Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Nieuwe beveiligingsnormen voor browsers

Behoud het vertrouwen van kopers en maak objecten gemakkelijk te vinden door gebruik te maken van HTTPS voor extern gehoste inhoud.

Voorkom beveiligheidswaarschuwingen.

Kijk nu of je aanbiedingen moeten worden bijgewerkt

Wat zijn veiligheidswaarschuwingen?

Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is de beveiligde versie van HTTP. De 'S' staat voor 'Secure' (beveiligd). Het betekent dat alle communicatie tussen je browser en de website wordt gecodeerd. Dat is belangrijk om je gegevens te beschermen.

Als pagina’s geen HTTPS hebben wordt het bericht 'Niet beveiligd' weergegeven in het adresvenster van standaard-HTTP-pagina's die niet-beveiligde content bevatten (ook wel 'gemengde of mixed content' genoemd. Meer informatie over mixed content). Dit kan een negatieve invloed hebben op potentiele kopers en je positie in de zoekresultaten.

 

Wat voor invloed heeft dit op je aanbiedingen? 

We denken dat als kopers het bericht 'niet beveiligd' zien, de kans kleiner is dat ze je producten kopen.  Vanaf oktober 2017 gaat Google het bericht 'Niet beveiligd' op pagina's, inclusief je objectpagina's en je winkelpagina, weergeven als ze content bevatten die afkomstig is van een niet-beveiligde HTTP-site. Voorbeelden van zulke content zijn CSS en HTML5 video’s.

eBay gaat op deze beveiligingsmaatregel van Google inspelen: vanaf januari 2019 worden aanbiedingen met niet-beveiligde HTTP content geblokkeerd om aan de laatste veiligheidsvereisten te voldoen. Zorg dat al je aanbiedingen HTTPS-conform zijn en geen niet-beveiligde HTTP-content bevatten.

Wat jij kunt doen om je aanbiedingen te beveiligen en een extra klik te voorkomen

Alleen objectbeschrijvingen die niet-conforme HTTP-links bevatten, worden pas na een extra klik weergegeven. Alle HTTPS-conforme content wordt binnen de aanbieding weergegeven, zoals dat nu ook het geval is.

We introduceren een nieuwe eBay-tool zodat je de aanbiedingen kunt beheren die niet voldoen aan het HTTPS-protocol.

De voordelen:

1. Je hoeft niet in te loggen, omdat je op de eBay-site blijft.

2. Je kunt de status van je aanbiedingen controleren en bewerken.

Hoe je je aanbiedingen bijwerkt zodat ze HTTPS-conform zijn

Stap 1: gebruik de tool om te bepalen of je eBay-aanbiedingen HTTP-links bevatten

Stap 2: controleer of je hostingdomeinen (bijvoorbeeld Photobucket.com) HTTPS-conform zijn en over een correct SSL-certificaat beschikken. Controleer ook eventuele subdomeinen (bijvoorbeeld s16.photobucket.com) die je gebruikt.

Stap 3: als alle domeinen HTTPS-gereed zijn, zoek je in je aanbieding naar 'HTTP' en vervang je dit door 'HTTPS'. Herzie de aanbieding vervolgens.

Stap 4: als een domein niet HTTPS-conform is, verwijder je de HTTP-links uit je aanbieding

Bulksgewijs aanbiedingen aanpassen

1. Gebruik de tool om aanbiedingen te vinden die niet aan de vereisten voldoen

2. Selecteer maximaal 200 aanbiedingen en klik op bewerke n en selecteer in het drop-down menu objectbeschrijving bewerken.

3. Klik op zoeken en vervangen en vervang http voor https en klik op opslaan.

Oplossingen met behulp van externe providers

  • Als je een verkoopoplossing van derden gebruikt:neem contact met je provider op, zodat deze je kan helpen je aanbiedingen HTTPS-conform te maken.

 

Veelgestelde vragen 

Ik gebruik een externe provider om mijn aanbiedingen te ontwerpen en beheren. Zij zeggen dat hun tools en functies al conform zijn. Waarom stuurt eBay me nog steeds berichten over aanbiedingen die aandacht vereisen?

Je hebt mogelijk oude GTG-aanbiedingen (Geldig tot geannuleerd) of een oude winkeltemplate. Als je deze objecten oorspronkelijk hebt aangeboden of je eBay-winkel hebt gemaakt voordat je provider je toepassing had bijgewerkt, gebruik je mogelijk nog oude functies en content van de provider. Vergeet niet dat je provider je GTG-aanbiedingen de eerste keer aanbiedt, maar dat eBay ze daarna automatisch opnieuw voor je aanbiedt, zonder ze te wijzigen. We bevelen sterk aan dat je contact met je provider opneemt om te leren hoe zij je kunnen helpen je oude GTG-aanbiedingen, conceptaanbiedingen en/of oude aanbiedingstemplates bij te werken, zodat ze HTTPS-conform zijn.

Komt dit overeen met de vereiste om actieve content te verwijderen?

Nee. eBay staat geen actieve content (JavaScript, Flash, plug-ins en andere programmeermethoden om acties te creëren) in aanbiedingen meer toe. 'Passieve', extern gehoste content, zoals foto's en trapsgewijze opmaakmodellen (CSS) zijn wel nog toegestaan in aanbiedingen en leiden niet tot het Google-bericht 'Niet beveiligd' of tot verborgen beschrijvingen, zolang ze worden verschaft door middel van het beveiligde HTTPS-overdrachtsprotocol.

Wat gebeurt er als ik mijn content naar HTTPS verander, maar mijn domein is niet HTTPS-compatibel?

Je content wordt waarschijnlijk weergegeven met een gebroken afbeelding of video. Neem contact op met je domein om ervoor te zorgen dat ze HTTPS-compatibel zijn of verwijder de HTTP-inhoud.

 

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.