Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Je kennis delen met andere eBay-leden

Je kunt op allerlei manieren informatie delen met andere eBay-leden, zoals je familie, vrienden en degenen die nog geen ervaring hebben met het kopen of verkopen van objecten. Waarschijnlijk weet je nog wel hoe je je voelde toen je je eerste objecten kocht of verkocht. eBay wordt nog leuker als je nieuwe leden kunt helpen. Je kunt ook je reputatie op eBay verbeteren, met name als je ervaring hebt met een bepaald soort object, zoals munten, haute couture of oud opwindspeelgoed.

Tips voor uitleg over eBay aan anderen

Hier volgen enkele tips waarmee je anderen de basisprincipes en voordelen van eBay kunt uitleggen. 

Hoe

 • Leer van andere leden. Bezoek de prikborden.

 • Er zijn veel boeken over eBay die nieuwe gebruikers helpen met schema's, tips en procedures.

 • Probeer je doelgroep niet te overstelpen met informatie. Houd de lessen kort en houd bij elke les een duidelijk doel voor ogen.

 • Begin klein. Geef eerst uitleg aan kleine groepen, vrienden en familie. Laat hen eerst kleine, goedkope objecten verkopen die ze eenvoudig kunnen verzenden.

 • Voeg enkele leuke, motiverende activiteiten toe waarmee ze leren naar objecten te zoeken. Zoek bijvoorbeeld naar objecten zoeken waarvan de titel de naam of het geboortejaar van cursisten bevat. Zoek naar objecten die ze voor slechts 1 euro kunnen kopen.

 • We weten dat je graag doorlopend dingen leert. Blijf op de hoogte van nieuwe eBay-functies en veranderingen in eBay-regels door regelmatig de algemene mededelingen van eBay te raadplegen. 

Wat

 • Denk eens terug aan hoe het was toen jij je eerste object kocht of verkocht. eBay is een grote website en dingen worden eenvoudiger als mensen enkele basisconcepten begrijpen. Je kunt je geheugen opfrissen met de Hulp-pagina Aan de slag voor nieuwe leden.

 • Maak duidelijk hoe belangrijk het is dat je de eBay-regels kent, met name het beleid voor verboden en beperkte objecten, zodat je zeker weet dat het object op eBay mag worden verkocht.

 • Leer PayPal kennen. Met PayPal kunnen met name nieuwe leden objecten eenvoudiger en veiliger kopen en verkopen.

 • Licht het belang van het feedbacksysteem toe. Neem het beleid voor beoordelingen door en leg de gedetailleerde verkopersbeoordelingen en het belang hiervan bij verkopen op eBay uit. Laat zien hoe je de reputatie van een verkoper kunt bekijken.

 • Laat nieuwe gebruikers zien hoe ze met Mijn eBay aankopen, verkopen, berichten, accountgegevens, voorkeuren en nog veel meer op eBay kunnen volgen en beheren.

 • Zorg ervoor dat cursisten inzien hoe belangrijk het is om vergelijkbare objecten te onderzoeken om de juiste prijs voor een object te bepalen. Vraag cursisten bijvoorbeeld om naar hun favoriete speelgoed uit hun kindertijd te zoeken en voltooide aanbiedingen te bekijken om de uiteindelijke verkoopprijs van vergelijkbare objecten te bepalen.

 • Weet waar je hulp kunt krijgen van eBay en andere eBay-leden en laat dit zien.

Aarzel niet om een vraag aan andere eBay-leden te stellen of contact met ons op te nemen als je zelf nog iets wilt weten.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.