Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe verkopers feedbackwijzigingen kunnen aanvragen bij kopers

Deze pagina is voor verkopers die feedbackwijzigingen willen aanvragen bij kopers. Zie Kan feedback worden gewijzigd of verwijderd? als je een koper bent die wil weten hoe je feedback kunt wijzigen die je een verkoper hebt gegeven of als je algemene vragen hebt over het wijzigen of verwijderen van feedback.


Er zijn enkele situaties waarin kopers wijzigingen kunnen aanbrengen in feedbackcommentaar, een beoordeling of gedetailleerde verkopersbeoordelingen die ze verkopers hebben gegeven. Dit kan bijvoorbeeld als de verkoper een probleem met de transactie oplost of als de koper per ongeluk de verkeerde feedback heeft gegeven. In deze situaties kunnen verkopers een feedbackwijziging aanvragen. 

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom om een aanvraag voor feedbackwijziging in te dienen?

 • Je kunt 5 aanvragen voor feedbackwijziging indienen voor elke 1000 keer dat je feedback hebt ontvangen in de afgelopen 12 maanden. Verkopers die veel verkopen (die per jaar meer dan 1000 keer feedback ontvangen) kunnen meer aanvragen indienen. Het aantal aanvragen is beperkt zodat verkopers zich kunnen richten op het bieden van uitstekende service vooraf en niet op het oplossen van problemen achteraf.

 • Je kunt slechts één feedbackwijziging per transactie aanvragen.

 • Het aantal aanvragen voor feedbackwijziging waarvoor je in aanmerking komt, wordt niet meegenomen naar het volgende jaar.

 • Feedback van gebruikers die momenteel zijn geschorst, komt niet in aanmerking voor wijziging.

Wanneer kan ik een aanvraag voor feedbackwijziging indienen?

 • Zodra je eventuele problemen hebt opgelost, kun je een aanvraag voor feedbackwijziging indienen zolang je je limiet nog niet hebt bereikt en de feedback minder dan 30 dagen oud is.

 • Als je denkt dat de koper per ongeluk onjuiste feedback heeft gegeven, neem dan eerst contact met de koper op en leg uit waarom je de feedback wilt laten wijzigen.

Hoe dien ik een aanvraag voor feedbackwijziging in?

Zo dien je een aanvraag voor feedbackwijziging in:
 1. Ga vanuit het feedbackforum of vanuit je feedbackprofiel naar de pagina Feedbackwijziging aanvragen.

 2. Bekijk de lijst met feedbackberichten die in aanmerking komen en selecteer de berichten waarvoor je wijzigingen wilt aanvragen. Het aantal aanvragen voor feedbackwijziging dat je tot het einde van dit jaar kunt indienen, wordt rechtsboven op de pagina Feedbackwijziging aanvragen weergegeven.

 3. Selecteer de reden voor je aanvraag in het gedeelte Geef de koper een reden voor de aanvraag.

 4. Voer in het tekstvak eventueel aanvullende informatie voor de koper in. Je kunt maximaal 500 tekens invoeren.

 5. Klik op de knop Verzenden.

Je ziet een bevestigingspagina met de mededeling dat je aanvraag via e-mail naar de koper is verzonden en je ontvangt een kopie van de e-mail.

Wat gebeurt er vervolgens?

We sturen de koper een e-mailbericht met de mededeling dat hij of zij een aanvraag voor feedbackwijziging heeft ontvangen. De e-mail bevat je reden voor het aanvragen van de wijziging en het bericht dat je hebt geschreven. De koper heeft 10 dagen om akkoord te gaan en de feedback te wijzigen of om niet akkoord te gaan en daarvoor een reden op te geven.

Als de koper niet binnen 7 dagen heeft gereageerd, sturen we de koper automatisch een herinnering over de aanvraag. Als de koper reageert, laten we je de beslissing van de koper onmiddellijk weten via e-mail. Als de periode van 10 dagen is verstreken zonder reactie van de koper, laten we je weten dat je aanvraag voor feedbackwijziging is verlopen. Verkopers kunnen slechts één aanvraag per transactie indienen.

Respecteer de beslissing van de koper, wat het resultaat van je aanvraag ook is.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.