Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe verkopers een bestelling kunnen annuleren

 

Verkopers zijn verplicht de transactie af te handelen wanneer een koper een aankoop doet. We begrijpen echter dat transacties in bepaalde omstandigheden moeten worden geannuleerd.

Een bestelling annuleren

Je kunt een bestelling annuleren door de onderstaande instructies te volgen. Nadat je hebt geannuleerd, informeren we de koper. Als de koper al heeft betaald, ontvangt hij of zij een terugbetaling.

Zo annuleer je een bestelling via Verkopershub of Verkocht in Mijn eBay:
  1. Ga in Verkopershub naar Bestellingen of in Mijn eBay naar Verkocht.

  2. Zoek de bestelling die u wilt annuleren en selecteer bij Meer acties de optie Bestelling annuleren.

  3. Kies een reden voor de annulering en selecteer ten slotte Verzenden.

Als u de bestelling annuleert omdat de koper niet heeft betaald, is de redencode Koper heeft niet betaald pas na 4 volledige kalenderdagen beschikbaar. Meer informatie over problemen met onbetaalde objecten oplossen met kopers.

Tip
U kunt een transactie tot 30 dagen na een verkoop annuleren, zelfs als de koper al heeft betaald. Houd er rekening mee dat als u een bestelling annuleert, u een transactieprobleem krijgt en dat dit van invloed kan zijn op het niveau van uw verkoperprestaties.

Wat als de koper om annulering van de bestelling vraagt?

Als je een bericht van eBay ontvangt dat de koper heeft gevraagd de bestelling te annuleren, heb je 3 dagen de tijd om de aanvraag te accepteren of af te wijzen.

Als u niet binnen de 3 kalenderdagen reageert, sluiten we de annuleringsaanvraag van de koper. Als de koper niet heeft betaald, wordt de bestelling automatisch geannuleerd. Als de koper heeft betaald, moet u de bestelling afhandelen.

Wat gebeurt er nadat een bestelling is geannuleerd?

Wanneer u een bestelling annuleert, wordt automatisch een terugbetaling gedaan. Zodra de koper is terugbetaald, komt u mogelijk in aanmerking voor creditering van de kosten volgens ons beleid voor creditering van kosten.

Als de aanbieding één object bevatte en een Nu kopen-aanbieding was, bieden we het object automatisch opnieuw voor u aan, tenzij u naast Object opnieuw aanbieden? Nee selecteert wanneer u de bestelling annuleert.

Als je de bestelling hebt geannuleerd omdat de koper niet heeft betaald, verwijderen we eventuele feedback van de koper. Verder verandert er niets aan je normen voor verkopers.

Als er een probleem is met de terugbetaling

Als er een probleem is met de terugbetaling, brengen we u hiervan direct op de hoogte. We vragen u ook de terugbetaling nogmaals te proberen door de knop Terugbetaling opnieuw proberen te selecteren in het bericht. Als u de terugbetaling nog steeds niet kunt overmaken, kunt u er een andere betalingsmethode voor selecteren. Meer weten over hoe terugbetalingen worden uitgevoerd?

Als de koper geen terugbetaling ontvangt binnen 10 dagen vanaf de datum waarop u de aanvraag hebt geaccepteerd, kan hij of zij een aanvraag onder de Geld-terug-garantie van eBay openen en kunt u de koper via die aanvraag terugbetalen.

Meer weten over hoe u een koper helpt met een niet-ontvangen object?

Meer informatie over het annuleren van bestellingen vind je in ons Annuleringsbeleid voor bestellingen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.