Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Factuurvaluta wijzigen

Je kunt kiezen in welke valuta je wilt worden gefactureerd, zodat je gemakkelijker eBay-kosten kunt betalen. De valuta's die je kunt selecteren, zijn afhankelijk van op welke eBay-site je staat ingeschreven.

eBay accepteert momenteel de volgende valuta's:

  • Amerikaanse dollar

  • Euro

Vereisten
  • Je hebt geen achterstand op de rekening.

  • Je hebt de factuurvaluta de afgelopen 12 maanden niet gewijzigd.

  • Je inschrijving en adres bepalen uit welke valuta's je kunt kiezen. Werk je inschrijvingsgegevens bij als je adres is gewijzigd.

Opmerking: als je de factuurvaluta wilt wijzigen in Amerikaanse dollar, is een automatische betalingsmethode vereist.

Als je je kosten in een andere valuta wilt betalen, ga je naar de pagina Factuurvaluta wijzigen en selecteer je de gewenste valuta uit het vervolgkeuzemenu.

Wat er gebeurt
  • Wanneer je de factuurvaluta wijzigt, wordt een rekening met een nieuwe valuta geopend onder je huidige gebruikersnaam.

  • Na de wijziging worden alle kosten voor nieuwe aanbiedingen gefactureerd op de rekening met de nieuwe valuta. Er worden extra kosten voor actieve aanbiedingen (als het object bijvoorbeeld wordt herzien of eindigt met een winnaar zodat er verkoopcommissie in rekening wordt gebracht) van de rekening met de oude valuta afgeschreven. Je oude rekening wordt als non-actief beschouwd en moet actueel blijven. Je rekening is achterstallig als we binnen twee factureringscycli geen volledige betaling hebben ontvangen.

  • Je krijgt twee aparte facturen voor beide rekeningen totdat de oude rekening volledig is betaald.

Belangrijk: In je eBay-winkel moet je handmatig alle objecten met een vaste prijs beëindigen en ze opnieuw aanbieden in de nieuwe valuta.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.