Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verkopersbeleidsregels

 


Verkopersbeleidsregels zijn de betalings-, verzend- en retourgegevens die je in je aanbiedingen opgeeft voor kopers. 

 • Met betalingsbeleidsregels geef je op hoe kopers je kunnen betalen, bijvoorbeeld via PayPal.

 • Met verzendbeleidsregels geef je de verwerkingstijd, de aangeboden verzendservices en de verzendkosten op.

 • Met retourbeleidsregels geef je op of je al dan niet retourzendingen accepteert. Als je retourzendingen accepteert, vermeld dan de voorwaarden en het aantal keren dat een koper een object kan terugsturen.

Je kunt verkopersbeleidsregels per aanbieding opstellen, maar je kunt ook meerdere betalings-, verzend- en retourbeleidsregels opstellen, en deze met elkaar combineren in je aanbiedingen, afhankelijk van wat je verkoopt.

Met verkopersbeleidsregels kun je het volgende doen:

 • Het maken van nieuwe aanbiedingen stroomlijnen.

 • Alle aanbiedingen in één keer bewerken en bijwerken.

 • Je beleidsregels bulksgewijs opnieuw toewijzen aan aanbiedingen.

Leer aan de hand van een aantal tips hoe je je verkopersbeleidsregels efficiënter kunt beheren.

Inschakelen

Wanneer de functie voor het beheren van verkopersbeleidsregels beschikbaar voor je is, wordt in het gedeelte Verkopen van Mijn eBay de optie voor inschakelen weergegeven.

Je kunt op elk gewenst moment verkopersbeleidsregels uitschakelen door op de link rechtsboven op de pagina Je verkopersbeleidsregels beheren te klikken in Mijn eBay > Account > Je verkopersbeleidsregels beheren. Als je de optie uitschakelt, is dit niet van invloed op de betalings-, verzend- en retourgegevens in je huidige en geplande aanbiedingen.

Aan de slag

Als je onlangs aanbiedingen hebt gemaakt, zijn er automatisch verkopersbeleidsregels voor je opgesteld, zodat je aan de slag kunt gaan. Je kunt je actieve, geplande en afgelopen aanbiedingen meteen gaan beheren met verkopersbeleidsregels. Je kunt je verkopersbeleidsregels het beste goed nakijken en samenvoegen voordat je een nieuw object aanbiedt. Je kunt de beleidsregels altijd bewerken.

Je kunt je verkopersbeleidsregels opstellen en beheren via Mijn eBay > Account > Je verkopersbeleidsregels beheren of terwijl je objecten aanbiedt of wijzigt, hoewel sommige aanbiedingstools verkopersbeleidsregels mogelijk niet ondersteunen. Als de gegevens in je aanbieding afwijken van bestaande beleidsregels, worden er nieuwe beleidsregels voor je opgesteld. Als de gegevens overeenkomen met bestaande beleidsregels, wordt de aanbieding aan die beleidsregels gekoppeld.

Als je in de afgelopen dagen geen object hebt aangeboden, moet je voordat je een aanbieding kunt voltooien eerst ten minste één exemplaar van elk soort beleid aanmaken: betalingsbeleid, verzendbeleid en retourbeleid.

Voor het verkopen van voertuigen (boten, auto's, vrachtwagens en motorfietsen) gelden aparte betalings- en verzendbeleidsregels.

Verkopersbeleidsregels opstellen

Zo stel je een beleid op in Mijn eBay:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Klik op Beleid maken en selecteer een type beleid.

 3. Voer een naam en beschrijving voor je beleid in.

 4. Selecteer details over je beleid en klik op Opslaan.  

 

Zo kun je een beleid bewerken en opslaan op het formulier Verkoop je object:
 1. Op het formulier Verkoop je object, klik je op de link Betalingsbeleid maken, Verzendbeleid maken of Retourbeleid maken.

 2. Selecteer details over je beleid. Als je klaar bent, klik je op Opslaan en sluiten.

Verkopersbeleidsregels bewerken

Wanneer je verkopersbeleidsregels bewerkt, worden alle aanbiedingen waarin de beleidsregels worden gebruikt, bijgewerkt met de nieuwe gegevens.

Er zijn een aantal beperkingen voor het herzien van aanbiedingen, waardoor het waarschijnlijk niet mogelijk is om al je aanbiedingen met het nieuwe beleid bij te werken.

Alle aanbiedingen die met de nieuwe informatie kunnen worden bijgewerkt, worden gewijzigd, en voor aanbiedingen die niet kunnen worden bewerkt, wordt een kopie van het beleid gebruikt dat je zojuist hebt bijgewerkt, maar zonder de updates. We voegen dan 'kopie van...' aan de titel van die beleidsregels toe. Als een aanbieding die bijvoorbeeld 'verzendbeleid 1234' gebruikt, niet kan worden bijgewerkt omdat er op geboden is of omdat de aanbieding over minder dan 12 uur afloopt, wordt de aanbieding gekoppeld aan 'kopie van verzendbeleid 1234'.

Zo bewerk je een beleid in Mijn eBay:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Zoek het beleid dat je wilt bijwerken en selecteer Beleid bewerken in het vervolgkeuzemenu Actie.

 3. Klik op Opslaan nadat je de details van het beleid hebt gewijzigd.

 4. We laten je zien in hoeveel van je actieve en geplande aanbiedingen dit beleid wordt gebruikt. Klik op Bevestigen om het beleid en alle aanbiedingen bij te werken waarin het beleid wordt gebruikt.

Je kunt verkopersbeleidsregels ook bewerken wanneer je een object aanbiedt of herziet. Houd er rekening mee dat alle andere aanbiedingen waarop dit beleid van toepassing is, ook worden bijgewerkt met je wijzigingen.

Zo kun je een beleid bewerken en opslaan op het formulier Verkoop je object:
 1. Op het formulier Verkoop je object selecteer je het beleid dat je wilt bewerken.

 2. Klik op de link Geselecteerd beleid bewerken.

 3. Nadat je de details van het beleid hebt gewijzigd, heb je 2 mogelijkheden:

  • Klik op Opslaan en sluiten als je het oorspronkelijke beleid wilt vervangen. Als het beleid dat je aan het bewerken bent van toepassing is op meer dan één aanbieding, zie je een vak waarin wordt vermeld dat het bewerken van het beleid gevolgen heeft voor andere aanbiedingen. Klik op Bevestigen om je wijzigingen op te slaan.

  • Klik op Opslaan als als je een nieuw beleid wilt maken en de details van het oorspronkelijke beleid wilt behouden. Voer een unieke naam voor het nieuwe beleid in en klik op Opslaan. Het nieuwe beleid wordt dan in de aanbieding gebruikt. Gebruik Opslaan als als je kleine wijzigingen aan een beleid aanbrengt, maar maak geen exacte kopie, want dubbele beleidsregels zijn niet toegestaan.

    

Belangrijk: Wanneer je op het verkoopformulier een beleid selecteert, laten we je in het vervolgkeuzemenu het aantal aanbiedingen zien waarop dit beleid is toegepast. Als je je verkopersbeleidsregels onlangs hebt bijgewerkt of beleidsregels voor meerdere aanbiedingen hebt gewijzigd, is dit aantal mogelijk niet meteen correct.

 

Verkopersbeleidsregels kopiëren

Door een beleid te kopiëren kun je snel een nieuw beleid maken dat enigszins verschilt van bestaande beleidsregels.

Zo kopieer je een beleid:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Zoek het beleid dat je wilt kopiëren en selecteer Beleid kopiëren in het vervolgkeuzemenu Actie.

 3. Bewerk het beleid eventueel.

 4. Voer een unieke naam voor het beleid in en klik op Opslaan.

Je kunt verkopersbeleidsregels ook kopiëren wanneer je een object aanbiedt of herziet door Opslaan als te kiezen.

Belangrijk: Dubbele beleidsregels zijn niet toegestaan. Kopieer een beleid alleen wanneer je een soortgelijk beleid wilt maken maar niet een identiek beleid.

Verkopersbeleidsregels verwijderen

Je kunt beleidsregels niet verwijderen als deze worden gebruikt in actieve aanbiedingen, geplande aanbiedingen of aanbiedingen met een herkansingsaanbod. Als je deze beleidsregels wilt verwijderen, moet je eerst nieuwe beleidsregels toewijzen aan de aanbiedingen.

Als je een standaardbeleid verwijdert en minimaal 2 andere beleidsregels van dat type hebt, word je gevraagd welk beleid je standaard wilt gebruiken. (Als je slechts één ander beleid van dat type hebt, wordt het andere beleid automatisch als standaard ingesteld.)

Je kunt een beleid niet verwijderen als dit het enige beleid van een bepaald type (betalingsbeleid, verzendbeleid, retourbeleid) is.

Zo verwijder je een beleid:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Zoek het beleid dat je wilt verwijderen en selecteer Beleid verwijderen in het vervolgkeuzemenu Actie.

 3. Bevestig het beleid dat je wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Aanbiedingen bulksgewijs bijwerken

Zo wijzig je beleidsregels voor meerdere aanbiedingen die aan één beleid ziin gekoppeld:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Zoek het beleid dat in de aanbiedingen wordt gebruikt, en selecteer Beleid wijzigen voor deze aanbiedingen in het vervolgkeuzemenu Actie.

 3. Selecteer een nieuw beleid voor deze aanbiedingen en klik op Wijzigen.

Verkopersbeleidsregels in de eBay-app

Gebruikers van verkopersbeleidsregels kunnen nu bestaande beleidsregels in de eBay-app bekijken en selecteren wanneer ze een object aanbieden.

Zo krijg je in de app toegang tot verkopersbeleidsregels voor je aanbiedingen:
 1. Tik onder aan de homepage op Verkopen.

 2. Tik op Een object aanbieden.

 3. Op de pagina Aanbiedingsoverzicht:

  • Tik op het pensymbool naast Levering om je bestaande verzendbeleid te bekijken

  • Tik op het pensymbool naast Voorkeuren om je bestaande betalings- of retourbeleid te bekijken

 4. Als je het geselecteerde beleid voor deze aanbieding wilt wijzigen, tik je op het gewenste beleid en vervolgens op Gereed.

Er worden maximaal 26 van je meest gebruikte beleidsregels in het selectiescherm weergegeven voor elk type beleid, inclusief je standaardbeleid. Je kunt de zoekbalk gebruiken om het beleid te vinden dat je nodig hebt. Als het beleid dat je wilt gebruiken niet beschikbaar is, kun je het toevoegen aan de aanbieding via een desktopbrowser.

Tip: verkopersbeleidsregels zijn alleen vanaf versie 6.2 in de app beschikbaar. Als je een eerdere versie van de app gebruikt, ga je naar de Android Play Store of de iOS App Store om de app bij te werken naar de nieuwste versie.

Het inschakelen van verkopersbeleidsregels werkt wereldwijd, maar elke handelsplaats vereist een eigen set verkopersbeleidsregels. Een gebruiker van verkopersbeleidsregels op ebay.nl kan bijvoorbeeld alleen beleid gebruiken dat op ebay.nl is gemaakt. Als dezelfde verkoper objecten wil aanbieden op ebay.de of ebay.fr, moet hij of zij op die specifieke site beleid maken, zodat er rekening wordt gehouden met de regionale verzendopties van die handelsplaats.

Tips

Je verkopersbeleidsregels een naam geven
Je moet elk beleid een naam geven. Je kunt je beleid ook een korte beschrijving geven, zodat je snel kunt bepalen welk beleid het beste is wanneer je een object aanbiedt. Namen en beschrijvingen van beleidsregels worden niet weergegeven aan kopers.

Als beleidsregels automatisch voor je zijn gemaakt, is het misschien handig om ze een andere naam te geven. (Als je de naam van een beleid wilt wijzigen in Mijn eBay, selecteer je Beleid bewerken in het vervolgkeuzemenu Actie.)

Voorbeelden van namen en beschrijvingen van beleidsregels
Type beleid Naam van beleid Beschrijving van beleid

Betalingsbeleid

PayPal - Nu kopen

Directe betaling

Verzendbeleid

Golfclubs - set

EUR 17,00 vast bedrag, UPS Expedited, verwerking binnen 2 dagen

Verzendbeleid

Golfclubs - afzonderlijk

Gratis verzending, UPS Express, verwerking binnen 1 dag

Verzendbeleid

Pocketboek - enkel

Gratis voordelige verzending, EUR 4,85 standaardverzendservice, EUR 10,40 versnelde verzending

Retourbeleid

Dvd's en cd's

Geld terug binnen 30 dagen, ongeopend pakket

Je verkopersbeleidsregels samenvoegen
Als je in een handomdraai wilt bepalen met welk beleid je het beste een object kunt aanbieden, kun je het aantal beleidsregels beter tot een minimum beperken. Je kunt je beleidsregels het beste regelmatig controleren en samenvoegen.

Voordat je een beleid verwijdert moet je ervoor zorgen dat dit beleid niet van toepassing is op actieve of geplande aanbiedingen of op herkansingsaanbiedingen. Als je templates binnen Verkoopmanager Pro gebruikt, moet je ervoor zorgen dat deze niet verwijzen naar het beleid dat je wilt verwijderen.

Zo zie je of er aanbiedingen zijn waarin een beleid wordt gebruikt:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Zoek het beleid dat je wilt verwijderen en kijk of er aanbiedingen zijn waarin dit beleid wordt gebruikt. Als je geabonneerd bent op Verkoopmanager of Verkoopmanager Pro, kun je deze aanbiedingen bekijken door op de pagina Je verkopersbeleidsregels beheren te klikken op de link met het aantal aanbiedingen.

Standaardverkopersbeleidsregels instellen
Voor elk type beleid (betaling, retourzending en verzending) wordt automatisch een standaardbeleid ingesteld. Voor elk type beleid wordt het beleid dat in de meeste aanbiedingen wordt gebruikt, als standaard ingesteld, maar je kunt desgewenst een ander standaardbeleid instellen.

Zo stel je een standaardbeleid in:
 1. Ga naar Mijn eBay > Account > Verkopersbeleidsregels.

 2. Zoek het beleid dat je als standaard wilt instellen en selecteer Als standaard instellen in het vervolgkeuzemenu Actie.

Je kunt een beleid ook als standaard instellen terwijl je het maakt of bewerkt.

Verkopersbeleidsregels filteren
Als je je verkopersbeleidsregels snel in Mijn eBay wilt zoeken en beheren, kun je deze filteren. Als je de weergave van beleidsregels per type wilt beperken, klik je op de links Betalingsbeleid, Retourbeleid of Verzendbeleid boven de hoofdtabel met beleidsregels. Als je alle beleidsregels wilt bekijken, klik je op de link Alle beleidsregels.

Veelgestelde vragen

Ik heb zojuist voor het eerst verkopersbeleidsregels ingeschakeld en ik zie bestaand betalings-, verzend- en retourbeleid. Waar komt dit vandaan? 

Als je verkopersbeleidsregels niet hebt ingeschakeld, maken we steeds wanneer je een object te koop aanbiedt, op de achtergrond betalings-, verzend- en retourbeleid. Dit beleid blijft verborgen totdat je het inschakelt en dan kun je het beheren. Je ziet beleid voor elke set betalings-, verzend- en retourvoorwaarden die je onlangs hebt gebruikt.

Ik heb veel verkopersbeleidsregels. Is er een manier om ze gemakkelijker te beheren? 

Ja. Selecteer Beleidsregels opschonen op de pagina Je verkopersbeleidsregels beheren. Als je regels en beleid hebt die niet worden gebruikt in actieve aanbiedingen of die niet onlangs zijn gebruikt, verwijderen we deze.

Ik verkoop objecten van verschillende afmetingen en gewichten. Is er een manier om de verzendkosten te wijzigen zonder voor elke pakketgrootte een apart verzendbeleid te maken? 

Ja, je kunt de verzendkosten voor afzonderlijke aanbiedingen overschrijven zonder apart verzendbeleid te maken. Wanneer je de aanbieding maakt, selecteer je naast de vervolgkeuzelijst waarin je het verzendbeleid selecteert Verzendkosten alleen voor deze aanbieding bewerken

Sommige beleidsregels die worden weergegeven, hebben een naam die begint met 'Kopie van…' en zijn niet door mij gemaakt. Hoe kan dat?

Als je een van je betalings-, verzend- of retourbeleidsregels wijzigt, werken we alle objecten die aan dat beleid zijn gekoppeld bij met je nieuwe voorwaarden. Als de aanbieding echter beperkt is en daarom niet kan worden herzien, zijn geen wijzigingen in betalings-, verzend- en retourvoorwaarden toegestaan. In dat geval blijven de beperkte aanbiedingen gekoppeld aan je oorspronkelijke beleid en maken we automatisch een nieuwe kopie met je wijzigingen die geldt voor je niet-beperkte aanbiedingen. 

Wat gebeurt er als ik verkopersbeleidsregels wil uitschakelen? 

Je kunt de verkopersbeleidsregels op elk moment uitschakelen door de link Uitschakelen te kiezen op de pagina Je verkopersbeleidsregels beheren. Dat heeft geen gevolgen voor je actieve aanbiedingen, maar als je wijzigingen wilt aanbrengen in betalings-, verzend- en retourvoorwaarden, moet je dat in de toekomst voor elke aanbieding afzonderlijk doen.

Je kunt de verkopersbeleidsregels op elk moment ook weer inschakelen. Het beleid dat je al hebt gemaakt, bestaat nog en kun je weer gaan gebruiken. 

Als ik verkopersbeleidsregels probeer in te schakelen, wordt een foutbericht weergegeven. Wat kan ik doen? 

Dit betekent meestal dat er op de achtergrond veel beleidsregels zijn gemaakt die al aan je account zijn gekoppeld, en dat deze niet konden worden opgeschoond met onze geautomatiseerde processen. Neem contact op met de klantenservice voor hulp.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.