Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor illegale opnamen

Overzicht van beleid

Illegale opnamen zijn onbevoegde opnamen van concerten of liveoptredens. Het is niet toegestaan om illegale opnamen aan te bieden op eBay.

Bands, artiesten, schrijvers en uitgevers zijn doorgaans de auteursrechthouders van liveoptredens, dus zij hebben het recht te bepalen wanneer en hoe opnamen mogen worden verspreid. Als de verspreiding van de opname van een concert of optreden niet is goedgekeurd door de auteursrechthouder, de impresario of de wet, wordt deze gezien als een onbevoegde of illegale kopie. De verkoop van onbevoegde kopieën is in strijd met de wet en niet toegestaan op eBay.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

Niet toegestaan

Illegale opnamen zijn niet toegestaan op eBay. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Een opname vanuit het publiek van het concert van Bob Dylan in Philadelphia in 1979, gekocht van een straatventer die geen toestemming had van Bob Dylan, diens impresario of de wet om die opname te maken.

  • Illegale opnames die zijn gemaakt tijdens een reis rond de wereld met de Grateful Dead.

Raadpleeg voor meer informatie de Digital Millennium Copyright Act

eBay spoort verkopers en kopers aan om alle overheidswetten en -regels na te leven.  Het is in strijd met de wet om illegale opnamen te verkopen. Daarom mogen deze objecten niet op eBay worden aangeboden. Met dit beleid worden kopers ook beschermd tegen de aanschaf van illegale handelswaar en worden intellectuele-eigendomsrechten beter beschermd.

Contact opnemen met Klantenservice

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.