Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Aangeven dat je winkel wegens vakantie gesloten is


Ga je op vakantie? Gebruik de vakantie-instellingen voor je winkel om te voorkomen dat je kopers een negatieve ervaring hebben als ze iets kopen en dan onverwacht lang moeten wachten op de ontvangst ervan.

Wanneer je je vakantie-instellingen inschakelt, wordt er een bericht in je aanbiedingen weergegeven waarin kopers kunnen lezen dat je op vakantie bent. Je kunt ook een aangepast bericht toevoegen aan je eBay-winkel.

De vakantie-instellingen voor je winkel wijzigen

Zo schakel je de vakantie-instellingen voor je winkel in:
 1. Klik op de tab Berichten in Mijn eBay.

 2. Selecteer de link Instellingen wijzigen rechtsboven aan de pagina.

 3. In het gedeelte Vakantie-instellingen voor winkel selecteer je Inschakelen.

 4. Als je je aanbiedingen met een vaste prijs wilt verbergen in de zoekresultaten en winkel pagina's en voorkomen dat objecten met vaste prijs worden aangekocht terwijl je afwezig bent, selecteer je Mijn aanbiedingen met een vaste prijs verbergen en aankopen met vaste prijs blokkeren.(Dit heeft geen invloed op je veilingen).

 5. Als je wilt dat kopers een datum te zien krijgen waarop je terug bent en objecten kunt versturen, selecteer je Een retourdatum weergeven en geef je in het desbetreffende vak een datum op.

 6. In het gedeelte Weer te geven bericht in je eBay-winkel bewerk je de standaardtekst in het tekstvak als je deze wilt aanpassen.

 7. Klik op Toepassen.

Opmerking: wanneer je vakantie-instellingen zijn ingeschakeld, brengt eBay de gebruikelijke kosten in rekening, zoals abonnements- en aanbiedingskosten.

Belangrijk:

 • Het kan enkele dagen duren voor je aanbiedingen niet meer zichtbaar zijn als je de vakantie-instellingen hebt ingeschakeld.

 • Als je de vakantie-instellingen uitschakeld kan het enkele dagen duren voor je aanbiedingen weer zichtbaar zijn in de zoek resultaten.

Je vakantie-instellingen blijven ingeschakeld tot je deze uitschakelt.

Zo schakel je je vakantie-instellingen uit:
 1. Klik op de tab Berichten in Mijn eBay.

 2. Selecteer de link Instellingen wijzigen.

 3. In het gedeelte Vakantie-instellingen voor winkel selecteer je Uitschakelen.

 4. Klik op Toepassen.

Je aanbiedingen met een vaste prijs onbeschikbaar maken

Wat dit doet
Hiermee worden al je objecten met een vaste prijs verborgen, zodat kopers deze niet zien in je eBay-winkel, zoekresultaten, crosspromoties (die naar andere objecten in je aanbieding verwijzen), of op andere eBay-pagina's. Met deze optie kun je voorkomen dat kopers objecten van je kopen en langer dan verwacht moeten wachten op de ontvangst. Je verlaagt zo ook de kans dat je negatieve feedback en transactieproblemen krijgt.

Overige informatie over deze optie:

 • Alleen je aanbiedingen met een vaste prijs worden verborgen. Alle veilingen en andere aanbiedingen worden zoals gewoonlijk weergegeven aan kopers.

 • Kopers die al objecten uit deze aanbiedingen hebben gekocht, kunnen deze nog steeds bekijken.
  Opmerking: als je de aanbiedingsoptie voor onmiddellijke betaling selecteerde, kunnen kopers je objecten nog steeds kopen.

 • Er verandert verder niets aan je aanbiedingen met een vaste prijs. Objecten kunnen bijvoorbeeld aflopen als deze niet automatisch worden vernieuwd of opnieuw worden aangeboden.

 • Je aanbiedingen met een vaste prijs blijven verborgen totdat je teruggaat naar je vakantie-instellingen en je deze optie uitschakelt.

Een vakantiebericht in je winkel weergeven

Wat dit doet: Met deze optie kun je een bericht op je winkelpagina's plaatsen waarin kopers kunnen lezen dat je op vakantie bent. Dit bericht verschijnt onder je aangepaste koptekst (als je deze hebt) en heeft geen gevolgen voor tekst die je in dat gedeelte hebt opgeslagen.

Opmerking: Je kunt een standaardvakantiebericht van eBay gebruiken of zelf een bericht schrijven. HTML en script-tags zijn niet toegestaan.

Een automatisch antwoord bij afwezigheid verzenden

Als je op vakantie gaat of weet dat je je e-mailberichten een tijd niet zult lezen, kun je met een automatisch antwoord bij afwezigheid aan iedereen die contact met je wil opnemen, laten weten dat je geen berichten beantwoordt.  Wanneer je een automatisch antwoord bij afwezigheid instelt, wordt elke ontvangen e-mail beantwoord met je opgestelde bericht.

Meer weten over het versturen van een automatisch antwoord bij afwezigheid?

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.