Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Antwoorden op vragen van kopers

Communicatie met kopers

Kopers hebben vaak vragen vóór, tijdens en na een transactie. Door gedetailleerde informatie in de aanbieding te verstrekken, automatische antwoorden te gebruiken, zo snel mogelijk verzendgegevens door te geven en gelijk te reageren op vragen van kopers kun je ervoor zorgen dat kopers sneller een antwoord krijgen zonder dat ze een vraag hoeven te verzenden.

Overweeg de volgende manieren om vragen van kopers te beantwoorden:

 • Geef vragen en antwoorden weer: kopers zien vragen en antwoorden die automatisch zijn gegenereerd.

 • Reageer persoonlijk op vragen van kopers: Vragen via actieve aanbiedingen ontvang je in je Berichten in Mijn eBay en in je persoonlijke e-mailaccount. Je persoonlijke e-mailadres is verborgen.

Wat zijn automatische antwoorden?

Automatische antwoorden zijn vragen en antwoorden die we automatisch genereren op basis van de details die je opgeeft in de aanbieding. Via deze antwoorden krijgen kopers belangrijke informatie die ze mogelijk in de aanbieding hebben gemist. Je kunt ook je eigen aangepaste vragen en antwoorden opnemen om aanvullende vragen te beantwoorden.

De tekst die je gebruikt in het gedeelte Beschrijf het object dat je verkoopt van het formulier Verkoop je object, wordt niet opgenomen in de automatische antwoorden. Het is dus belangrijk dat je zoveel mogelijk velden invult wanneer je de aanbieding maakt.

Soms hebben de antwoorden op een vraag betrekking op het eBay-beleid en dan geven wij het antwoord.

Voorbeelden van automatische antwoorden

Hier zijn enkele voorbeelden van antwoorden die automatisch zijn gegenereerd op basis van de aanbieding:

V: Wat is de staat van dit object?

A: De verkoper heeft dit object aangeboden als Tweedehands.


V: Heb je mijn betaling ontvangen?

A: Ja, volgens onze gegevens heeft de verkoper je betaling op 7 maart 2009 ontvangen.


V: Hoe kan ik een object retourneren en mijn geld terug krijgen?

A: Deze verkoper accepteert geen retourzendingen.

Vragen en antwoorden beheren

Alle verkopers doen automatisch mee aan vragen en antwoorden. Je kunt je vragen en antwoorden in Mijn eBay beheren. Je vragen en antwoorden zijn van toepassing op alle aanbiedingen.

Zo beheer je je vragen en antwoorden:
 1. Ga naar Mijn eBay. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

 2. Plaats de cursor op de tab Account en klik vervolgens op de link Sitevoorkeuren.

 3. Klik onder Verkoopvoorkeuren op de link Weergeven naast het gedeelte Communicatie met kopers beheren.

 4. Klik naast Beheer je pagina met vragen en antwoorden op de link Bewerken. De pagina Je vragen en antwoorden voor kopers beheren wordt weergegeven.

 5. Schakel het selectievakje Vragen en antwoorden weergeven in. Wanneer je Vragen en antwoorden weergeven selecteert, ziet de koper automatische antwoorden en eventuele vragen en antwoorden die je zelf hebt gemaakt.

 6. Selecteer een onderwerp om de automatische antwoorden te bekijken.

  • Automatische antwoorden worden gegenereerd voor elke specifieke aanbieding, dus je ziet de antwoorden niet op deze pagina. Nadat je een aanbieding hebt gemaakt, kun je de automatische antwoorden bekijken door op de link Een vraag stellen te klikken. Je ziet vragen en antwoorden met de antwoorden voor die aanbieding.

 7. Als je niet over informatie voor een bepaalde vraag beschikt, verwijder je deze uit de vragen en antwoorden. Anders wordt aangegeven dat je geen antwoord hebt verstrekt. Als je de vraag wilt verwijderen, klik je naast de vraag op de link Niet weergeven voor kopers.

 8. Als je je eigen vragen en antwoorden wilt maken, klik je op de link Een vraag toevoegen. Voer de vraag in, selecteer het onderwerp in de vervolgkeuzelijst, voer het antwoord in en klik op Opslaan.

  Opmerking: Je kunt de vraag ook opslaan in een ander onderwerp. (Je kunt bijvoorbeeld een vraag beginnen op de pagina Verzending en deze opslaan bij het onderwerp Betaling.)

 9. Als je een gemaakte vraag en antwoord wilt verwijderen, klik je op de vraag en op de link Bewerken of Verwijderen.

 10. Als je je vraag en antwoord wilt opslaan, klik je op Verzenden.

Oudere vragen en antwoorden converteren

Als je vragen en antwoorden hebt gemaakt voordat we het nieuwe systeem voor vragen en antwoorden hebben geïntroduceerd, converteren we deze naar het nieuwe systeem. Je moet ze openen en in de juiste onderwerpen organiseren.

Persoonlijk reageren op vragen van kopers

Wanneer kopers in de aanbieding op de link Een vraag stellen klikken en geen automatisch antwoord op hun vraag vinden, kunnen ze een e-mail verzenden naar je eBay-account. Je ontvangt het bericht in het postvak Berichten en je persoonlijke e-mailaccount. Wanneer je reageert, kun je ervoor kiezen om vragen en antwoorden in je aanbieding te publiceren zodat alle kopers deze kunnen bekijken. Nadat je een antwoord hebt gepubliceerd, kun je dit niet meer wijzigen of verwijderen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.