Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe kan ik feedback geven?

Feedback geven

Zo geef je feedback op een ander lid:

  1. Ga naar Mijn eBay en klik op de tab Account.

  2. Klik links op de pagina op de link Feedback.

Hier kun je feedback geven voor andere leden met wie je de afgelopen 60 dagen een transactie bent aangegaan. Je kunt ook feedback over jou bekijken en erop reageren.

Lijst met alle verkopen en aankopen waarvoor je feedback moet geven

Als je negatieve feedback wilt geven, kan je worden gevraagd eerst een training te volgen over negatieve feedback. Dit neemt slechts een paar minuten in beslag.

Opmerking: alle feedback die je geeft, is openbaar en permanent, dus wees zo eerlijk en feitelijk mogelijk. Als er sprake is van een geschil, probeer het probleem dan op te lossen voordat je feedback geeft.

Feedback bekijken

Vragen en antwoorden over het geven van feedback

Je hebt 60 dagen om feedback te geven vanaf de datum waarop de aanbieding is afgelopen of de koper op Nu kopen heeft geklikt. Je moet pas feedback geven nadat de transactie is voltooid, dat wil zeggen nadat de verkoper de betaling heeft ontvangen en de koper het object heeft ontvangen.
Er is geen eBay-beleid waarin is vastgelegd wie eerst feedback moet geven.
Je kunt meerdere keren feedback geven voor een lid. Als je er zeker van wilt zijn dat herhaalde feedback in de feedbackscore wordt meegerekend, moet elke transactie waarvoor het lid feedback geeft in een aparte week eindigen. Voor feedback definieert eBay een week als maandag tot en met zondag (Pacific Time).
Een koper wint een object bijvoorbeeld op dinsdag, ontvangt het vervolgens en geeft de verkoper positieve feedback op donderdag. Vervolgens wint de koper in dezelfde week nog een object bij dezelfde verkoper. Feedback die de koper voor de tweede transactie geeft, wordt niet meegeteld in de feedbackscore van de verkoper. Maar als de koper een week later (de maandag van de week erop of later) nog een object wint, telt de feedback wel mee in de feedbackscore van de verkoper.
Naast het geven van algemene feedback aan verkopers, kunnen kopers ook gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven op vier punten: object voldoet aan beschrijving, communicatie, verzendtijd en verzendkosten.
We raden iedereen aan feedback te geven. Zonder feedback kun je andere leden niet goed inschatten voordat je met hen in zee gaat. Het geven van feedback is echter niet verplicht en we kunnen leden niet vragen feedback voor jou te geven.
Als je handelspartner geen feedback geeft, kun je de persoon in kwestie een beleefd herinneringsbericht sturen. Als je dan nog geen feedback krijgt, wil hij of zij waarschijnlijk geen commentaar geven.
Je feedbackscore wordt berekend op basis van het aantal leden met wie je transacties aangaat, niet op basis van het aantal objecten dat je verkoopt. Als je twee objecten aan één koper verkoopt en je voor beide objecten positieve feedback ontvangt, stijgt je score met 1 punt. Meer weten over de berekening van feedbackscores?
Wanneer feedbackcommentaar eenmaal is verzonden, kun je het niet meer bewerken of verwijderen. eBay kan feedback niet bewerken. Als commentaar niet strookt met ons beleid voor ongepast feedbackcommentaar, verwijderen we het.
Je kunt beleefd op de ontvangen feedback reageren of vervolgcommentaar geven om de feedback die je voor een ander lid hebt gegeven, toe te lichten.
Kopers kunnen feedback en gedetailleerde verkopersbeoordelingen voor verkopers in bepaalde gevallen herzien. Dit kan bijvoorbeeld als de verkoper een probleem met de transactie rechtzet of als de koper per ongeluk de verkeerde feedback heeft gegeven. Meer weten over feedbackwijziging aanvragen?
De enige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat anderen je aankopen niet kunnen zien, is je feedback privé maken. Als je je feedback privé maakt, kun je echter geen objecten te koop aanbieden.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.