Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verkooprapporten bekijken

Rapporten openen

Ga naar Mijn eBay als je een rapport wilt openen:

 1. Klik op de button Mijn eBay die je boven aan elke pagina vindt. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

 2. Klik in de linkernavigatiebalk onder Mijn abonnementen op de link Verkooprapporten.

Standaard wordt het meest recente rapport weergegeven. Je kunt vorige rapporten bekijken door in de linkernavigatiebalk op de link Gearchiveerde rapporten te klikken.

Terug naar boven

Rapporten bekijken

Rapporten bevatten waardevolle gegevens waarmee je je prestaties precies kunt volgen en inzicht in je verkoopactiviteiten kunt krijgen. Met de volgende functies haal je het beste uit je rapporten:

 1. Linkernavigatiebalk: deze vormt een inhoudsopgave van je rapport. Klik op een link als je de rapportpagina wilt zien waarin je bent geïnteresseerd. De beschikbare gegevens zijn afhankelijk van het soort abonnement (Verkooprapporten of Verkooprapporten Plus).

 2. Overzicht: hiermee worden de verkoopactiviteiten in de meest recente periode beknopt weergegeven. In de grafiek Totale verkoopomzet kun je zien hoe je omzet zich met de tijd heeft ontwikkeld.

 3. Details: het hoofdgedeelte van het rapport bevat tabellen en grafieken met gedetailleerde gegevens over je verkoopcijfers. Gegevens uit de meest recente perioden (zoals de afgelopen drie maanden) worden weergegeven. Klik op het soort abonnement als je een beschrijving van het soort gegevens in het rapport wilt weergeven:

 4. Rapportvoorkeuren: in dit gedeelte kun je de weergave van je rapporten aanpassen. Je kunt kiezen of getallen in grafieken wel of niet moeten worden weergegeven. Als je bent geabonneerd op Verkooprapporten Plus, kun je ook kiezen of volledige rubrieknamen moeten worden weergegeven en kun je selecteren of het meest recente wekelijkse of maandelijkse rapport wordt weergegeven iedere keer dat je Verkooprapporten opent.

 5. Mededelingen, nieuws en updates: in dit gedeelte vind je belangrijk nieuws, zoals opmerkingen over het rapport, systeemupdates en productverbeteringen. Ook worden basisgegevens over je abonnement weergegeven (bijvoorbeeld de datum waarop het abonnement is ingegaan).

 6. Periode: met het keuzemenu kun je een bepaald tijdsbestek selecteren dat je wilt bekijken. Alle abonnees kunnen maandelijkse of jaarlijkse rapporten bekijken. Als je een abonnement op Verkooprapporten Plus hebt, kun je ook wekelijkse rapporten bekijken.

 7. Afdrukken: met deze link kun je je rapport afdrukken. Als je hierop klikt, wordt een nieuw browservenster geopend met een afdrukvriendelijke versie van het rapport. Als je alle pagina's in een rapport wilt afdrukken, moet je via de linkernavigatiebalk naar iedere pagina gaan en op Afdrukken klikken.

  Voor mooie afdrukken moet je browser voor het afdrukken van achtergrondkleuren en afbeeldingen zijn geconfigureerd.

  Volg de onderstaande instructies om je browser correct te configureren.

  Internet Explorer configureren

  Ga als volgt te werk om Internet Explorer te configureren voor het afdrukken van betalingsgegevens en verzendlabels:

  1. Open in Internet Explorer het menu Extra en selecteer Internet-opties

   Het venster Internet-opties wordt geopend.

  2. Klik in het venster Internet-opties op het tabblad Geavanceerd.

   Het tabblad Geavanceerd wordt weergegeven. Hier vind je geavanceerde configuratieopties.

  3. Schuif naar beneden naar de afdrukopties en controleer of het selectievakje Achtergrondkleuren en -afbeeldingen afdrukken is ingeschakeld. Schakel het vakje zo nodig in.

  4. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan.


  Netscape Navigator configureren

  Ga als volgt te werk om Netscape Navigator te configureren voor het afdrukken van betalingsgegevens en verzendlabels:

  1. Ga in Netscape Navigator naar het menu Bestand en selecteer Pagina-instelling

   Het venster Pagina-instelling wordt geopend.

  2. Klik op het tabblad Opmaak en opties

   Het tabblad Opmaak en opties wordt weergegeven. Hier vind je opmaak en opties voor het afdrukken van pagina's.

  3. Controleer of in het vak Opties het selectievakje Achtergrond afdrukken (kleuren en afbeeldingen) is ingeschakeld. Schakel het vakje zo nodig in.

  4. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan.

 8. Downloaden (alleen abonnees op Verkooprapporten Plus): met deze link kun je rapportgegevens downloaden als een tekstbestand dat je in alle populaire pc-toepassingen kunt importeren. In dat bestand staan alle gegevens van de pagina die je nu bekijkt. Als je alle gegevens in een rapport wilt downloaden, moet je via de linkernavigatiebalk naar iedere pagina gaan en op Downloaden klikken.

 9. Gearchiveerde rapporten: klik op deze link als je rapporten wilt bekijken die je eerder hebt ontvangen.

Terug naar boven

Beschikbaarheid van rapporten

Als je je abonneert, is je eerste rapport binnen 72 uur beschikbaar en bevat verkooprapportgegevens van de meest recente voltooide kalendermaand. Dit is de vorige kalendermaand of de maand daarvoor, afhankelijk van de dag van de maand waarop je abonnement van start is gegaan..Je kunt opgeven dat je per e-mail op de hoogte wilt worden gehouden wanneer rapporten beschikbaar zijn.

Hier volgt nog wat belangrijke informatie over de beschikbaarheid van rapporten:

 • Er worden alleen rapporten opgesteld voor perioden waarin je over een abonnement beschikt.

 • Als je je abonnement opzegt, zijn de rapporten niet meer beschikbaar, tenzij je je binnen 45 dagen opnieuw abonneert.

 • Als je een abonnement op Verkooprapporten hebt, moet je je rapport minstens eenmaal per 60 dagen bekijken. Anders wordt je abonnement automatisch beëindigd. Als dit gebeurt en je weer rapporten wilt ontvangen, kun je je opnieuw abonneren. Voor abonnees op Verkooprapporten Plus geldt geen minimale activiteit.

 • Als je een abonnement op Verkooprapporten hebt, blijven rapporten maximaal 6 maanden online beschikbaar. Als je een abonnement op Verkooprapporten Plus hebt, blijven rapporten maximaal 24 maanden online beschikbaar.

Als je rapporten wilt bewaren, kun je deze afdrukken of downloaden zoals hierboven is beschreven.

Terug naar boven

E-mailberichten ontvangen

eBay kan je per e-mail op de hoogte houden wanneer het meest recente rapport beschikbaar is. Ga in Mijn eBay naar het gedeelte Berichtgevingsvoorkeuren als je deze functie wilt in- of uitschakelen:

 1. Ga naar Mijn eBay door op de button Mijn eBay te klikken die je boven aan alle pagina's vindt. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

 2. Klik in de linkernavigatiebalk onder Mijn account op eBay-voorkeuren.

 3. Klik in de weergave eBay-voorkeuren naast Berichtgevingsvoorkeuren op Bekijken/wijzigen.

 4. Zoek "eBay verkooprapporten update"of deselecteer het vinkje om je voorkeuren op te geven.

 5. Klik op opslaan

Terug naar boven

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.