Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Waarom mag eBay aanbiedingen verwijderen?

eBay wil leden beschermen en heeft daarom richtlijnen en beleidsregels opgesteld waarin wordt beschreven welke objecten niet op eBay mogen worden aangeboden en welke objecten risico's met zich meebrengen.

  • Wettelijk verboden

  • Verboden volgens het beleid van eBay

  • Door een deelnemer aan het VeRO-programma gemeld

eBay kan alle aanbiedingen verwijderen die het beleid schenden of inbreuk maken op andermans auteursrechten. Sommige aanbiedingen worden verwijderd omdat het taalgebruik of de foto's in de titel of de beschrijving inbreuk maken op het eBay-beleid. Dit betekent dat bepaalde objecten die je in een winkel of mogelijk zelfs op eBay hebt gekocht, misschien niet zijn toegestaan en dat bepaalde aanbiedingen krachtens het aanbiedingsbeleid kunnen worden verwijderd.

Berichten waarin wordt gemeld dat een aanbieding is verwijderd: als je een e-mail van eBay hebt ontvangen over verwijdering van een aanbieding, moet je het bericht aandachtig doorlezen. Je vindt er namelijk links naar handige informatie over het toepasselijke beleid.

Het VeRO-programma (Verified Rights Owner)

eBay heeft het VeRO-programma in het leven geroepen om eigenaars van intellectuele-eigendomsrechten in staat te stellen om op een gemakkelijke manier aanbiedingen waarin objecten worden aangeboden of die materialen bevatten die inbreuk maken op hun rechten, te melden en te laten verwijderen. Meer weten over VeRO en de manier waarop het programma intellectuele-eigendomsrechten beschermt?

Verboden of beperkte objecten opnieuw aanbieden

Hoewel op eBay vergelijkbare aanbiedingen zijn te vinden, betekent dit nog niet dat deze zijn toegestaan. Als je het gevoel hebt dat je object ten onrechte is verwijderd, moet je het niet opnieuw aanbieden. Neem in plaats daarvan contact op met eBay via de link Verboden of beperkt object in het gedeelte Bent je het niet eens met de beëindiging van je aanbieding? op deze pagina. Als je objecten blijft aanbieden die door eBay zijn verwijderd, kan je account worden geschorst. In bepaalde gevallen kunnen er ook juridische stappen tegen je worden genomen.

Worden mijn kosten terugbetaald?

Als we je aanbieding hebben verwijderd omdat je een beleid hebt overtreden, hangt het van het beleid af en of je eerder een beleid hebt geschonden, of we je kosten terugbetalen.Als de koper de aankoop heeft vastgelegd maar nog niet heeft betaald, worden de kosten niet automatisch terugbetaald. Aanbiedingskosten en kosten voor extra opties die gemaakt worden bij het aanbieden zijn niet krediteerbaar. Voor vragen over terugbetalen van kosten of een aandbieding die verwijderd is, kun je contact met ons opnemen.

Een aanbieding melden

Als je een aanbieding ziet die volgens jou verboden is op eBay, kun je contact met ons opnemen. eBay onderzoekt dergelijke meldingen. Om privacyredenen kunnen we echter geen mededelingen doen over mogelijke acties die wij ondernemen. Informatie over maatregelen die eBay treft, is vertrouwelijk en wordt alleen aan de verkoper doorgegeven.

Ben je het niet eens met de beëindiging van je aanbieding?

Je kunt contact opnemen met eBay door de reden te selecteren waarom je aanbieding is verwijderd.

Als we het ermee eens zijn dat je object ten onrechte is verwijderd, mag je het opnieuw aanbieden. Maar als je aanbieding is verwijderd omdat in twee jaar geen verkoop is geweest, raden we aan je aanbieding te herzien. Je kunt tips bekijken om je aanbieding te verbeteren.

Neem ons aanbiedingsbeleid zorgvuldig door en doe op een veilige manier zaken. Mocht je nog vragen hebben over verwijderde objecten of de manier waarop je objecten op eBay aanbiedt, reageer dan rechtstreeks op het bericht dat je per e-mail hebt ontvangen of maak gebruik van bovenstaande links.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.