Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor planten en zaden

Overzicht van beleid

De verkoop van bepaalde soorten planten, schadelijke organismen, zaden en ander vergelijkbaar materiaal is mogelijk verboden of gereguleerd om de verspreiding van schadelijke organismen en ziekten te voorkomen en de goede kwaliteit van zaden aan de consument te garanderen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verbiedt bijvoorbeeld de import, het transport en het houden van bepaalde planten, schadelijke organismen en andere materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bovendien kan de import of het transport van ander vergelijkbaar materiaal beperkt worden, waardoor een speciaal certificaat vereist is van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vraag om advies bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieuvoordat je dergelijk landbouwkundig of plantmateriaal exporteert, importeert, ontvangt of transporteert.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

Je mag planten of zaden aanbieden die niet op een lijst met beperkte objecten staan.

 

Beperkt

Het importeren of transporteren van planten, schadelijke organismen en andere materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, waarvoor een speciaal certificaat vereist is van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Niet toegestaan

Het importeren, transporteren of houden van planten, schadelijke organismen en andere materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en die wettelijk verboden zijn. Vraag om advies bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Omdat de verkoop van planten en zaden verboden of gereguleerd kan zijn, mogen bepaalde objecten niet op eBay worden verkocht. Door dit beleid kunnen we overheidswetten beter naleven. Veel planten worden gereguleerd om de verspreiding van schadelijke planten, insecten, ziekten en andere schadelijke organismen te minimaliseren.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.