Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Kopersbescherming: stap voor stap

eBay probeert in samenwerking met de eBay-community een veilige handelsomgeving te creëren. De meeste problemen kunnen doorgaans worden verholpen door directe communicatie met de betrokken eBay-leden. eBay raadt de volgende stappen aan

Stappen voor kopers

Stap Toelichting Tijdsbestek

1. Neem contact op met de verkoper.

Vraag het telefoonnummer van de verkoper en bel de verkoper op. Veel problemen berusten op kleine misverstanden die met een enkel telefoontje kunnen worden weggenomen.

Binnen 17 dagen na afloop van de aanbieding.

2. Bezoek de website van PayPal.

Als je hebt betaald met PayPal, bezoek je het PayPal Klachtencentrum om een klacht in te dienen. Je object is mogelijk beschermd via de kopersbescherming van PayPal.

Binnen 180 dagen na betaling van het object.

3. Maak gebruik van het proces bij object niet ontvangen of sterk afwijkend van omschrijving.

Het proces bij object niet ontvangen of sterk afwijkend van omschrijving is ontworpen om de communicatie tussen kopers en verkopers te vergemakkelijken.

7 tot 60 dagen na afloop van de aanbieding.

4. Neem contact op met je creditcardmaatschappij.

De meeste creditcardmaatschappijen bieden enige bescherming van identiteit en aankopen, of je nu met je creditcard via PayPal of direct aan de verkoper betaalt. Neem contact op met je creditcardmaatschappij voor meer informatie. 

Binnen 45 dagen na afloop van de aanbieding.

5. Dien een fraudeclaim in.

Als je het proces bij object niet ontvangen of sterk afwijkend van omschrijving hebt voltooid, kun je mogelijk een claim indienen bij de standaard kopersbescherming van eBay. Opmerking: je moet een claim indienen bij de creditcardmaatschappij voordat je een claim indient bij eBay (indien van toepassing).

Als je het proces bij object niet ontvangen of sterk afwijkend van omschrijving hebt voltooid én binnen 90 dagen na afloop van de aanbieding.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.