Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor aanzetten tot overtredingen

Overzicht van beleid

Voor een veiligere koop- en verkoopervaring op eBay mogen verkopers eBay niet gebruiken om anderen de mogelijkheid te bieden, aan te moedigen of de opdracht te geven tot inbreuk op auteursrechten, handelsmerken en andere rechten.

In de onderstaande richtlijnen worden enkele voorbeelden gegeven van objecten die niet mogen worden aangeboden en activiteiten die verkopers moeten vermijden.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

Hier zijn een aantal voorbeelden van objecten en activiteiten die niet op eBay zijn toegestaan:

Niet toegestaan

 • Activiteiten zoals:

  • Aanbieden om originele software te verkopen en de bieder of koper aanmoedigen om een kopie te maken en het origineel door te verkopen

  • Aanbieden om een verpakking van een authentiek product te verkopen (zoals een doos voor een Rolex-horloge) en aan potentiële kopers suggereren dat ze die kunnen gebruiken om een namaakversie te verkopen (zie ook ons beleid voor replica's, vervalste objecten en illegale kopieën)

 • E-boeken waarin wordt beschreven hoe auteursrechtelijke bescherming kan worden verwijderd om inhoud naar cd's, dvd's of andere schijven te kopiëren (zie ook ons beleid voor opneembare media en ons beleid voor duplicatie van auteursrechtelijk beschermd materiaal)

 • Instructies voor het installeren van een modchip (ook wel modificatiechip genoemd) in een gameconsole

 • Links naar websites waar kopers het volgende kunnen downloaden:

 • Alle software of apparaten (software die apart is verkocht of al geïnstalleerd is op een apparaat), waarvan het doel is om het auteursrecht te omzeilen:

  • Bepaalde wijziging chips (modchips), game verbeteringen (game enhancers), opstartschijven of video game converters

  • Instructies over hoe je een wijziging chip (modchip) of een soortgelijk apparaat installeert in een video game console

Er zijn verschillende wetten voor de bescherming van auteursrechten, intellectuele eigendom, patenten en handelsmerken. Ga naar de volgende websites voor meer informatie over deze wetten:

Dit beleid zorgt voor een veiligere handelsplaats door te verbieden dat verkopers via eBay anderen aanmoedigen om de intellectuele-eigendomsrechten van derden te schenden. Het eBay-beleid schrijft voor dat verkopers en kopers alle overheidswetten en -regels naleven.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld overtredingen of problemen met een ander eBay-lid.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.