Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Prestaties verhogen door betere objectbeschrijvingen


Zie de objecttitel en -beschrijving als advertentie: een mogelijkheid om informatie te verstrekken en kopers enthousiast te maken over je objecten. Kopers baseren hun aankoopbeslissing op deze gegevens, dus het is belangrijk dat alle opgenomen informatie nauwkeurig, duidelijk en begrijpelijk is. Zo kun je niet alleen voldoen aan de verwachtingen van kopers, maar ook het volgende voorkomen:

 • Lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen voor object als beschreven

 • Gevallen waarin het object volgens de koper niet voldoet aan de beschrijving in de aanbieding

 • Negatieve of neutrale feedback

Staat van object

De beschrijving van de staat van het object is een belangrijk onderdeel in de aanbieding. Laat kopers precies weten wat ze krijgen en wees eerlijk. Vermeld zelfs de kleinste onvolkomenheden, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Zo zullen kopers ook minder snel zeggen dat het object niet voldoet aan de beschrijving.

Veelvoorkomende problemen Oplossingen

Als je herstelde objecten, showmodellen of objecten in een open verpakking als 'nieuw' beschrijft, misleid je kopers. Nieuw betekent gloednieuw, nooit geretourneerd en zonder ontbrekende onderdelen of accessoires.

 • Vermeld in de aanbieding duidelijk (ook in de titel en beschrijving) als het object is hersteld, een showmodel is of een geopende verpakking heeft. Beschrijf ook de staat nog in een apart gedeelte.

Je kunt bijvoorbeeld een beoordelingssysteem met 5 sterren gebruiken, waarbij 5 sterren aangeven dat het object in perfecte staat verkeert, dus zonder onvolkomenheden of tekortkomingen en met alle onderdelen en accessoires. Een beoordeling van 1 ster betekent dan dat het object niet helemaal goed werkt. Beschrijf wel duidelijk wat elke sterbeoordeling betekent.

Als je de staat van het object tussen neus en lippen door vermeldt, kunnen kopers deze informatie eenvoudig over het hoofd zien. Ook kan het lijken alsof je mogelijke tekortkomingen van het object probeert te verdoezelen en dat is niet eerlijk naar kopers toe.

 

 • Vermeld informatie over de staat van het object in de titel, beschrijving en specificaties (indien beschikbaar). Zorg ervoor dat de informatie eenvoudig te vinden en begrijpen is.

 • Gebruik koppen, overzichtelijke lijsten en andere visuele elementen zodat kopers eenvoudig informatie over het object kunnen vinden.

Als je geen details over onvolkomenheden of tekortkomingen van het object vermeldt, kan dit tot misverstanden leiden.  

 

 • Beschrijf duidelijk slijtage, tekortkomingen, defecten, storingen, ontbrekende onderdelen of accessoires, en andere speciale kenmerken.

Objectgegevens

Kopers richten zich meestal op enkele belangrijke details in de objectbeschrijving voordat ze een object aanschaffen. Soms kunnen misverstanden ontstaan over wat je nu precies verkoopt als je deze informatie niet in je aanbieding opneemt.

Veelvoorkomende problemen Oplossingen

Je vermeldt niet alle relevante details over het object

 • Als je kopers precies wilt laten weten wat ze krijgen en de waarde van je object wilt verhogen, kun je bijvoorbeeld de volgende gegevens opnemen in je aanbieding:

  • Merknaam, bedrijf, ontwerper, auteur en dergelijke

  • Staat en kwaliteit van het object

  • Modelnummer of compatibiliteit

  • Aantal

  • Grootte (vermeld zo mogelijk de exacte afmetingen) en gewicht

  • Wanneer het object is gemaakt

 • Gebruik koppen, overzichtelijke lijsten en andere visuele elementen zodat kopers eenvoudig informatie het object kunnen vinden.

Je vermeldt details over objecten die je eigenlijk niet aanbiedt

 

 • Houd je aanbiedingen eenvoudig en richt je alleen op details die relevant zijn om het object te verkopen.

 • Gebruik geen trefwoorden die geen verband houden met het object om op een ongepaste manier de aandacht op de aanbieding te vestigen. Dit is in strijd met het eBay-beleid omdat het oneerlijk is en kopers in verwarring kan brengen.

Foto's

De foto's in je aanbiedingen moeten duidelijk maken wat het object is en in welke staat dit verkeert. Als je duidelijke en gedetailleerde foto's opneemt, met name voor tweedehands objecten, weten kopers wat ze van je objecten kunnen verwachten. Bovendien ben je beter in staat om je kopers tevreden te stellen.

Veelvoorkomende problemen Oplossingen

Je gebruikt stockfoto's voor tweedehands objecten of objecten die niet in perfecte staat verkeren. Kopers verwachten in het algemeen dat stockfoto's worden gebruikt voor gloednieuwe objecten in een gesloten verpakking.

 • Gebruik geen stockfoto, maar maak foto's van het werkelijke object als dit niet in perfecte staat verkeert en neem deze foto's op in je aanbieding.

 • Als je niet zelf foto's kunt maken en besluit om toch stockfoto's op te nemen, kun je het beste in je aanbieding uitleggen waarom je stockfoto's gebruikt. Laat kopers weten wat de staat van het object is.

Je hebt misleidende foto's opgenomen, bijvoorbeeld een foto met twee shirts terwijl je er maar één te koop aanbiedt.

 • Houd je foto's eenvoudig, duidelijk en nauwkeurig en beeld alleen het object af dat je daadwerkelijk te koop aanbiedt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.