Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor het doorverkopen van tickets voor evenementen

Overzicht van beleid

Tickets voor entertainment zoals sportevenementen, concerten en theater mag je doorverkopen. Wanneer je een ticket op eBay aanbiedt, ben je er zelf verantwoordelijk voor dat de verkoop van je object rechtmatig is.

Als je een ticket hebt gekocht voor een geannuleerd of uitgesteld evenement

 • Als het evenement is geannuleerd: neem contact op met de verkoper om te weten te komen welke stappen je kunt ondernemen.

 • Als het evenement is uitgesteld: wacht op informatie over de nieuwe planning. Bewaar je tickets goed. Je originele tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.
   
  Als je een terugbetaling wilt, kun je een geschil openen in Transactieproblemen oplossen.

Als je een ticket hebt verkocht voor een geannuleerd of uitgesteld evenement

 • Als het evenement is geannuleerd: in bepaalde gevallen kun je een automatische terugbetaling van de ticketaanbieder krijgen. In andere gevallen moet je de tickets terugsturen. Betaal je kopers terug en vraag hen de tickets aan jou te retourneren.

 • Als het evenement is uitgesteld: als een koper een geschil opent voor terugbetaling van een ticket, raden we aan dat je probeert om dit geschil samen met de koper op te lossen. Als het evenement is verzet, kun je mogelijk een terugbetaling van de ticketaanbieder krijgen, of je kunt de tickets opnieuw aanbieden.
   
  Neem contact op met de aanbieder van wie je je ticket hebt gekocht voor meer informatie over hoe je een terugbetaling kunt krijgen.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

 

Beperkt

Je kunt tickets voor evenementen doorverkopen zolang je er maar voor zorgt dat je transacties rechtmatig zijn.

De nominale waarde van een doorverkocht ticket moet worden opgenomen in de beschrijving van de aanbieding

Het maakt niet uit waar je woont of bij welke eBay-site je bent ingeschreven: aanbiedingen voor evenementen die op gereguleerde locaties plaatsvinden, moeten de richtlijnen voor die locatie volgen.

Niet toegestaan

Tickets voor gratis evenementen

De meeste tickets voor evenementen waarbij alle tickets gratis zijn, zijn niet toegestaan. eBay kan echter verzoeken van organisatoren in overweging nemen om de verkoop van deze tickets al dan niet te verbieden. Denk bijvoorbeeld aan benefietevenementen, religieuze evenementen en herdenkingsdiensten.

eBay adviseert alle ticketverkopers om de richtlijnen en wetten voor ticketverkoop te volgen.

Contact opnemen met Klantenservice

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.