Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Rol van eBay wanneer je een probleem moet oplossen

eBay streeft ernaar leden een veilige handelsomgeving te bieden. Wanneer zich transactieproblemen voordoen, helpt eBay leden met elkaar te communiceren. Ook biedt eBay services om hen tegen fraude te beschermen.

Hoe we helpen

  • Problemen ontstaan vaak door misverstanden die leden onderling kunnen oplossen door te communiceren met elkaar. We bieden richtlijnen aan om contactgegevens aan te vragen en om te communiceren met de handelspartner. Als je onderling niet tot een oplossing kunt komen, vragen wij je naar de pagina Transactieproblemen oplossen te gaan. Hier kun je een geschil openen en de stappen volgen die worden genomen om je geschil op te lossen.

  • Als je met PayPal hebt betaald, word je automatisch doorgestuurd naar het Klachtencentrum van PayPal. Als je op eBay met PayPal betaalt, ben je gedekt door de Kopersbescherming van PayPal.

  • Als er verdachte activiteiten worden gemeld, gaat de afdeling 'Regels en veiligheid' de situatie onderzoeken. Als een lid het eBay-beleid overtreedt, kan eBay besluiten zijn/haar account te beperken en zelfs te schorsen. Als het over een erstige zaak gaat, werken we samen met gerechtelijke instanties.

Wat we niet kunnen doen

  • Nu en dan worden we gevraagd te helpen en kunnen we dit niet. eBay bezit niet de objecten die op de site worden verkocht. We kunnen een verkoper vragen om een object te verzenden of een koper om te betalen, maar eBay kan niet zelf het object naar de koper verzenden of de verkoper betalen.

  • Wanneer een koper of een verkoper zich niet aan zijn of haar verplichtingen houdt, kunnen we de account beperken of schorsen.

    Wij willen ervoor zorgen dat leden op eBay eerlijk en fair handelen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.