Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Legitimatiebewijzen en licenties van de overheid

Beleid

Het is verboden om legitimatiebewijzen, licenties van de overheid en objecten die te maken hebben met transportveiligheid op eBay aan te bieden.

Uitleg
De volgende objecten mogen niet op eBay worden aangeboden:

  • Objecten waarvan wordt aangegeven dat het officiële legitimatiebewijzen en licenties van de overheid zijn, of objecten die hierop lijken, zoals uittreksels uit het geboorteregister, rijbewijzen of paspoorten.

  • Geldige kentekenplaten van voertuigen of platen waarvan wordt aangegeven dat ze op een dergelijke geldige kentekenplaat lijken. Kentekenplaten van voertuigen als verzamelobject, dat wil zeggen kentekenplaten die zijn verlopen of die niet meer op een voertuig mogen worden gebruikt, mogen wel worden aangeboden.

  • Elk object dat in eerste instantie is bedoeld voor het wijzigen van legitimatiebewijzen, licenties en kentekenplaten.

  • Vervalste legitimatiebewijzen of andere objecten die zijn ontworpen voor het produceren van zulke papieren.

  • Elk kledingstuk of legitimatiebewijs dat te maken heeft met beveiliging of beroep in de transportsector of hieraan gerelateerde sector(en), inclusief maar niet beperkt tot artikelen van commerciële luchtvaartmaatschappijen zoals beroepskleding van piloten, cabinepersoneel, luchthavenpersoneel en trein- of metrobeambten. Tweedehands bedrijfskleding van personeel van commerciële vliegtuig-, trein- of metromaatschappijen zoals stropdassen, sjaals, jassen, en vergelijkbare objecten mogen worden verkocht zolang duidelijk in de objectbeschrijving staat dat het object minstens 10 jaar oud is, niet langer door de vliegtuigmaatschappij wordt gebruikt en niet lijkt op momenteel in gebruik zijnde kledingstukken van de maatschappij.

  • Officiële interne, niet-publieke documenten, handleidingen of ander materiaal dat verband houdt met vervoersbedrijven, inclusief interne handleidingen die door commerciële luchtvaartmaatschappijen uitgegeven zijn, of door exploitanten van metro’s, treinen en bussen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.