Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Vergelijkingen

Objecten mogen in titels niet met elkaar worden vergeleken.

Het is verkopers op eBay niet toegestaan om objecten te vergelijken in de titel van een aanbieding. De titel 'Gouden Rolex voor een Swatch-prijs' is op eBay niet toegestaan, omdat daarin een vergelijking wordt gemaakt tussen het aangeboden object (een Rolex-horloge) en een Swatch-horloge.

Aanbiedingen met vergelijkingen in de titel kunnen vroegtijdig door eBay worden beëindigd. Als je deze regels herhaaldelijk overtreedt, kan je account worden geschorst.

Het gebruik van woorden zoals 'als', 'stijl' en 'niet' in de titel van een aanbieding komt vaak neer op een schending van dit beleid. Vermijd daarom het gebruik van deze termen behalve wanneer zij onlosmakelijk met het object zijn verbonden (bijvoorbeeld een aanbieding van het boek 'Curacao, architectuur & stijl').

Voorbeelden:

  • De titel 'Leren handtas, als Chanel' is op eBay niet toegestaan, omdat hierin een vergelijking wordt gemaakt tussen het aangeboden object (een leren handtas) en een Chanel-handtas.

  • De titel 'Zwitsers horloge, in de stijl van Cartier' is op eBay niet toegestaan, omdat hierin een vergelijking wordt gemaakt tussen het aangeboden object (een Zwitsers horloge) en een Cartier-horloge.

  • De titel 'Chanel-handtas, niet Louis Vuitton' is op eBay niet toegestaan, omdat hierin een vergelijking wordt gemaakt tussen het aangeboden object (een Chanel-handtas) en een Louis Vuitton-handtas.

Meer informatie over handelsmerken en domeinnamen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.