Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor parfum en cosmetica

Overzicht van beleid

Parfumtesters en -flesjes waarvan kleine hoeveelheden kunnen worden gebruikt als gratis monsters voor klanten, en die gewoonlijk worden aangeduid met 'proefmonster' of 'niet te koop', mogen niet op eBay worden aangeboden. Je moet er bovendien voor zorgen dat de belangrijkste en wettelijk vereiste informatie, zoals onder andere de naam van de fabrikant of de persoon die verantwoordelijk is voor de marketing van het product, de samenstelling van het product (inhoud en ingredi├źnten), het gebruik van het product (functie en speciale waarschuwingen die in acht moeten worden genomen), en behoud van het product (houdbaarheidsdatum), niet ontbreekt in een toegestaan cosmetica- of parfumproduct. Imitatieparfums mogen niet op eBay worden verkocht als ze worden vergeleken met een bekend merk of een bekende geur. Je mag parfum niet een ander flesje dan het oorspronkelijke aanbieden.

Zie het gedeelte Wat zijn de richtlijnen? hieronder voor informatie over wat je wel en niet kunt verkopen.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

  • Nieuwe cosmetica, in doos en in ware grootte

  • Nepflesjes

  • Verzamelaarsobjecten (lege flesjes)

Beperkt

  • Parfums in hun oorspronkelijke verpakking, inclusief miniaturen en proefmonsters, mogen worden aangeboden zolang je ervoor zorgt dat de belangrijkste en wettelijk vereiste informatie (zie Overzicht van beleid) niet ontbreekt en dat de doos niet ontbreekt als er een speciale doos bijhoort

  • Zelfgemaakte cosmetica mogen worden aangeboden, zolang als deze aan de plaatselijke voorschriften voldoen

  • Imitatieparfums, zolang er in de objecttitel, specificaties of beschrijving niet wordt verwezen naar een merk en zolang het parfum niet wordt aangeboden in een rubriek voor merkobjecten. Je mag deze regel ook niet omzeilen door merknamen verkeerd te spellen of anderszins te verwijzen naar of te zinspelen op een merk.

Niet toegestaan

Objecten die niet zijn toegestaan, maar niet beperkt zijn tot:

Voor meer informatie over de wettelijke vereisten met betrekking tot de verkoop en productie van cosmetica in de EU, kun je terecht bij de Europese regelgeving voor cosmetica.

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat je koop- en verkoopervaring op eBay gemakkelijk en leuk blijft. Onze richtlijnen dragen ertoe bij dat verkopers aanbiedingen maken die niet in strijd zijn met de wet of geen inbreuk maken op handelsmerken.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.