Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verkoopkosten en facturen

Je betaalt plaatsingskosten om een object aan te bieden op eBay. Als het object verkocht wordt, betaal je ook een verkoopcommissie. De verkoopkosten bedragen dus het totaal van deze 2 bedragen. Meer weten over de berekening van deze kosten?

Een probleem oplossen

 
Controleer of het creditcardnummer juist is ingevoerd en of de naam op de creditcard overeenkomt met de naam van je creditcardrekening. Als dat niet werkt, neem je contact op met de creditcardmaatschappij.
 
eBay kan je een e-mail sturen waarin je eraan wordt herinnerd dat je je creditcard moet bijwerken voordat deze komt te vervallen. Controleer of deze e-mail daadwerkelijk van eBay afkomstig is en niet frauduleus is.
 
Je kunt je account herstellen door het saldo volledig te betalen. Hier wordt uitgelegd hoe je je account kunt herstellen.
 
Op de pagina Rekeningoverzicht vind je alle kosten terug, met een beschrijving. Neem contact met ons op als je vragen hebt over een bepaald bedrag.
 
eBay heeft een geldige creditcard nodig voor je account, ook al heb je in het verleden andere betalingsmethoden gebruikt. Er wordt alleen een bedrag van je creditcard afgeschreven als je een object aanbiedt en als je hebt opgegeven dat je voorkeur uitgaat naar die betalingsmethode.
 
Controleer eerst de pagina Rekeningoverzicht. Als je geen creditering hebt ontvangen, controleer je eerst de reden waarom je de kwestie wegens onbetaald object hebt gesloten in onze lijst met crediteringen van de verkoopcommissie. Er zijn namelijk redenen die niet tot creditering leiden.
 
Voor betalingen met een creditcard of betaalrekening controleer je of de rekening die op dit moment in het bestand staat voor automatische betalingen dezelfde is als de rekening die je voor het laatst hebt gebruikt voor betaling. Nadat je je inschrijvingsgegevens hebt bevestigd, ga je verder en vraag je terugbetaling aan.
 
Wanneer er een factuur is opgesteld, wordt er een automatische betaling gepland met de betalingsmethode die op het moment van facturering in ons bestand staat. Je kunt de automatische betaling alleen stopzetten door 5 dagen of langer vóór de betaling een eenmalige, volledige betaling te verzenden voor de factuur, anders vindt de automatische betaling zoals gepland plaats.
 
Het kan zijn dat je een eenmalige betaling hebt verricht in de periode dat het factuurbedrag automatisch wordt afgeschreven. Als je je creditsaldo wilt innen, vraag je terugbetaling aan.
 
Op de pagina Kosten van PayPal vind je meer informatie.

Hulp-onderwerpen

Over onze kosten

Je kosten betalen

Crediteringen en terugbetalingen ontvangen

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.