Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor toeslagen

Overzicht van beleid

Verkopers mogen kopers op eBay geen extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van normale betalingsmethoden, zoals creditcards, elektronische overboekingen en PayPal. Deze kosten moeten worden opgenomen in de prijs van het object en mogen niet apart in rekening worden gebracht.

Zie ons beleid voor geaccepteerde betalingsmethoden. Verkopers mogen hun eBay-kosten volgens ons beleid voor het omzeilen van eBay-kosten niet doorberekenen aan kopers.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

Je kunt in de volgende 3 gevallen een toeslag toevoegen aan de uiteindelijke verkoopprijs:

  • Verzending en verwerking: je mag redelijke verwerkingskosten toevoegen die jouw kosten voor het verzenden, verpakken en verwerken van het object dekken. Verwerkingskosten mogen niet worden vermeld als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs.

  • Borg: je kunt de kosten van de borg voor voertuigtransacties op eBay Motors doorberekenen als de koper akkoord gaat met het gebruik van borg. Wees voorzichtig bij het gebruik van borg, want er bestaan frauduleuze borgservices. Je kunt het beste gebruikmaken van onze goedgekeurde borgservice, www.escrow.com.

  • Betaling in een andere valuta: je kunt betalingen accepteren in een andere valuta dan de valuta die wordt weergegeven op eBay. Als de koper gebruikmaakt van deze optionele betalingsmethode, mag je alle kosten doorberekenen die het gevolg zijn van de valutaomrekening. De kosten moeten vooraf aan de koper bekend worden gemaakt en door de koper worden geaccepteerd.

Niet toegestaan

  • Extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van een creditcard in plaats van een cheque.

  • Extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van PayPal.

Hier zijn enkele voorbeelden van betalingstoeslagen die niet zijn toegestaan op eBay:

  • "Ik accepteer PayPal, maar als je met een creditcard of een bankpas betaalt, tel dan 3% bij de uiteindelijke biedprijs op in verband met de kosten die PayPal mij in rekening brengt."

  • "Ik accepteer betalingen via PayPal. Bij betaling met een bankpas of creditcard is de koper verantwoordelijk voor alle kosten."

  • "Als je via PayPal met een creditcard betaalt, moet je 3% bij het bedrag optellen."

Dankzij dit beleid kan verwarring worden voorkomen over de totale kosten van een object. Aanbiedingen met verborgen of extra kosten kunnen het vertrouwen tussen kopers en verkopers ondermijnen.

Contact opnemen met Klantenservice

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.