Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

De duur van de aanbieding selecteren

Wanneer je een object aanbiedt, heb je de keuze uit 1, 3, 5, 7 of 10 dagen. Als je een object met een vaste prijs verkoopt, kun je ook kiezen voor een duur van 30 dagen of Geldig tot geannuleerd.

Ook kun je zelf bepalen op welke dag en tijd je een aanbieding op eBay wilt laten beginnen (maximaal 3 weken van tevoren). Je maakt je aanbiedingen op je gemak, wanneer het je uitkomt, en stelt in wanneer deze moeten beginnen en eindigen.

Beperkingen

 • Voor een aanbieding van 1 dag is het volgende vereist:

  • Ofwel een feedbackscore van 10 of meer.

  • Ofwel een feedbackscore van 5 of meer in combinatie met een PayPal-rekening en PayPal als geaccepteerde betalingsmethode.

Opmerkingen: als je account niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt de aanbieding van 1 dag niet als optie aangeboden wanneer je je object aanbiedt.

 • De duur van een aanbieding verlengen: je mag de duur van een aanbieding niet verlengen als er twee of meer uur verstreken zijn sinds het verzenden van de aanbieding.

Marktoverwegingen:

 • Je kopers: Veel kopers volgen objecten een poosje en willen rustig nadenken voordat ze een bod plaatsen of Nu kopen gebruiken. Een langere duur kan dus in je voordeel zijn.

 • Afhankelijkheid van tijd: als je object verband houdt met een bepaalde gebeurtenis (het is bijvoorbeeld een concertkaartje of een cadeau voor een bepaalde feestdag), moet je ervoor zorgen dat je object op tijd afloopt zodat je je object vóór de feestdag of de gebeurtenis kunt verzenden.

 • Je verkoopvolume: als je veel objecten verkoopt waaronder een groot aantal identieke objecten, kun je de verkoopvorm voor meerdere objecten gebruiken om een aantal identieke objecten in één aanbieding onder te brengen. Hiermee bespaar je tijd (je hoeft slechts één aanbieding te onderhouden) en geld, aangezien het evenveel kost als een aanbieding van één object. Ook vergroot je de kans dat je aanbieding hoger in de zoekresultaten komt te staan, aangezien recente verkooptransacties binnen een aanbieding meewegen bij het bepalen van de volgorde van de zoekresultaten. Voor je aanbiedingen met meerdere objecten raden we je aan om een aanbiedingsduur van 30 dagen of Geldig tot geannuleerd te gebruiken ( Alleen beschikbaar voor eigenaren van eBay-winkels. Voor aanbiedingen met de verkoopvorm Geldig tot geannuleerd worden elke 30 dagen verlengingskosten in rekening gebracht.)

  De aanbiedingsduur verlengen

  Je mag de duur van een aanbieding niet verlengen als er twee of meer uur verstreken zijn sinds het verzenden van de aanbieding. Meer weten over wat je kunt doen om je aanbieding te herzien?

Aanbiedingstijden

 • Begintijden: als je een object aanbiedt met het formulier Verkoop je object, begint de aanbieding onmiddellijk, tenzij je de optie geplande aanbieding hebt gebruikt en deze op een later tijdstip laat beginnen.    


  Opmerking: eBay kan de exacte duur van aanbiedingen niet garanderen. Soms kan er namelijk niet meteen, maar pas een aantal uur later, op trefwoord of rubriek naar je aanbieding worden gezocht. Je kunt echter wel je aanbieding vinden door te zoeken op het objectnummer of naar Mijn eBay te gaan en te kijken bij Mijn aangeboden objecten.

 • Eindtijden: aanbiedingen eindigen steeds in periodes van hele dagen nadat de aanbieding is gestart. Als je je veilingaanbieding bijvoorbeeld op zondag om 13.14 uur verzendt en een aanbiedingsduur van 3 dagen selecteert, eindigt je aanbieding op woensdag om precies 13.14 uur.

   

  Opmerking: aanbiedingen met een vaste prijs en veilingen met de optie Nu kopen lopen onmiddellijk af zodra een koper het object direct aanschaft.

   

 • Tijdzones: aanbiedingstijden op eBay.nl komen overeen met de Central European Standard Time (CEST).

Je kunt de officiële eBay-tijd voor de VS en Nederland controleren door linksonder op deze pagina op de link Officiële eBay-tijd te klikken.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.