Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verkoop op afstand

eBay zou je graag wijzen op de wettelijke bepalingen betreffende de verkoop op afstand. Deze bepalingen zijn van toepassing op verkopen op afstand die gesloten worden tussen een professionele verkoper en een consument.

Bij een verkoop op afstand, zoals op eBay, ontmoeten de verkoper en de koper elkaar niet in levende lijve. Een professionele verkoper moet bij een dergelijke verkoop bepaalde wettelijke verplichtingen naleven, voornamelijk met betrekking tot de duidelijkheid van zijn aanbod aan de koper en de leveringsvoorwaarden van het aangeboden product. De koper geniet op zijn beurt bepaalde rechten. Er geldt bijvoorbeeld een "afkoelingsperiode" van 7 dagen, waarbinnen de koper de koop weer kan ontbinden.

Voor een overzicht van de regels op het gebied van verkoop op afstand en de rechten van de consumenten op dit vlak, kan je als Nederlandse gebruiker terecht op de website van het Ministerie van Economische Zaken en als Belgische gebruiker op de website van de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie. Aarzel in elk geval niet om zelf juridisch advies in te winnen om te weten welke regels van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie. eBay biedt overigens aan professionele verkopers de mogelijkheid hun persoonlijke pagina (de zogenaamde pagina Over mij) te gebruiken om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen met betrekking tot het verstrekken van informatie aan kopers.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.