Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Misbruik van procedure voor onbetaalde objecten

Overzicht van beleid

Verkopers mogen geen misbruik maken van de procedure voor onbetaalde objecten en komen niet in aanmerking voor creditering voor verkoopcommissie als de koper voor het object heeft betaald.

Als een verkoper creditering heeft aangevraagd voor een transactie die is afgehandeld, kan de koper bezwaar maken tegen onbetaalde objecten.

Er kunnen verschillende stappen worden ondernomen tegen verkopers die ten onrechte melden dat een object niet is betaald, waaronder: terugboeking van alle crediteringen voor de periode in kwestie, verlies van het recht op gebruik van het systeem voor creditering van de verkoopcommissie gedurende een bepaalde periode, beperkingen van de koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Voorbeelden van beleidsovertredingen

Niet toegestaan

  • Een koper stuurt volledige betaling aan de verkoper en ontvangt het object of de objecten van de verkoper. De verkoper opent toch nog een geschil wegens onbetaald object.

  • Een verkoper die de transactie niet wilde afhandelen, opent een geschil wegens onbetaald object.

Kopersbescherming
Als je voor een object hebt betaald, maar het niet hebt ontvangen, neem dan rechtstreeks contact op met de verkoper en de betalingsservice die je hebt gebruikt om de betaling te achterhalen. Voor meer tips over hoe je de situatie het beste kunt oplossen, legt eBay uit wat je moet doen als je het object niet ontvangt.

Opdat eBay een veilige plaats blijft om te handelen, staan we het onterecht melden van onbetaalde objecten niet toe. De online procedure voor onbetaalde objecten is ontworpen om ervoor te zorgen dat verkopers betaling ontvangen voor verkochte objecten. Daarnaast zorgt deze procedure ervoor dat creditering voor verkoopcommissie wordt verkregen als de koper niet betaald.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.