Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Problemen met onbetaalde objecten oplossen met kopers

 

Nadat je iets op eBay hebt verkocht, is het meestal eenvoudig om de transactie met de koper te voltooien, maar soms komt het voor dat de koper nog niet heeft betaald voor het gekochte object. Als dat gebeurt, kun je de bestelling binnen vier kalenderdagen na afloop van de aanbieding annuleren. Je object wordt dan automatisch opnieuw aangeboden, tenzij je ervoor kiest om dat niet te doen.

Je kunt onbetaalde objecten automatisch beheren door in je account Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn in te schakelen.

Als je maar af en toe iets verkoopt of Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn nog niet hebt ingesteld, kun je de een factuur sturen als herinnering dat de koper nog moet betalen. Je doet dit als volgt:

  1. Selecteer het object in je Verkochte objecten in Mijn eBay.

  2. Selecteer Meer acties.

  3. Kies Factuur sturen.

Als de koper nog steeds niet betaalt nadat je de factuur hebt verstuurd en de aanbieding meer dan vier kalenderdagen geleden is afgelopen, annuleer je de bestelling door de onderstaande knop Bestelling annuleren te selecteren en vervolgens De koper heeft nog niet voor dit object betaald te kiezen in het keuzemenu.

Zodra je de bestelling annuleert, ontvang je een creditering voor alle kosten. Je object wordt automatisch opnieuw aangeboden, tenzij je ervoor kiest om dit niet te doen. We verwijderen ook eventuele feedback van de koper.

Zodra de bestelling is geannuleerd, kun je een herkansingsaanbod aan de volgende hoogste bieder doen als je het object in veilingvorm hebt aangeboden.

Het is belangrijk om onbetaalde objecten te annuleren binnen 30 dagen na de datum waarop de koper het object heeft gekocht. Het object kan dan opnieuw worden aangeboden, tenzij je ervoor kiest dat niet te doen, en je ontvangt een creditering voor de kosten.

TIP

Je hoeft geen contact met de koper op te nemen als hij of zij niet heeft betaald. We sturen de koper betalingsherinneringen. Als de koper na vier kalenderdagen niet heeft betaald, kun je de bestelling annuleren.

Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn

Wanneer je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn inschakelt, kun je de instellingen aanpassen zodat bestellingen die niet zijn betaald, automatisch na vier kalenderdagen worden geannuleerd. Je kunt de instellingen ook zo aanpassen dat onbetaalde objecten direct opnieuw worden aangeboden. Bovendien wordt feedback verwijderd die de koper van een onbetaald object heeft gegeven. Als je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn inschakelt, bespaar je tijd, maar je zorgt ook dat je een creditering van de kosten ontvangt wanneer een koper niet betaalt.

Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn inschakelen

TIP

Je kunt bepaalde kopers van automatisch geannuleerde bestellingen uitsluiten wanneer je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn in je verkoopaccount inschakelt.

Je kunt Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn alleen gebruiken wanneer je met eBay Afhandeling werkt. Dat betekent dat de koper via het standaardproces betaalt en niet onder rembours of met een cheque.

Als je in je aanbiedingen contante betaling bij ophalen, cheques of postwissels accepteert, moet je deze betalingsmethoden verwijderen als je Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn wilt gebruiken voor aanbiedingen.

Voor de meeste eBay-aanbiedingen zijn Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn beschikbaar, ook voor objecten die worden aangeboden in eBay Motors - Onderdelen en accessoires. Deze voorkeuren kun je echter niet gebruiken voor aanbiedingen van voertuigen in eBay Motors. Als je een auto hebt verkocht en geen betaling hebt ontvangen, kun je de bestelling handmatig annuleren via Verkopershub of Verkocht in Mijn eBay.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.