Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor wijn, bier en andere alcoholische dranken

Overzicht van beleid

De verkoop van alcohol is streng gereguleerd in Nederland en daarom staat eBay de verkoop van alcoholische dranken slechts in beperkte gevallen toe. Verkoop van alchohol aan personen onder 18jaar is verboden.

Let erop dat je aanbieding aan onze richtlijnen voldoet. Zo niet, dan kan deze verwijderd worden en kunnen je koop- en verkooprechten beperkt worden.

Afhankelijk van plaatselijke wetten mag er op bepaalde internationale eBay-sites geen alcohol worden verkocht. Controleer de regels van de internationale eBay-sites om te zien wat is toegestaan. Zorg ervoor dat je aanbieding aan zowel lokale als Europese regels voldoet.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

  • Pakketten voor het maken van bier/wijn

  • Etenswaren met alcoholische ingredi├źnten en smaakstoffen (zoals chocolade met likeurvulling, rumcake en andere objecten) zolang het object aan ons beleid voor levensmiddelen voldoet.

  • Hop, hopzaad en andere grondstoffen om bier of wijn te maken

  • Alcoholvrije wijn en bier

Beperkt

  • Alcohol mag alleen verkocht worden aan personen van 18 jaar en ouder

  • Volgens regionale regels mag alchohol alleen verzonden worden naar bepaalde landen binnen de EU. Dit mag naar Oostenrijk, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Italie, Nederland, Spanje en Zwitserland. Alchohol mag niet worden verzonden naar Ierland, Polen of het Verenigd Koningkrijk en andere regio's zoals Noord Amerika, Azie of Australie.

Aanvullende informatie

PayPal stelt bepaalde eisen betreffende de verkoop van alcohol. Ben je van plan PayPal als betalingsmethode te accepteren, ga dan naar de PayPal-site voor meer informatie.

Meer informatie over EU regulatie voor de verkoop van drank: REGULATION (EC) No 110/2008 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL.

Meer informatie over de belasting op alchohol binnen de EU zie:

Waarom heeft eBay dit beleid?

We willen er zeker van zijn dat kopers en verkopers alle wetten en voorschriften betreffende de verkoop van alcohol begrijpen en navolgen. Bepaalde alcoholische producten zijn bij de wet verboden en kunnen schadelijk zijn voor leden. Deze producten mogen daarom niet op eBay worden verkocht.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.