Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Je minimumverkoopprijs verlagen of verwijderen

Je kunt de minimumverkoopprijs voor een object in elke rubriek zo vaak als je wilt verlagen, zolang de minimumverkoopprijs nog niet is gehaald en de aanbieding nog minstens 12 uur duurt. Wanneer een minimumverkoopprijs is verlaagd, worden alle bieders hiervan automatisch per e-mail op de hoogte gesteld.

Een verkoper kan de minimumverkoopprijs verlagen via de objectpagina, Mijn eBay en de pagina Je object herzien.

Het verschil tussen de oude en nieuwe minimumverkoopprijs wordt niet gecrediteerd.

Als een verkoper de minimumverkoopprijs verlaagt waardoor deze onder het maximumbod van de bieder komt te liggen, wordt dit bod verlaagd tot onder de nieuwe minimumverkoopprijs. De nieuwe minimumverkoopprijs van de verkoper wordt per e-mail bekendgemaakt aan de hoogste bieder. Zo kan de hoogste bieder bevestigen dat deze nog steeds in het object geïnteresseerd is.

Wanneer een verkoper de minimumverkoopprijs verlaagt, verlaagt eBay het maximumbod (autobod). Wanneer het maximumbod wordt verlaagd, geldt het volgende:

  • De bieder moet opnieuw een bod uitbrengen om aan de nieuwe minimumverkoopprijs te voldoen.

  • Wanneer een verkoper de minimumverkoopprijs verlaagt, verlaagt eBay het maximumbod (autobod) tot 1,00 onder de nieuwe minimumverkoopprijs.

  • Een bieder moet opnieuw een bod uitbrengen om te bevestigen dat deze nog steeds in het object geïnteresseerd is. De bieder kan namelijk op een ander object hebben geboden toen het oorspronkelijke bod niet voldeed aan de minimumverkoopprijs.

  • De hoogste bieder is niet verplicht om het object te kopen; de hoogste bieder moet opnieuw een bod uitbrengen dat gelijk aan of hoger dan de minimumverkoopprijs is.

Herkansingsaanbod kan nog steeds voor de aanbieding worden gebruikt nadat de minimumverkoopprijs is verlaagd. De regels voor Herkansingsaanbod veranderen niet wanneer de minimumverkoopprijs wordt gewijzigd.

Je minimumverkoopprijs verwijderen

Je kunt de minimumverkoopprijs aanpassen via de procedure Je object herzien zolang de aanbieding nog minstens 12 uur duurt. Hierbij maakt het niet uit of iemand op het object heeft geboden.

Als een verkoper besluit om de minimumverkoopprijs te verwijderen, wordt deze prijs verlaagd tot boven het huidige hoogste bod. Het volgende uitgebrachte bod voldoet aan de minimumverkoopprijs. Zo kan de hoogste bieder bevestigen dat deze nog steeds in het object geïnteresseerd is.

Opmerking: Om eBay een veilige handelsplaats te houden voor kopers en verkopers, worden beperkte gegevens van de biedingsgeschiedenis weergegeven. Ongeacht het huidige hoogste bod worden gebruikersnamen weergegeven als anonieme namen zolang de veiling duurt als de minimumverkoopprijs aanvankelijk is ingesteld op een bepaald niveau, zelfs als je de prijs verlaagt.

Ga naar de pagina Je object herzien als je de minimumverkoopprijs wilt verwijderen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.