Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Je aankoop betalen op eBay

Hoe je voor een object kunt betalen hangt af van de betalingsmethoden die door de verkoper worden geaccepteerd. Iedere verkoper heeft zijn eigen betalingsmethoden. Lees daarom de objectbeschrijving goed door voordat je een bod doet op een object. Daarin staat precies beschreven welke betalingsmethoden de verkoper accepteert. De meeste verkopers accepteren PayPal omdat hiermee direct geld kan worden overgemaakt en verkopers zo niet hoeven te wachten totdat geld wordt bijgeboekt voordat zij jouw object kunnen verzenden. Zie Betalingsmethoden voor meer informatie over de voordelen van de diverse betalingsmethoden.

Bekijk gedetailleerde informatie over Betalingen verzenden met PayPal.

Alle verkopers stellen snelle betaling op prijs, en we raden je aan om zo snel mogelijk nadat je het bod hebt gewonnen bij een veiling of zodra je een object met een vaste prijs koopt, de gevraagde betaling te voldoen. Sommige verkopers nemen in de objectbeschrijving ook gegevens op over de betalingstermijn. Toon er echter begrip voor dat alle verkopers de mogelijkheid hebben om een Geschil wegens onbetaald object te openen als zij minstens 4 dagen na beëindiging van de aanbieding nog geen betaling hebben ontvangen. Als je vragen over je betaling hebt, kun je contact opnemen met de verkoper.

Ongeacht de betalingsmethode die je gebruikt, kun je op eBay het snelst betalen door te klikken op de knop Nu betalen. Nadat je een veilingaanbieding hebt gewonnen of hebt geklikt op de knop Nu kopen, kun je de knop Nu betalen zien op de volgende plaatsen:

 • Op de objectpagina.

 • In Mijn eBay, in het gedeelte Mijn gewonnen objecten.

 • In het bevestigingsbericht dat je van eBay ontvangt.

 • Op de factuur-e-mail die je namens de verkoper van eBay ontvangt.

Zo betaal je een object:
 1. Klik op de knop Nu betalen.

 2. Controleer je verzendgegevens.
  Als informatie onjuist is, klik je op de link Verzendadres wijzigen om de informatie bij te werken.

 3. Controleer je aankoop, inclusief de gegevens over verzending, verzekering en BTW. Vink het selectievakje aan bij de objecten die je wilt kopen. Klik vervolgens op Doorgaan.
  Opmerking: Als er gegevens over de totale kosten ontbreken, of als je vragen hebt over de totaalprijs, klik je op de link Totaal aanvragen bij verkoper. De verkoper zal reageren op je e-mailbericht.

 4. Selecteer de gewenste betalingsmethode.
  Log in bij PayPal om te betalen. Als je nog geen PayPal-rekening hebt, kun je je daarvoor aanmelden. Als je betaalt met een andere geaccepteerde betalingsmethode kun je op de volgende pagina het adres van de verkoper openen.

 5. Bevestig je betaling.
  Controleer of je verzendgegevens, betalingsmethode en bestellingsgegevens kloppen. Klik vervolgens op de knop Je betaling bevestigen om je aankoop te voltooien.
  Gewoonlijk stuurt de verkoper je na ontvangst van de betaling een bevestigingsbericht per e-mail. Je kunt altijd contact opnemen met de verkoper over de status van de verzending.

Opmerking: Bij het doorlopen van deze stappen wordt aangenomen dat de verkoper het afhandelingssysteem van eBay gebruikt. Het staat verkopers vrij om een ander afhandelingssysteem te gebruiken. Als je verkoper een ander afhandelingssysteem dan dat van eBay gebruikt, zal hij of zij je een factuur of andere betalingsinstructies sturen om je te helpen bij het voltooien van je aankoop.

Tip: Je kunt alleen die aanbiedingen selecteren waarbij de betalingsmethoden worden geaccepteerd die jij wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld in een pagina met zoekresultaten de zoekoptie selecteren waarmee alleen die aanbiedingen worden weergegeven die PayPal-betalingen accepteren.

Je bent niet verplicht om een alternatieve betalingsmethode te gebruiken die de verkoper aangeeft, als deze niet op eBay bij de aanbieding wordt vermeld. Als de verkoper de betalingsmethoden wil wijzigen nadat de aanbieding is beëindigd, kun je erop aandringen dat je uitsluitend wenst te betalen met een van de betalingsmethoden die bij de aanbieding werd vermeld. Als je vragen over je betaling hebt, kun je contact opnemen met de verkoper.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.