Gebruik vetgedrukte tussenkoppen om informatie in je objectbeschrijving te groeperen en stel de grootte van het lettertype in tussen 12 en 14.

  • Voeg altijd product-ID's aan je aanbiedingen toe.

Gebruik geen actieve content, zoals JavaScript, Flash en formulieracties. Raadpleeg onze gids voor het vervangen van actieve content voor meer informatie