Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een herkansingsaanbod doen

 


Als je de transactie met de winnende bieder niet kunt afhandelen of als je meerdere exemplaren van een object te koop aanbiedt, kun je een herkansingsaanbod sturen aan iedereen die op je aanbieding heeft geboden. Je kunt geen herkansingsaanbod versturen naar de winnende bieder. Het aantal herkansingsaanbiedingen dat je kunt versturen, is afhankelijk van het aantal exemplaren dat je hebt geselecteerd om aan te bieden. Als je bijvoorbeeld 4 exemplaren hebt, kun je herkansingsaanbiedingen versturen naar maximaal 4 bieders.

Wanneer je een herkansingsaanbod verstuurt, ontvangt elke bieder naar wie je het aanbod hebt verzonden een bericht waarin gevraagd wordt of deze het object wil kopen tegen een Nu kopen-prijs die gelijk is aan zijn of haar laatste bod. Het is aan de koper dit herkansingsaanbod te accepteren.

Wanneer kun je een herkansingsaanbod doen?

Je kunt een herkansingsaanbod doen als je aanbieding aan deze criteria voldoet:

 • Het is een veilingaanbieding.

 • Een of meer van je niet-winnende bieders accepteren een herkansingsaanbod.

 • Je hebt extra objecten over om te verkopen.

  • Voor verkochte objecten: je biedt meerdere exemplaren te koop aan, of je oorspronkelijke koper heeft niet betaald.

  • Voor onverkochte objecten: het object is niet verkocht omdat er niet aan de minimumverkoopprijs is voldaan.

Als de winnende bieder je niet betaald heeft, probeer dan het probleem met de oorspronkelijke koper op te lossen voordat je een herkansingsaanbod aan een onderliggende bieder doet. Lees meer over wat te doen wanneer een koper niet betaalt.

Hoe werkt het?

Wanneer je een herkansingsaanbod verstuurt, ontvangt elke bieder naar wie je het aanbod hebt verzonden een bericht waarin gevraagd wordt of deze het object wil kopen tegen een Nu kopen-prijs die gelijk is aan zijn of haar laatste bod. Het is aan de koper dit herkansingsaanbod te accepteren.

Als het laatst weergegeven bod van de bieder bijvoorbeeld EUR 75,31 was, bevat je herkansingsaanbod een Nu kopen-prijs van EUR 75,31.

Een herkansingsaanbod versturen

Zo stuur je een herkansingsaanbod:

 1. Ga naar Mijn eBay. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

 2. Klik op de link Verkocht of Onverkocht.

 3. Zoek het object.

 4. In het vervolgkeuzemenu Acties naast het object selecteer je Herkansingsaanbod.

 5. Klik op Doorgaan.

 6. Selecteer het aantal objecten dat je wilt verkopen, de duur van het herkansingsaanbod en de bieders waaraan je de herkansingsaanbiedingen wilt versturen.

 7. Klik op Doorgaan.

Het aantal herkansingsaanbiedingen dat je kunt versturen, is afhankelijk van het aantal exemplaren dat je hebt geselecteerd om aan te bieden. Als je bijvoorbeeld 4 exemplaren hebt, kun je herkansingsaanbiedingen versturen naar maximaal 4 bieders.

Je ontvangt een kopie van de e-mail met het aanbod dat naar de bieders is verzonden.

Opmerking: kopers kunnen ervoor kiezen geen herkansingsaanbiedingen te ontvangen door hun communicatievoorkeuren te wijzigen.

Een herkansingsaanbod annuleren

Je kunt een herkansingsaanbod annuleren door het objectnummer voor het aanbod dat je wilt annuleren (dus niet het oorspronkelijke objectnummer), in te voeren op het formulier Mijn aanbieding voortijdig beëindigen. Annulering wordt aanbevolen als je een aanbod wilt verzenden naar een andere niet-winnende bieder voordat het eerste aanbod vervalt.

Snelle antwoorden voor herkansingsaanbiedingen

Snelle antwoorden

Tot wanneer kan ik een herkansingsaanbod versturen?

Tot 60 dagen na afloop van de aanbieding

Hoe ontvangt de bieder het aanbod?

We versturen het aanbod naar het e-mailadres van de bieder. De e-mail wordt verstuurd vanuit eBay en de onderwerpregel is: Je hebt een herkansingsaanbod.

Bieders kunnen alle herkansingsaanbiedingen ook vinden en accepteren in Berichten in Mijn eBay.

Meer weten over het ontvangen en accepteren van een herkansingsaanbod?

Hoe lang heeft de bieder de tijd om te reageren?

Je kunt de duur van het aanbod instellen op 1, 3, 5 of 7 dagen. Als de bieder niet binnen deze periode reageert, verloopt het aanbod.

Je kunt het aanbod niet opnieuw doen aan dezelfde bieder, dus geef de bieder voldoende tijd om te reageren.

Wat kost het om een herkansingsaanbod te doen?

Een herkansingsaanbod doen is gratis. Als het aanbod wordt geaccepteerd, betaal je de verkoopcommissie.

Kan ik herkansingsaanbiedingen aan meerdere bieders versturen?

Het aantal herkansingsaanbiedingen dat je kunt versturen, is afhankelijk van het aantal exemplaren dat je hebt geselecteerd om aan te bieden. Als je bijvoorbeeld 4 exemplaren hebt, kun je herkansingsaanbiedingen versturen naar maximaal 4 bieders. Je kunt echter niet meer dan één herkansingsaanbod aan dezelfde bieder doen.

Als je meerdere exemplaren hebt, kun je het aantal selecteren dat je eerst beschikbaar wilt maken en een aanbod verzenden voor elk object dat je wilt verkopen. Je kunt niet meer herkansingsaanbiedingen versturen dan het aantal beschikbare objecten.

De kleine lettertjes

 • Als je winnende bieder niet voor het object betaalt, kun je een herkansingsaanbod sturen aan de andere bieders om de transactie af te handelen. Je moet er echter wel voor zorgen dat je al het mogelijke gedaan hebt om het probleem met de hoogste bieder op te lossen, voordat je een herkansingsaanbod naar een onderliggende bieder stuurt. Lees meer over wat te doen wanneer een koper niet betaalt.

 • Je kunt feedback achterlaten voor de winnende bieder die de transactie niet met je heeft afgehandeld en voor de koper die het herkansingsaanbod heeft geaccepteerd. Kopers kunnen zoals gebruikelijk feedback geven op de verkoper.

 

 

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.