Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Wat kopers moeten weten over verzending

 


Wanneer je een object op eBay koopt, kun je op een juiste verzending vertrouwen, omdat je weet wat je kunt verwachten:

Voordat je je object koopt

Verzendkosten, verwerkingstijd en verzendservices
Bekijk de verzendkosten, verwerkingstijd en verzendservices voordat je een bod uitbrengt of een object koopt. Lees de objectbeschrijving goed door. Als je vragen over de verzending hebt, neem je contact op met de verkoper voordat je een bod uitbrengt of het object koopt.
Houd rekening met de volgende belangrijke aspecten:
  • Wat zijn de verzend- en verwerkingskosten?

  • Verzendt de verkoper naar mijn regio?

  • Kan ik het object snel krijgen?

  • Kan ik het pakket volgen?

  • Krijg ik verzendkorting als ik meer dan één object koop?

Als de verkoper verwerking op dezelfde werkdag aanbiedt, verzendt hij of zij het object op de werkdag waarop je het koopt, mits de betaling is ontvangen vóór het tijdstip dat door de verkoper is opgegeven.
Verkopers bieden soms twee of meer verzendservices aan. Verzending per expresse kost meestal meer, maar kan handig zijn als je het object gelijk nodig hebt. Mogelijk heb je het object echter niet meteen nodig, zodat je de voorkeur kunt geven aan een goedkopere verzendservice.
Je verzendadres
Controleer of je verzendadres klopt. Je kunt een verzendadres wijzigen of toevoegen wanneer je voor een object betaalt via de knop Nu betalen.
Sommige verkopers kunnen je vragen een 'bevestigd' verzendadres te gebruiken wanneer je objecten koopt via PayPal. Je bevestigde verzendadres is gelijk aan het factuuradres van de creditcard dat je hebt geregistreerd voor PayPal. Als je al een bevestigd verzendadres hebt ingesteld, hoef je alleen nog maar te controleren of dit adres is gekoppeld aan je eBay-adresboek. Vervolgens selecteer je dit als je verzendadres wanneer je een aankoop doet via Nu betalen.

Wanneer je je object koopt

Verzendkosten betalen
Je betaalt je verzendkosten tegelijkertijd met je object. Als je vragen hebt over de totale kosten van je object inclusief verzendkosten, kun je het totaal opvragen bij de verkoper. Je doet dit door op de pagina Je object bekijken op de link Totaal aanvragen bij verkoper wanneer je je object koopt via Nu kopen.
Je verzendmethode selecteren
Je kunt de gewenste verzendmethode selecteren in het gedeelte Bestelgegevens op de pagina Je object bekijken. Klik naast het kopje Verzending op de link Alle verzendopties weergeven. Voor ieder object zijn maximaal drie verschillende verzendopties beschikbaar. Bij elke verzendoptie worden de kosten en geschatte levertijden vermeld.
Verzendkortingen
Sommige verkopers bieden verzendkorting en de mogelijkheid om objecten te combineren tot één pakket. Je ziet de verzendkortingen wanneer je je object koopt via Nu betalen. Neem contact op met de verkoper als je vragen over het bedrag hebt.

 

Nadat je je object hebt gekocht

Je object volgen
Of je je object kunt volgen, is afhankelijk van de verzendservice. Als de verkoper het verzendlabel afdrukt met behulp van PayPal, kun je op de pagina Bestelgegevens van Mijn eBay het trackingnummer en de trackingstatus van je object bekijken.
Zo zie je de verzendstatus van je object vanuit Mijn eBay:
  1. Ga naar Mijn eBay.

  2. Klik links op de pagina op de link Gewonnen.

  3. Zoek het object en klik vervolgens op de link met het trackingnummer onder de objecttitel.

    Opmerking: sommige verkopers nemen ook trackinggegevens op in de e-mail die ze naar jou verzenden.

Voor internationale transacties ben je verantwoordelijk voor aanvullende douanekosten.

Problemen met verzending
Als je een probleem met de verzending hebt, raden we je aan contact op te nemen met de verkoper en de expediteur. Als je het object nog steeds niet hebt ontvangen, ga je naar Transactieproblemen oplossen om tot een oplossing te komen met de verkoper. Wat moet je doen als je het object niet ontvangt? Als je via PayPal hebt betaald, open je een geschil in het Klachtencentrum van PayPal. Je aankoop wordt mogelijk gedekt door een kopersbeschermingsprogramma.
Verkopers kunnen redelijke verzendingskosten in rekening brengen om de kosten te dekken voor frankering, verpakking en verwerking van de objecten die ze verkopen. Te hoge verzendkosten zijn echter in strijd met het beleid voor te hoge verzendkosten. Lees de objectbeschrijving goed door zodat je weet hoe hoog de verzendkosten zijn.

 

 

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.