Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Betalen met PayPal

PayPal algemeen

PayPal is de veiligste en meest efficiënte manier om op eBay te betalen. Kopers kunnen met hun bankrekening (via hun PayPal-saldo) of met een creditcard voor objecten betalen door op de button Betalen te klikken in een gewonnen aanbieding, of door op een link te klikken in de PayPal-e-mail met het betalingsverzoek (Money Request).

Met PayPal kunnen alle bedrijven en consumenten met een e-mailadres online betalingen verzenden en ontvangen.

Transacties met PayPal zijn veilig. Met PayPal wordt kopen op het Internet gemakkelijker en kosteneffectiever dan ooit.

Hoe kun je met PayPal voor een object betalen?

Als je voor een eBay-object wilt betalen en de verkoper PayPal als betalingsmethode accepteert, kun je naar de aanbiedingspagina gaan en op de button Betalen klikken.

Als de verkoper verzendkosten heeft opgegeven, hoef je alleen je verzendadres te bevestigen en PayPal als betalingsmethode te kiezen. Vervolgens word je naar de website van PayPal geleid om je betaling te verzenden. Heb je nog geen PayPal-rekening, dan wordt die voor je aangemaakt. Op de site van PayPal kun je opgeven of je de PayPal-betaling wilt verrichten met je PayPal-saldo of je creditcard, waarna je de betaling verzendt. Dat is alles!

Als de verkoper geen verzendkosten heeft opgegeven, kun je zelf een bedrag invoeren. Lees de objectbeschrijving en de betalingsinstructies van de verkoper goed door om te zien of er nog kosten bijkomen, zoals internationale verzendkosten. Wanneer je je verzendadres hebt bevestigd en het te betalen eindbedrag hebt ingevoerd, selecteer je PayPal als betalingsmethode. Je gaat dan naar de website van PayPal om je betaling te verzenden.

Als de verkoper geen verzendkosten heeft opgegeven en je niet weet hoeveel je precies moet betalen, kun je de verkoper een e-mail sturen om het totaalbedrag aan te vragen. Nadat je dit hebt ontvangen, kun je naar de betreffende aanbieding gaan en op de button Betalen klikken om je betaling te verrichten.

Voordelen van PayPal

Betalen met PayPal biedt de volgende voordelen:

 • Het is veilig:

  • PayPal beschikt over geavanceerde systemen voor fraudepreventie waarmee je financiële transacties goed worden beveiligd.

  • Voor je transacties heb je alleen rechtstreeks contact met PayPal, een eBay-bedrijf. Je financiële gegevens worden niet naar de verkoper gestuurd.

 • Doordat je sneller voor objecten kunt betalen, heb je deze ook eerder in huis.

 • Het is gebruiksvriendelijk:

  • De service van PayPal is volledig geïntegreerd in eBay. Met één druk op de knop kun je betalingen verrichten.

  • Je kunt al je aankopen online volgen.

  • Je krijgt een automatische ontvangstbevestiging zodra de verkoper je betaling binnen heeft. Zo weet je dus altijd of je daadwerkelijk hebt betaald.

  • Accountgegevens en de status zijn altijd direct toegankelijk en meteen bekend.

 • Je kunt gemakkelijk objecten in het buitenland kopen, zoals op eBay België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

 • PayPal is voor kopers geheel gratis.

Betalingsverzoeken (Money Requests) en veilingfacturen (Auction Invoices) van PayPal

Een verkoper kan betalingen innen door een e-mailbericht met een betalingsverzoek (Money Request) of een veilingfactuur (Auction Invoice) aan de koper te sturen. In dit bericht worden diverse zaken vermeld: het totaalbedrag, het betreffende object, verzendkosten en andere betalingsgegevens.

Als je een betalingsverzoek of veilingfactuur ontvangt, vind je in het bericht een link waarop je kunt klikken om voor je object te betalen. Kun je niet op deze link klikken, dan kun je deze kopiëren en in de adresbalk van je browser plakken. Je kunt ook betalen door in te loggen bij je PayPal-rekening en op de tab Geld sturen (Send Money) te klikken.

Informatie zoeken over je betalingen

Je kunt details over betalingen die je met PayPal hebt verricht, bekijken in je Geschiedenis (History). Hiervoor log je in bij je PayPal-rekening en klik je op de subtab Geschiedenis (History). Doorzoek de weergegeven transacties of zoek met behulp van de zoekfilters boven aan de pagina naar je betaling. Klik vervolgens op de link in de kolom Status voor volledige details over je betaling, zoals het tijdstip, de datum, de titel van het object, het verzendadres en een optioneel bericht.

PayPal op je bank- en creditcardafschriften

Wanneer je een bedrag van je bankrekening naar PayPal overmaakt, staat op je bankafschrift 'PayPal-boeking' (PayPal Transfer) naast de betreffende betaling.

Voor aankopen met een creditcard staat op het creditcardafschrift 'PayPal' naast het afgeschreven bedrag, met het Customer Service-nummer van PayPal en eventueel de bedrijfsnaam van de verkoper.

In geval van fraude

De overgrote meerderheid van de transacties op eBay verloopt probleemloos. Als je met fraude te maken krijgt, kun je volgens de regeling voor fraudebescherming in aanmerking komen voor schadevergoeding.

De volgende gevallen worden op eBay beschouwd als fraude:

 • Je hebt voor een object betaald maar het nooit ontvangen, of

 • Je hebt een object ontvangen dat wezenlijk afwijkt van de beschrijving. Je hebt bijvoorbeeld een gouden ketting gewonnen, maar krijgt een koperen ketting thuisgestuurd.

Teruggaven en terugstortingen

Als de verkoper een teruggavebeleid heeft opgegeven, moet je je hieraan doorgaans houden.

De verkoper kan je bedrag terugstorten op je PayPal-rekening, of deze nu met je bankrekening of met je creditcard is verricht.

In het algemeen moet je contact met de verkoper opnemen als je een object wilt retourneren of een terugbetaling wilt ontvangen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen