Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Problemen met feedback oplossen


We blokkeren opmerkingen die kopers en verkopers voor elkaar achterlaten niet. Hiermee wordt de integriteit van het feedbacksysteem gewaarborgd. Feedback wordt doorgaans permanent toegevoegd aan je geschiedenis. Alleen kopers kunnen negatieve of neutrale feedback achterlaten. Hiermee wordt de kans op oneerlijke feedback voor alle leden kleiner.

Wanneer je feedback voor iemand achterlaat, wees dan open en eerlijk en onthoud dat andere leden op je mening vertrouwen om de beslissing tot aankoop of verkoop te maken.

Problemen met ontvangen feedback oplossen

Het kan echter gebeuren dat je niet blij bent met feedback die je hebt ontvangen. Als je het niet eens bent met de mening van een ander lid, kun je proberen om dit op een van de volgende manieren op te lossen:

Reageren op de feedback
Je kunt jouw kant van het verhaal vertellen door te reageren op commentaar dat iemand heeft gegeven (je reactie wordt direct onder het commentaar van het andere lid weergegeven).

Zo reageer je op ontvangen feedback
 1. Ga naar de pagina Feedbackforum.

 2. Onder het kopje Feedbacktools aan de rechterkant van de pagina klik je op de link Reageren op ontvangen feedback. Mogelijk moet je inloggen.

 3. Kies het commentaar waarop je wilt reageren en klik op de link Reageren.

 4. Typ je reactie in het vak in en klik op de button Reactie achterlaten.

Vervolgcommentaar achterlaten
Als je al een reactie op de ontvangen feedback hebt achtergelaten, kun je hier meer informatie aan toevoegen. Het vervolgcommentaar wordt weergegeven onder je oorspronkelijke commentaar.

Zo laat je vervolgcommentaar achter:
 1. Ga naar de pagina Feedbackforum.

 2. Onder het kopje Feedbacktools aan de rechterkant van de pagina klik je op de link Vervolgcommentaar op feedback geven. Mogelijk moet je inloggen.

 3. Kies het commentaar waarop je wilt reageren en klik vervolgens op de link Vervolgcommentaar.

 4. Voer je antwoord in en klik vervolgens op de button Vervolgcommentaar geven.

Feedbackwijziging aanvragen
In sommige gevallen kun je kopers vragen de neutrale of negatieve feedback die zij hebben achtergelaten, te herzien. Je kunt deze aanvraag alleen indienen als je het probleem dat de koper met de verkoop had, hebt opgelost of als je denkt dat de koper per ongeluk verkeerde feedback heeft achtergelaten. Er zijn ook andere beperkingen: meer informatie over hoe een aanvraag tot feedbackwijziging in zijn werk gaat.

Zo vraag je een feedbackwijziging aan:
 1. Ga naar de pagina Feedbackforum.

 2. Onder het kopje Feedbacktools aan de rechterkant van de pagina klik je op de link Feedbackwijziging aanvragen Mogelijk moet je inloggen.

 3. Kies de feedback waarvoor je een wijziging wilt aanvragen.

 4. Selecteer de optie Geef de koper een reden voor de aanvraag, voer de reden voor je aanvraag in en klik vervolgens op de button Verzenden

Kan feedback worden verwijderd?

We verwijderen feedback in bepaalde uitzonderlijke gevallen. Bijvoorbeeld als:

 • De feedback is in strijd met ons Feedbackbeleid. Als je denkt dat dit het geval is, kun je aanvragen om de feedback te laten verwijderen door te klikken op de link Melden onder aan de pagina Beleid voor ongepast feedbackcommentaar.

 • De feedback is gegeven door een lid dat geschorst is vanwege gedrag dat volgens ons kwaadwillend genoeg is om te rechtvaardigen dat de feedback verwijderd wordt die dit lid voor alle verkopers heeft achtergelaten.

 • Uit de communicatie van de koper blijkt dat deze niet van plan is om het object te betalen om redenen waarover de verkoper geen macht heeft.

 • De feedback bevat vulgair taalgebruik.

 • De feedback bevat persoonlijke contactgegevens.

 • We hebben een gerechtelijk bevel ontvangen met de vraag om de feedback te verwijderen.

 • De feedback is achtergelaten door een koper die niet op berichten van een verkoper heeft gereageerd, zelfs nadat zowel:

  • een geschil wegens een onbetaald object is geopend door de verkoper, als

  • een aantekening wegens een onbetaald object op de account van de koper is geplaatst

Meer weten over gevallen waarin eBay feedback kan verwijderen?

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.