Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een rubriek selecteren


Help kopers je objecten te vinden door de rubriek te selecteren waarmee je object het best wordt omschreven. Wees nauwkeurig bij het selecteren van je rubriek en zorg dat deze het beste bij je object past. In sommige gevallen kunnen we de rubriek van je aanbieding wijzigen, bijvoorbeeld als je een rubriek hebt geselecteerd die niet overeenkomt met je object.

Rubrieken zoeken die voor vergelijkbare objecten worden gebruikt

Je kunt je rubriek bepalen door te kijken welke rubriek andere verkopers hebben gebruikt voor vergelijkbare objecten.

Zo zie je welke rubrieken andere verkopers hebben gebruikt:
 1. Voer in het zoekvak trefwoorden in waarmee je object wordt omschreven (zoals 'Mickey Mouse-horloge' of 'Coldplay-cd').

 2. Selecteer Alle rubrieken in het vervolgmenu of kies een rubriek uit de lijst.

 3. Bekijk de rubrieken en subrubrieken die in de resulterende aanbiedingen worden gebruikt, en het aantal biedingen en hits per pagina (indien weergegeven) voor de aanbiedingen in de verschillende rubrieken. Selecteer de rubriek met de meeste biedingen en hits per pagina.

Zoektips:

 • Wees specifiek. Een zoekopdracht als 'Delftsblauwe vaas' levert bijvoorbeeld nauwkeurigere resultaten op dan alleen 'vaas'.

 • Wees voorzichtig met het gebruik van 'en', 'of', 'de' en 'het' als trefwoorden. eBay zoekt naar 'en', 'of', 'de' en 'het' in aanbiedingstitels en gebruikt deze woorden niet als logica voor trefwoorden. Gebruik deze woorden alleen wanneer je objectnamen zoekt die deze woorden bevatten (bijvoorbeeld 'Corry en de Rekels' of 'Erik of het klein insectenboek').

 • Zoek niet op rubrieknaam. Wanneer je op rubrieksnaam zoekt (bijvoorbeeld Verzamelobjecten), wordt er gezocht naar objecten waarbij het woord 'verzamel' voorkomt in de objecttitel (zoals 'postzegelverzameling').

Een rubriek kiezen die je eerder hebt gebruikt

Wanneer je een object aanbiedt, wordt de gebruikte rubriek opgeslagen zodat je deze opnieuw kunt selecteren. Je kunt deze rubriek als eerste of tweede rubriek gebruiken.

Een rubriek selecteren wanneer je een aanbieding maakt

Zo selecteer je een rubriek:
 1. Klik boven aan de pagina op Verkopen.

 2. Klik op Je object aanbieden.

 3. Selecteer een rubriek via het zoekvak of via de links Bladeren door rubrieken en Onlangs gebruikte rubrieken.

 4. Selecteer de rubriek die je object het best omschrijft.

 5. Verfijn de zoekopdracht als de lijst met rubrieken geen geschikte rubriek bevat. Voeg trefwoorden toe of gebruik trefwoorden die het object beter omschrijven.

 6. Optioneel: selecteer een tweede rubriek aan de hand van de voorgestelde rubrieken. Zodra je een onlangs gebruikte rubriek selecteert, kunnen de beschikbare opties voor je tweede rubriek veranderd zijn. Dit gebeurt omdat je een object niet twee keer in dezelfde rubriek kunt aanbieden. Meer weten over aanbieden in twee rubrieken?

 7. Nadat je een rubriek hebt geselecteerd, klik je op Doorgaan om verder te gaan met het aanbieden van je object.

Een product in onze catalogus zoeken

Als het object is gekoppeld aan een product in onze catalogus, wordt je gevraagd om te zoeken met een unieke ID, zoals:

 • een ISBN voor een boek

 • een onderdeelnummer van de fabrikant voor een MP3-speler

 • een trefwoord, zoals een merk of productnaam

Als je object overeenkomt met een product in onze catalogus, worden de productdetails en een stockfoto voor je aanbieding weergegeven. Meer weten over productdetails uit onze catalogus gebruiken?

Doe het volgende als je je aangeboden product niet kunt vinden:

 • Controleer of de ingevoerde gegevens correct zijn.

 • Het object komt mogelijk niet voor in onze catalogus. Je kunt een object toevoegen aan onze catalogus door op Voeg het toe aan onze catalogus te klikken en het formulier in te vullen.

Als je fouten in de productdetails wilt melden, klik je op Een fout melden op de pagina Productdetails bekijken of op het formulier wanneer je het object verkoopt. Stuur ons vervolgens de juiste gegevens.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen