Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Wat is het verschil tussen een object en een aanbieding?

  • Een 'object' is het feitelijke product of de feitelijke dienst die je verkoopt.

  • Een 'aanbieding' is de advertentie of pagina op eBay met een beschrijving van de objecten die je verkoopt, je verzendings- en betalingsvoorwaarden, en informatie over je gebruikersnaam. Kopers bekijken je aanbieding om te beslissen of ze op je object willen bieden of het willen kopen.

'Object' en 'aanbieding' worden vaak door elkaar gebruikt (bijvoorbeeld 'Je object herzien' en 'Je aanbieding herzien'), omdat de meeste mensen één object per aanbieding verkopen. Sommige mensen verkopen echter meerdere identieke objecten (bijvoorbeeld tien dezelfde dvd's) in dezelfde aanbieding.

Als je meerdere objectaanbiedingen gebruikt, kan het verschil tussen resultaten voor 'objecten' en 'aanbiedingen' van belang zijn voor je rapporten. Stel dat je bijvoorbeeld 3 aanbiedingen had die in de vorige maand afliepen:

Afgelopen
aanbiedingen/objecten
Resultaat

1 aanbieding met 1 object

Object verkocht

1 aanbieding met 1 object

Object niet verkocht

1 aanbieding met 3 objecten

1 object verkocht; 2 objecten niet
verkocht

Het totaal van je afgelopen aanbiedingen voor deze maand zou 3 zijn, maar het totaal van je afgelopen objecten zou 5 zijn (3 objecten van de aanbieding met meerdere objecten, plus 1 object voor elk van de andere 2 aanbiedingen).

Je percentage succesvolle aanbiedingen voor deze maand zou uitkomen op 67% (bij 2 van de 3 aanbiedingen is minstens één object verkocht), maar je percentage verkochte objecten zou 40% zijn (2 van de 5 objecten zijn verkocht).

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.