Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe verkopers een bestelling kunnen annuleren

 

Verkopers zijn verplicht om een verkooptransactie met een koper te voltooien. We begrijpen echter dat transacties in bepaalde omstandigheden moeten worden geannuleerd.

Een bestelling annuleren

Je kunt een bestelling annuleren door de onderstaande instructies te volgen. Nadat je hebt geannuleerd, informeren we de koper. Als de koper al heeft betaald, ontvangt hij of zij een terugbetaling.

Zo annuleer je een bestelling via Verkopershub of Verkocht in Mijn eBay:
  1. Ga in Verkopershub naar Bestellingen of in Mijn eBay naar Verkocht.

  2. Zoek de bestelling die je wilt annuleren, en selecteer bij Meer acties de optie Deze bestelling annuleren.

  3. Kies een reden voor de annulering en selecteer ten slotte Doorgaan. De redencode om een bestelling te annuleren omdat de koper niet heeft betaald, is beschikbaar zodra de bestelling in aanmerking komt. Meer informatie over problemen met onbetaalde objecten oplossen met kopers.

Wat als de koper om annulering van de bestelling vraagt?

Als je een bericht van eBay ontvangt dat de koper heeft gevraagd de bestelling te annuleren, heb je 3 dagen de tijd om de aanvraag te accepteren of af te wijzen.

Als de koper je in een bericht vraagt om de transactie te annuleren, kun je dat via de bovenstaande instructies doen vanuit Verkopershub of het gedeelte Verkocht in Mijn eBay.

Wat gebeurt er nadat een bestelling is geannuleerd?

Je object wordt automatisch opnieuw aangeboden, tenzij je dat niet wilt. Schakel bij het uitvoeren van de terugbetaling het vakje Object opnieuw aanbieden na annulering uit als je je object niet opnieuw wilt aanbieden.

Als je de bestelling hebt geannuleerd omdat de koper niet heeft betaald, verwijderen we eventuele feedback van de koper. Verder verandert er niets aan je normen voor verkopers.

Meer informatie over het annuleren van bestellingen vind je in ons Annuleringsbeleid voor bestellingen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.