Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Reclamebrochures voor je winkel maken

Alle verkopers met winkels kunnen gratis brochures maken om deze af te drukken en te verspreiden en zo hun eBay-winkel en producten te promoten.                

Reclamebrochures gebruiken

 • Stuur de brochures mee met je zendingen naar kopers om reclame te maken voor je winkel en het internetadres van je winkel door te geven. Zo vinden ze bij hun volgende bezoek de weg naar je winkel gemakkelijk terug.

 • Breng nieuwe of interessante objecten in je winkel onder de aandacht.

 • Breng uitverkoopacties of speciale aanbiedingen onder de aandacht.

 • Informeer kopers over je retourbeleid bij het verzenden van hun object.

 • Herinner vaste klanten aan beschikbare objecten die ze mogelijk binnenkort nodig hebben.

 • Als je een gewone winkel hebt, kun je een brochure afdrukken en ophangen om kopers te laten weten dat ze je winkel ook op eBay kunnen vinden. 

Je reclamebrochure maken en bewerken

Zo maak of bewerk je een reclamebrochure voor je winkel:
 1. Ga naar Mijn eBay.

 2. Beweeg de cursor over de tab Account tot je het keuzemenu ziet.

 3. Selecteer Marketingtools.

 4. Klik op de link Reclamebrochure aan de linkerkant van de pagina.

 5. Controleer de standaardinstellingen op de pagina Reclamebrochure. Hierop staan verschillende functies waarmee je de weergave en de inhoud van de brochure kunt aanpassen.

  Klik op de link Wijzigen als je deze standaardinstellingen wilt wijzigen.

 6. Klik op Opslaan.

Standaard past de brochure op een vel papier van 21,59 x 27,94 cm. Als je de opmaak wijzigt, of een ander kader kiest, kan dit de brochure langer maken. Je kunt altijd terugkeren naar de standaardinstellingen door onderaan op de pagina op de link Standaardinstellingen herstellen te klikken.

Wanneer je teruggaat om een brochure te maken of te bewerken, zijn de instellingen op de pagina Reclamebrochure precies zoals je ze hebt opgeslagen toen je de laatste keer wijzigingen hebt doorgevoerd.

Opmerking: je kunt slechts één type brochure per keer maken.

Browserinstellingen (als je de brochure niet goed kunt afdrukken, kun je proberen deze instellingen te wijzigen).

Voettekst/koptekst uitschakelen:
 1. Ga naar het menu Bestand van je browser.

 2. Selecteer Pagina-instelling.

 3. Verwijder de inhoud die in de tekstvelden van de kop- en voettekst wordt weergegeven.

 4. Klik op OK.

Achtergrondkleuren en afbeeldingen afdrukken:
 1. Ga naar het menu Extra van je browser.

 2. Selecteer Internet-opties.

 3. Selecteer de tab Geavanceerd.

 4. Schakel het selectievakje Achtergrondkleuren en afbeeldingen afdrukken in.

 5. Klik op OK.

Koptekst voor winkelaanbiedingen
Je kunt een speciale versie van de koptekst voor winkelaanbiedingen met de volgende informatie weergeven: winkelnaam, webadres van de winkel, logo van de winkel, gebruikersnaam en winkelbeschrijving. Deze opties worden overgenomen uit de huidige instellingen voor je eBay-winkel. De kleuren van je winkel worden altijd gebruikt in de koptekst van de brochure.

Paginakader
Als je een paginakader aan de koptekst toevoegt, ziet je reclamebrochure er professioneler uit. eBay selecteert automatisch een kader met de kleuren van je winkel. Je kunt ook een kant-en-klaar thema gebruiken. Beide opties zijn gratis.

Aangepast bericht
Het standaardbericht in je brochure luidt: 'Bedankt voor je aankoop. Bezoek mijn eBay-winkel voor nog meer leuke objecten en vriendelijke, betrouwbare service.' Je kunt een persoonlijk bericht opstellen voor kopers en het nog unieker maken door HTML-tags voor eBay-winkels en door eBay gehoste afbeeldingen in te voegen. 

Etalage
Gebruik de etalageoptie om specifieke objecten met behulp van grote kleurenfoto's onder de aandacht te brengen in je brochure.

Je kunt kiezen uit maximaal vier objecten (handmatig of automatisch op basis van de opgegeven criteria) die je in het etalagegedeelte wilt weergeven. De standaardinstellingen voor de brochure zijn automatische selectie en horizontale opmaak. Wanneer je aanbiedingen aflopen, worden ze automatisch vervangen zodat de afgedrukte brochure altijd de actieve aanbiedingen bevat.

Dit is een voorbeeld van een brochure met foto's en objectgegevens (horizontale opmaak):

Lijst van objecten
Als je kopers een groter aantal aanbiedingen wilt laten zien in je reclamebrochure, kun je de optie Lijst van objecten gebruiken. Je kunt daarvoor de lijstweergave of de galerijweergave gebruiken (net als de manier waarop zoekresultaten in eBay worden weergegeven bij het zoeken naar een object).

De lijst van objecten wordt niet standaard in de brochure opgenomen. Je mag echter wel tot zes aanbiedingen weergeven. De lijst van objecten wordt automatisch samengesteld op basis van de criteria die je in je voorkeuren hebt geselecteerd.

Zo ziet de lijst van objecten er in de lijstweergave uit voor potentiële kopers:

Promotievakken
Voeg speciale wervende weergaven toe die je voor je winkel hebt gemaakt. Als je promotievakken hebt gemaakt, worden in het keuzemenu de actieve promotievakken weergegeven, maar wordt de standaardinstelling weergegeven als Geen. Je kunt je actieve promotievakken aan de linker- en/of rechterzijde van je brochure plaatsen.

Opmerking: het promotievak Etalage is niet beschikbaar.

Deze flexibele, aanpasbare weergaven kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het markeren van topaanbiedingen en het aankondigen van speciale acties, of om kopers op een andere manier door je winkel te laten bladeren. Je kunt promotievakken maken door op de pagina Je winkel beheren in Mijn eBay op de link Vakken voor winkelpromotie te klikken.

Zo zien de promotievakken eruit voor potentiële kopers:

Aanvullende informatie
Je kunt andere belangrijke informatie over je verkoopactiviteiten toevoegen, bijvoorbeeld je retourbeleid, betalingsinstructies en de geaccepteerde betalingsmethoden. Deze gegevens worden overgenomen uit de opgeslagen instellingen van het formulier Verkoop je object.

Voorbeeld brochure
Als je klaar bent met de wijzigingen in je reclamebrochure, klik je op Voorbeeld brochure. Op de voorbeeldpagina zie je een voorbeeld van de brochure. Vanaf deze pagina kun je een aantal dingen doen:

 • Je kunt de brochure afdrukken en opslaan met de knop Instellingen opslaan en brochure afdrukken. Hiermee worden de instellingen opgeslagen en wordt er een nieuw pop-up venster geopend waarmee je de brochure kunt afdrukken.

 • Als de brochure niet op één afdrukpagina past of als je wijzigingen wilt aanbrengen, klik je op de link Inhoud bewerken om inhoud te verwijderen of toe te voegen.

 • Met de link Instellingen opslaan kun je de reclamebrochure opslaan zonder deze af te drukken. Je krijgt een bericht dat je instellingen zijn gewijzigd.

 • Als je de instellingen niet wilt opslaan, klik je op de link Annuleren.

Opmaak wijzigen
Met de link Opmaak wijzigen kun je de positie van een gedeelte binnen de brochure wijzigen. De pagina Opmaak wijzigen wordt weergegeven. Hier kun je opmaakopties voor de brochure bekijken door op de pijltjes in de kopteksten van de gedeelten te klikken. Je kunt de volgorde van de gedeelten wijzigen door op de pijltjes-omhoog of -omlaag te klikken. Klik op Voorbeeld brochure om je wijzigingen te bekijken. 

Dit is een voorbeeld van de kopteksten van gedeelten met de pijltjes voor het wijzigen van de opmaak:

    

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen