Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Problemen met onbetaalde objecten oplossen met kopers

 

Nadat je iets op eBay hebt verkocht, is het meestal eenvoudig om de transactie met de koper te voltooien, maar soms komt het voor dat de koper nog niet heeft betaald voor het gekochte object. Als het meer dan 4 kalenderdagen geleden is en de koper niet heeft betaald, kunt u de bestelling annuleren. Als de aanbieding één Nu kopen-object omvatte, wordt het automatisch opnieuw aangeboden, tenzij u ervoor kiest het niet opnieuw aan te bieden.

Herinnering aan kopers om te betalen

Nadat een koper een veiling heeft gewonnen of de aankoop van een object heeft vastgelegd, sturen we de koper e-mails om hem of haar eraan te herinneren te betalen. Als de koper nog steeds niet heeft betaald, kunt u hem of haar een factuur sturen als extra herinnering.

Zo stuurt u een factuur naar een koper:

  1. Ga naar uw Verkochte objecten in Mijn eBay of de Verkopershub.

  2. Selecteer het object waarvoor u de factuur wilt verzenden en kies vervolgens Meer acties.

  3. Selecteer Factuur sturen.

Als de koper nadat u de factuur hebt gestuurd nog steeds niet betaalt en de aanbieding langer dan vier kalenderdagen geleden is afgelopen, kunt u de bestelling annuleren. Dat doet u als volgt:

  1. Ga in de Verkopershub naar Bestellingen of in Mijn eBay naar Verkocht.

  2. Zoek de bestelling die u wilt annuleren en selecteer bij Meer acties de optie Deze bestelling annuleren.

  3. Kies een reden voor de annulering en selecteer vervolgens Doorgaan.

Als u de bestelling annuleert, kunt u volgens ons kredietbeleid voor kosten in aanmerking komen voor creditering van de kosten. Het object wordt dan automatisch opnieuw aangeboden als het om één Nu kopen-object ging, tenzij u ervoor kiest het niet opnieuw aan te bieden. We verwijderen ook eventuele feedback van de koper.

Zodra de bestelling is geannuleerd, kun je een herkansingsaanbod aan de volgende hoogste bieder doen als je het object in veilingvorm hebt aangeboden.

Het is belangrijk om onbetaalde objecten te annuleren binnen 30 dagen na de datum waarop de koper het object heeft gekocht. Het object kan dan opnieuw worden aangeboden, tenzij je ervoor kiest dat niet te doen, en je ontvangt een creditering voor de kosten.

Tip

Je hoeft geen contact met de koper op te nemen als hij of zij niet heeft betaald. We sturen de koper betalingsherinneringen. Als het meer dan 4 kalenderdagen geleden is en de koper niet heeft betaald, kunt u de bestelling annuleren.

Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn

U kunt de manier waarop u onbetaalde objecten beheert automatiseren op de pagina Verkoopvoorkeuren.

Wanneer u Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn inschakelt, kunt u de instellingen aanpassen zodat bestellingen die niet zijn betaald, automatisch na 4 of meer kalenderdagen worden geannuleerd.

U kunt de instellingen ook zo aanpassen dat enkelvoudige Nu kopen-objecten direct opnieuw worden aangeboden. Bovendien wordt feedback verwijderd die de koper van een onbetaald object heeft gegeven. Als je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn inschakelt, bespaar je tijd, maar je zorgt ook dat je een creditering van de kosten ontvangt wanneer een koper niet betaalt.

Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn inschakelen

Tip

Je kunt bepaalde kopers van automatisch geannuleerde bestellingen uitsluiten wanneer je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn in je verkoopaccount inschakelt.

Je kunt Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn alleen gebruiken wanneer je met eBay Afhandeling werkt. Dat betekent dat de koper via het standaardproces betaalt en niet onder rembours of met een cheque.

Als je in je aanbiedingen contante betaling bij ophalen, cheques of postwissels accepteert, moet je deze betalingsmethoden verwijderen als je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn wilt gebruiken voor aanbiedingen.

Voor de meeste eBay-aanbiedingen zijn Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn beschikbaar, ook voor objecten die worden aangeboden in eBay Motors - Onderdelen en accessoires. Deze voorkeuren kun je echter niet gebruiken voor aanbiedingen van voertuigen in eBay Motors. Als je een auto hebt verkocht en geen betaling hebt ontvangen, kun je de bestelling handmatig annuleren via Verkopershub of Verkocht in Mijn eBay.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.