Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor ongeldige bodintrekkingen


Een bod is een bindend contract. Alle biedingen blijven actief totdat de veiling is afgelopen. Als je uiteindelijk de winnende bieder bent, ben je verplicht de transactie af te handelen. Het intrekken van een bod is niet toegestaan, behalve onder speciale omstandigheden. Ook is het misbruik van de mogelijkheid een bod in te trekken om het biedproces te manipuleren niet toegestaan. Hieronder valt ook het manipuleren van het biedproces om het maximumbod van de huidige hoogste bieder of de minimumverkoopprijs te achterhalen.

Als je dit beleid overtreedt, kan eBay onder andere de volgende maatregelen treffen:

  • De aanbieding wordt beëindigd

  • Je accountprivileges worden beperkt

  • Je account wordt geschorst

  • De medewerker krijgt de eBay-kosten voor beëindigde aanbiedingen niet terug.

  • Je verliest je PowerSeller-status

Steven biedt op een nieuwe auto met een minimumverkoopprijs. Hij biedt op de auto, maar ontdekt dat zijn bod lager is dan de minimumverkoopprijs van de verkoper. Om de minimumverkoopprijs te achterhalen, biedt hij meer dan hij wil betalen en trekt hij zijn bod daarna in.

Marijke biedt op een zeldzaam verzamelobject. Ze biedt op het object en ontdekt dat iemand met een hoger autobod het object wint. Gefrustreerd door het bieden, biedt ze opzettelijk meer dan ze ooit bereid zou zijn om te betalen om het winnende autobod van de koper te achterhalen en daarna trekt ze haar bod weer in.

Sara wil een MP3-speler. Ze plaatst een bod op meerdere identieke MP3's en trekt haar bod op alle aanbiedingen in behalve op de aanbieding die ze verwacht te winnen nu de laatste 12 uur dichterbij komen.

Speciale omstandigheden waarbij het intrekken van een bod is toegestaan:
Jack biedt op een laptop, maar plaatst per ongeluk een nul te veel in zijn geboden bedrag.

Zo meld je een beleidsovertreding:

  1. Vermeld de benodigde gegevens, zoals relevante e-mailberichten. Meld elk geval slechts één keer. Meerdere e-mailberichten over hetzelfde geval vertragen het onderzoek.

Opmerkingen:

  • eBay houdt rekening met de omstandigheden van de vermeende overtreding en de handelsgeschiedenis van de gebruiker voordat actie wordt ondernomen.

  • Disciplinaire maatregelen kunnen bestaan uit een formele waarschuwing of schorsing voor bepaalde of onbepaalde tijd.

  • Als een klacht niet onomstotelijk kan worden bewezen, onderneemt eBay mogelijk geen actie.

  • Om privacyredenen kan eBay geen verdere informatie verstrekken over de resultaten van een onderzoek.

Ongeldige en veelvuldige bodintrekkingen zijn schadelijk voor onze handelsplaats. Dit is oneerlijk voor kopers die een legitiem bod plaatsen en kan schadelijk zijn voor verkopers omdat legitieme kopers worden weggejaagd. Het intrekken van een bod ondermijnt het vertrouwen op onze handelsplaats, omdat een bod een bindend contract is tussen de verkoper en de koper. Bied op een verantwoordelijke manier.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen