Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Checklist voor kopers

Slim en veilig kopen doe je aan de hand van de volgende tips.

Ga op onderzoek

Verzamel zoveel mogelijk informatie over het object. Lees de objectbeschrijving zorgvuldig door. Weet je precies hoe het zit met verzending en betalingsmethoden? Neem niet aan dat het wel goed zit met details die niet in de beschrijving zijn vermeld.
Vind antwoorden op je vragen. Als je vragen hebt of twijfelt over iets, kun je contact met de verkoper opnemen door in de aanbieding op de link Een vraag stellen te klikken. Veelvoorkomende vragen zijn 'Kan ik het object eventueel terugsturen?' en 'Hoe wordt het object verstuurd?'. Als je op een object hebt geboden maar de verkoper niet per e-mail kunt bereiken, kun je zijn contactgegevens opvragen.
Bekijk de feedback op de verkoper. Klik op de objectpagina op het nummer tussen haakjes achter de gebruikersnaam van de verkoper. Je ziet dan een pagina waarop andere kopers beschrijven hoe ze hun transactie met de verkoper hebben ervaren.
Ga na wat de waarde van het object is. Bekijk vergelijkbare aanbiedingen die al zijn afgelopen door in afgelopen aanbiedingen te zoeken. Je kunt ook online winkels met soortgelijke objecten bezoeken en in je omgeving rondvragen om te bepalen wat een bepaald object waard is.
Controleer of het object legaal is en mag worden aangeboden. Raadpleeg het beleid van eBay over verboden en beperkte objecten als je niet zeker weet of het object waarin je bent geïnteresseerd, is toegestaan.

Denk na over de koopopties

Stel vast hoeveel je maximaal voor het object wilt betalen. Denk goed na hoe graag je het object wilt hebben, hoe moeilijk het is om een ander exemplaar te bemachtigen en hoe snel je het nodig hebt. Op basis hiervan beslis je tot welke prijs je bereid bent te gaan.
Zorg ervoor dat je begrijpt wat een maximumbod betekent. Met het autobodsysteem van eBay hoef je slechts eenmaal een maximumbod op te geven, waarna je bod automatisch wordt verhoogd tot een bedrag waarmee je de hoogste bieder blijft.
Breng alleen serieuze biedingen uit. Bied niet op vergelijkbare objecten van verschillende verkopers als je slechts één exemplaar wilt. Je kunt namelijk meer dan één veiling winnen.
Maak eventueel gebruik van Nu kopen. Bevat de aanbieding waarin je geïnteresseerd bent de optie Nu kopen? Zo ja, bedenk dan of je de Nu kopen-prijs wilt betalen zodat je het object gegarandeerd meteen krijgt.
Overweeg een beste voorstel. Als de verkoper de functie Beste voorstel gebruikt, stel je een prijs voor die voor zowel jou als de verkoper redelijk is. In sommige rubrieken kunnen jij en de verkoper steeds een tegenvoorstel doen totdat jullie een prijs bereiken waarin beiden zich kunnen vinden.

Plan vooruit

Zorg ervoor dat je contactgegevens en e-mailadres up-to-date zijn. Controleer of je persoonlijke gegevens correct zijn. Controleer ook of de software die je hebt geïnstalleerd om spam te blokkeren, de communicatie met je verkoper niet hindert.
Wacht niet te lang als je een object wilt kopen met Beste voorstel. Als je een object wilt winnen met Beste voorstel, kun je het beste in de beginfase van de aanbieding beginnen. De verkoper heeft dan tijd om te reageren.
Zorg ervoor dat je eventueel een andere computer kunt gebruiken. Als je problemen met de computer of verbinding hebt of als je de computer om een andere reden niet kunt gebruiken, heb je toegang tot je eBay-account vanaf alle computers met een internet-verbinding. Zo kun je je biedingen ook op de pagina Mijn eBay volgen vanaf een computer bij vrienden of in de lokale bibliotheek.

Veel plezier met handelen op eBay!

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.