Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verkopersbeleidsregels

 


Verkopersbeleidsregels zijn belangrijk omdat ze kopers laten weten hoe ze je kunnen betalen, hoelang het duurt voordat je een object verzendt, welke leveringsservices je aanbiedt (inclusief verzend- en verpakkingskosten) en of je retourzendingen accepteert.


Je hoeft je voorkeuren hiervoor niet per aanbieding in te stellen, maar kunt dit stroomlijnen met templates. Deze templates kun je dan toepassen wanneer je nieuwe aanbiedingen maakt of zelfs meerdere bestaande aanbiedingen bijwerkt.


Als je beleidsvoorkeuren variëren afhankelijk van wat je verkoopt, kun je meerdere templates maken. Je kunt dan verschillende voorkeuren toepassen voor betaling, verzending of retourzending, afhankelijk van wat je aanbiedt. Als je verkopersbeleidsregels wilt gebruiken, moet je ze inschakelen - wordt in een nieuw venster of op een nieuw tabblad geopend.

Verkopersbeleidsregels opstellen

Je kunt beleid maken en beheren vanaf het dashboard Verkopersbeleidsregels - wordt in een nieuw venster of op een nieuw tabblad geopend in het gedeelte Account van Mijn eBay.

 1. Selecteer in de keuzelijst Beleid maken een beleidstype.

 2. Geef het beleid een beschrijvende naam en voeg een korte beschrijving toe.

 3. Voeg je beleidsgegevens toe en selecteer Opslaan.

Verkopersbeleidsregels bijwerken

Je kunt je beleid bewerken, kopiëren, opnieuw toewijzen of verwijderen wanneer je wilt. Als je een beleid bijwerkt, worden de wijzigingen automatisch doorgevoerd in aanbiedingen die dat beleid gebruiken.

Houd er rekening mee dat er enkele beperkingen gelden voor het herzien van aanbiedingen. Mogelijk kun je dus niet al je aanbiedingen bijwerken met het nieuwe beleid. In dit geval worden alleen aanbiedingen gewijzigd die met de nieuwe gegevens kunnen worden bijgewerkt. Aanbiedingen die niet kunnen worden bijgewerkt, blijven ongewijzigd.

Als je beleid wilt verwijderen dat momenteel in actieve of geplande aanbiedingen wordt gebruikt, moet je eerst nieuw beleid aan deze aanbiedingen toewijzen.

Beleid met de naam 'Kopie van...'

Als je verzend-, betalings- of retourbeleid wijzigt, worden je nieuwe voorwaarden toegepast op alle compatibele aanbiedingen die aan dat beleid zijn gekoppeld.

Dit bijgewerkte beleid wordt niet meer toegepast op aanbiedingen die niet compatibel zijn met je bijgewerkte beleidsvoorwaarden of die niet kunnen worden herzien. Op niet-compatibele aanbiedingen wordt een automatisch gegenereerd beleid toegepast dat begint met 'Kopie van'. Dit 'Kopie van'-beleid is een duplicaat van je beleid voordat je wijzigingen zijn aangebracht. Met deze aanbiedingen verandert het contract tussen jou en een koper dus niet.

Tip
Geef je beleid een beschrijvende naam, zoals 'Verzendbeleid internationaal', zodat je het makkelijk kunt terugvinden.

Verkopersbeleidsregels in de eBay-app

Gebruikers van verkopersbeleidregels kunnen nu bestaande beleidsregels in de eBay-app bekijken en selecteren wanneer ze een object aanbieden.

Zo krijg je in de app toegang tot verkopersbeleidsregels voor je aanbiedingen:
 1. Tik onderaan de homepage van de app op Verkopen.

 2. Tik op Een object aanbieden.

 3. Op de pagina Aanbiedingsoverzicht:

  • Tik op het pensymbool naast Levering om je bestaande verzendbeleid te bekijken

  • Tik op het pensymbool naast Voorkeuren om je bestaande betalings- of retourbeleid te bekijken

 4. Als je het geselecteerde beleid voor deze aanbieding wilt wijzigen, tik je op het gewenste beleid en vervolgens op Gereed.

Er worden maximaal 26 van je meestgebruikte beleidsregels in het selectiescherm weergegeven voor elk type beleid. Je kunt de zoekbalk gebruiken om het beleid te vinden dat je nodig hebt. Als het beleid dat je wilt gebruiken niet beschikbaar is, kun je het toevoegen aan de aanbieding via een desktopbrowser.

Tip
verkopersbeleidsregels zijn alleen vanaf versie 6.2 in de app beschikbaar. Als je een eerdere versie van de app gebruikt, ga je naar de Android Play Store of de iOS App Store om de app bij te werken naar de nieuwste versie.

Het inschakelen van verkopersbeleidsregels werkt wereldwijd, maar elke handelsplaats vereist een eigen set verkopersbeleidsregels. Een gebruiker van verkopersbeleidsregels op ebay.nl kan bijvoorbeeld alleen beleid gebruiken dat op ebay.nl is gemaakt. Als dezelfde verkoper objecten wil aanbieden op ebay.de of ebay.ca, moet hij of zij op die specifieke site beleid maken om dit te kunnen gebruiken. In dat beleid wordt dan rekening gehouden met de regionale verzendopties van die handelsplaats.

Veelgestelde vragen

 
Als je verkopersbeleidsregels niet hebt ingeschakeld, maken we steeds op de achtergrond betalings-, verzend- en retourbeleid wanneer je een object te koop aanbiedt. Dit beleid blijft verborgen totdat je het inschakelt en dan kun je het beheren. Je ziet beleid voor elke set betalings-, verzend- en retourvoorwaarden die je onlangs hebt gebruikt.
 
Ja. Selecteer Beleidsregels opschonen op de pagina Je verkopersbeleidsregels beheren - wordt in een nieuw venster of op een nieuw tabblad geopend. Als je regels en beleid hebt die niet worden gebruikt in actieve aanbiedingen of die niet onlangs zijn gebruikt, verwijderen we deze.
 
Ja, je kunt de verzendkosten voor afzonderlijke aanbiedingen overschrijven zonder apart verzendbeleid te maken. Wanneer je de aanbieding maakt, selecteer je naast de vervolgkeuzelijst waarin je het verzendbeleid selecteert Verzendkosten alleen voor deze aanbieding bewerken.
 
Je kunt ze altijd uitschakelen door de link Uitschakelen te selecteren op de Je verkopersbeleidsregels beheren - wordt in een nieuw venster of op een nieuw tabblad geopend. Dat heeft geen gevolgen voor je actieve aanbiedingen, maar als je wijzigingen wilt aanbrengen in betalings-, verzend- en retourvoorwaarden, moet je dat voor elke toekomstige aanbieding afzonderlijk doen. Je kunt verkopersbeleidsregels ook op elk gewenst moment weer inschakelen. Beleid dat je al hebt gemaakt, is dan weer klaar voor gebruik.
 
Dit betekent meestal dat er op de achtergrond veel beleidsregels zijn gemaakt die al aan je account zijn gekoppeld. Deze konden niet worden opgeschoond met onze geautomatiseerde processen. Neem contact met de klantenservice op voor hulp.
 
Ja. Controleer je verkopersbeleidsregels en werk ze zo nodig bij. We raden je aan je beleidsregels op te schonen om mogelijke conflicten of dubbele regels te voorkomen. Selecteer Beleidsregels opschonen op de pagina Je verkopersbeleidsregels beheren. Je kunt je verkopersbeleidsregels ook altijd uitschakelen door de link Uitschakelen te selecteren op dezelfde pagina. Dit heeft geen gevolgen voor je actieve aanbiedingen. Als je in de toekomst wijzigingen wilt aanbrengen in betalings-, verzend- of retourvoorwaarden, kun je aanbiedingen afzonderlijk of bulksgewijs bijwerken.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.