Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verzendopties en -gegevens in je aanbieding vermelden

Gratis verzending of verzendkorting aanbieden

Met gratis verzending of verzendkortingen voor meerdere objecten kun je kopers aansporen om extra objecten van je te kopen.

Als je gratis verzending wilt aanbieden, schakel je het selectievakje Gratis verzending in wanneer je het object aanbiedt. Wanneer kopers naar objecten zoeken, kunnen ze resultaten sorteren op Prijs + verzendkosten. Objecten met gratis verzending of lage verzendkosten worden hoger weergegeven in zoekresultaten.

Meer weten over het opgeven van verzendkosten en -locaties?

Tip: Bied gratis verzending aan. Als we kunnen bevestigen dat een koper niet voor verzending heeft betaald, ontvang je automatisch een gedetailleerde verkopersbeoordeling van 5 sterren voor verzend- en verwerkingskosten.

Een optie voor snelle verzending aanbieden

Zelfs als je een optie voor gratis verzending aanbiedt, stellen kopers het op prijs als ze kunnen betalen voor snellere levering. Het is dus een goed idee om een optie voor versnelde verzending aan te bieden. Voor grote of zware objecten kun je een optie overwegen waarbij het object persoonlijk wordt opgehaald.

Wanneer je het object aanbiedt, kun je kiezen uit diverse verzendservices en geschatte verzendtijden.

De locatie van het object opgeven

Je moet de locatie van het object nauwkeurig beschrijven aan de hand van de postcode. Hierdoor wordt je object wellicht aantrekkelijker voor kopers in je regio. Ze kunnen op verzendkosten besparen en krijgen hun object sneller.

Dit is vooral belangrijk als je grote, zware of breekbare objecten verkoopt die persoonlijk moeten worden opgehaald.

Het is in strijd met ons beleid als je bewust een verkeerde locatie van het object opgeeft.

Breng een redelijk bedrag in rekening voor verzending

Als je niet zeker weet hoe je verzendkosten moet berekenen, raadpleeg je ons beleid voor verkooppraktijken. Je kunt de werkelijke verzendkosten voor je object rechtstreeks bekijken op de website van UPS of FedEx.

Tip: als je internationale verzending voor je object aanbiedt, geef de koper dan een nauwkeurige schatting van de verzendkosten. Zo maak je je object aantrekkelijker voor internationale kopers. Meer weten over internationale verzending?

Een nauwkeurige verwerkingstijd opgeven

De verwerkingstijd is het aantal dagen waarbinnen je het object verzendt nadat je de betaling van de koper hebt ontvangen.

Je kunt een verwerkingstijd kiezen die varieert van dezelfde werkdag tot 30 werkdagen. Voor verwerking op dezelfde werkdag kun je ook een uiterste besteltijd kiezen.

Vermeld altijd een nauwkeurige verwerkingstijd in je aanbieding. Kopers verwachten een snelle levering van objecten die online worden gekocht. Je kunt het beste proberen om al je objecten binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling te verzenden. Verzend het object indien mogelijk op dezelfde werkdag waarop je de betaling van de koper ontvangt.

Tip: Wanneer de verwerkingstijd langer dan 3 dagen is, neemt de ontevredenheid van de koper snel toe. We raden je ten zeerste aan om objecten binnen uiterlijk 3 dagen te verwerken.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.