Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Problemen met verkopen oplossen

Verkoop met vertrouwen. Hier wordt uitgelegd hoe je transactieproblemen kunt voorkomen en oplossen.

Een probleem oplossen

Klik op de link Contact opnemen in het verkopersprofiel.
In Transactieproblemen oplossen helpt eBay je om samen met de koper tot een oplossing te komen. Als je geen betaling voor een object hebt ontvangen of een transactie wilt annuleren, ga je naar Transactieproblemen oplossen. Voor problemen die geen betrekking hebben op transacties, bijvoorbeeld problemen met feedback, kun je contact opnemen met klantenservice.
Stuur de koper eerst een vriendelijke e-mail. Als dat niet werkt, kun je de koper bellen. Als de koper telefonisch niet te bereiken is, kun je naar Transactieproblemen oplossen gaan om een geschil voor een onbetaald object te openen of kun je Assistent voor onbetaalde objecten gebruiken om een geschil namens jou te laten openen en sluiten. Als het probleem daarmee niet wordt opgelost, ontvang je creditering van de verkoopcommissie wanneer je het geschil sluit. Je kunt een herkansingsaanbod uitbreiden naar een andere bieder of het object opnieuw aanbieden. Je kunt dan in aanmerking komen voor creditering van de plaatsingskosten.
Voor een actieve aanbieding vraag je de koper het bod te annuleren. Als de aanbieding al is afgelopen, kun je naar Transactieproblemen oplossen gaan en de transactie annuleren.
Je kunt een actieve aanbieding voortijdig beëindigen. Als de aanbieding is afgelopen, kun je naar Transactieproblemen oplossen gaan en de transactie annuleren.

Hulp-onderwerpen

eBay Algemeen

Nadere informatie

Juridische informatie

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.