Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Problemen met creditcard oplossen

Wat moet ik doen als mijn creditcard of bankpas wordt geweigerd?

Wordt je creditcard of bankpas geweigerd tijdens de verificatie van de verkoper, wanneer je een betaling uitvoert of op een ander moment, dan moet je contact opnemen met je creditcardmaatschappij of bank. Dit moet je weten:

  • eBay verifieert je rekening door € 1 af te schrijven. Dit is een gebruikelijke manier om te controleren of een kaart actief is. Als je niet ten minste € 1 op je rekening hebt staan, wordt de kaart geweigerd. Deze afschrijving is tijdelijk en wordt binnenkort teruggestort. Je creditcardmaatschappij of bank moet de afschrijving terugstorten.

  • Zorg dat je geen dagelijkse transactielimieten hebt die lager zijn dan het bedrag dat je probeert te betalen. Heb je bijvoorbeeld een daglimiet van € 100 op je kaart en probeer je een betaling van € 150 uit te voeren, dan wordt deze betaling geweigerd.

  • Is de kaart nieuw, controleer dan of deze is geactiveerd.

  • Controleer of het factuuradres dat je creditcardmaatschappij of bank voor jou heeft, overeenkomt met het factuuradres dat je gebruikt op eBay. Als je onlangs bent verhuisd, controleer dan of je creditcardmaatschappij of bank je nieuwe adres heeft.

  • Als je twee namen op je kaart hebt, of een bedrijfs- en een persoonlijke naam, moet je ervoor zorgen dat je de namen in dezelfde volgorde invoert zoals ze op je afschrift staan. Indien nodig kun je een van de adresvakken gebruiken.

  • Je kunt doorgaans geen prepaidcreditcard gebruiken om je rekening te verifiëren. Als je problemen blijft ondervinden bij het betalen van je eBay-kosten met een creditcard of bankpas, kun je via een andere methode een eenmalige betaling uitvoeren.

  • Controleer of het ingevoerde CVV-nummer overeenkomt met je huidige bankgegevens. Om veiligheidsredenen wijzigen sommige creditcardmaatschappijen het CVV-nummer wanneer een nieuwe creditcard wordt verstrekt, terwijl het creditcardnummer hetzelfde blijft.

Wat moet ik doen als ik een afschrijving van eBay zie die ik niet herken?

Hieronder vind je informatie over de kosten op je creditcardafschrift en wat je moet doen als je vragen hebt.

Is de afschrijving voor iets wat je hebt verkocht?

Is de afschrijving voor iets wat je hebt gekocht?

Heb je een vraag over accountbeveiliging?

Meer informatie nodig?

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.