Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Regels voor verkopers


Als je de regels en het beleid op eBay kent, kan dat je verkoopkansen vergroten. Zorg daarom, voordat je je object aanbiedt, dat je onze beleidsregels (inclusief de regels voor verkopers en de gebruikersovereenkomst van eBay) en alle toepasselijke wet- en regelgeving over de verkoop van je object hebt gelezen en begrepen, en dat je die regelmatig controleert. Hiermee kun je eventuele problemen vermijden.

Het eBay-beleid is bedoeld voor het volgende:

 • Wet- en regelgeving ondersteunen

 • Risico's voor verkopers tot een minimum beperken

 • Alle verkopers dezelfde kansen en mogelijkheden bieden

 • Intellectuele-eigendomsrechten beschermen

 • Een aangenamere koop- en verkoopervaring bieden

 • De waarden van de eBay-community ondersteunen

Let erop dat je aanbieding aan onze richtlijnen voldoet. Zo niet, dan kan deze worden verwijderd en kunnen je koop- en verkooprechten worden beperkt.

Verboden en beperkte objecten

Onze regels zijn vaak gebaseerd op nationale en lokale wetten. Soms zijn ze echter ook gebaseerd op feedback van onze klanten en naar ons eigen goeddunken, met name bij gevaarlijke of gevoelige objecten.

Het eBay-beleid omvat 3 hoofdgedeelten: verboden, beperkte en mogelijk inbreuk op rechten makende objecten (zie ook ons overzicht van verboden en beperkte objecten):

 • Verboden objecten mogen niet op eBay worden verkocht, vaak omdat ze illegaal zijn of onder strenge nationale of lokale voorschriften vallen. Voorbeelden zijn:

 • Beperkte objecten kunnen doorgaans wel op eBay worden verkocht, maar alleen onder bepaalde voorwaarden waaraan verkopers moeten voldoen. Voorbeelden van objecten:

 • Mogelijk inbreuk op rechten makende objecten kunnen een schending inhouden van bepaalde auteursrechten, handelsmerken of andere intellectuele-eigendomsrechten. Sommige objecten zijn wellicht legaal, maar zijn toch niet toegestaan omdat ze vaak inbreuk maken op auteurs- of handelsmerkrechten. Dit geldt ook voor bepaalde soorten informatie die in aanbiedingen voorkomen. Dit zijn enkele voorbeelden:

Om te voorkomen dat je aanbieding inbreuk maakt op intellectuele-eigendomsrechten, kun je lezen hoe eBay intellectuele eigendom beschermt. Je kunt ook onze training over het beleid voor intellectuele eigendom volgen .

En vergeet niet: als je een verboden, beperkt of mogelijk inbreuk op rechten makend object gratis aanbiedt (en dus niet verkoopt) ben je daarmee nog niet bevrijd van eventuele aansprakelijkheid. Dit beleid geldt voor zowel verkopers als kopers.

Aanbiedingspraktijken

Voor een geslaagde en aangename ervaring op eBay helpen we verkopers om hun objecten zo effectief mogelijk aan te bieden. Van verkopers wordt verwacht dat ze:

 • Een rubriek selecteren die overeenkomt met het aangeboden object.

 • Een duidelijke, eerlijke en nauwkeurige beschrijving van het object geven.

 • Tactieken zoals trefwoord-spam vermijden, omdat mensen daardoor moeilijker de gewenste objecten kunnen vinden.

Opmerking: Je objectbeschrijving en verkoopvoorwaarden mogen niet in een afbeelding staan. Ze moeten in de aanbieding staan die op eBay wordt gehost.

Het is in strijd met ons beleid om het zoeken of bladeren op eBay op welke manier dan ook te manipuleren. Dit geldt voor alle delen van een aanbieding, inclusief de titel, ondertitel, productdetails, beschrijving, afbeeldingen, links en metatags. Als een verkoper misleidende tactieken gebruikt om bieders en kopers naar een aanbieding te sturen, ondernemen we actie.

Lees, voordat je objecten aanbiedt, ons beleid voor manipulatie van de zoek- en bladerfunctie om meer te weten te komen over onze richtlijnen voor:

 • Merknamen

 • Rubrieken

 • Objectgegevens

 • Trefwoord-spam

 • Afbeeldingen

 • Tekst en andere informatie

 • Titels

Verder is bijvoorbeeld het volgende niet toegestaan: ongepast taalgebruik in een aanbieding of op andere communitypagina's van eBay, HTML- en JavaScript-functies of links naar locaties buiten eBay. Lees onze regels voor aanbiedingen voor informatie over het aanbieden en beschrijven van bepaalde objecten.

Het is ook belangrijk dat je je eBay-kosten betaalt. Verkopers zoeken soms naar manieren om kosten te omzeilen, maar dit kan ook per ongeluk gebeuren. Lees daarom ons beleid voor het omzeilen van eBay-kosten.

Zorg ook dat je de volgende beleidsregels kent:

De transactie voltooien

Als je object wordt verkocht, handel je de transactie af door contact op te nemen met de koper, de betaling te innen en het object te verzenden.

Voorbeelden van praktijken die niet zijn toegestaan:

 • Op een object bieden om de prijs of populariteit kunstmatig op te drijven. Dit is in strijd met ons beleid voor het bieden op eigen veilingen.

 • Je bemoeien met de transactie van een ander lid. Zie ons beleid voor het verstoren van transacties voor informatie en voorbeelden.

 • De betaling accepteren en vervolgens een object sturen dat wezenlijk afwijkt van de objectbeschrijving. Lees onze normen voor verkoperprestaties voor meer informatie.

 • Kopers extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van normale betalingsmethoden, inclusief het gebruik van cheques, postwissels, elektronische overschrijvingen of creditcards. Lees ons beleid over toeslagen voor details en voorbeelden.

Als er iets misgaat, heb je verschillende mogelijkheden (kom meer te weten over hoe je problemen met verkopen kunt oplossen).

Zorg ook dat je de volgende beleidsregels kent:

Beleidsovertredingen melden

Als je een aanbieding ziet die het eBay-beleid overtreedt, kun je dit melden door te klikken op Object melden in de aanbieding of op Melden of Contact opnemen op de meeste Hulp-pagina's.

Bij een beleidsovertreding sturen we de verkoper en de koper een e-mail om ze te laten weten dat de aanbieding is verwijderd van eBay.

Je medewerking en oplettendheid als lid van de eBay-community is waardevol om iedereen in staat te stellen een succesvolle verkoper te worden.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.