Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Transactieproblemen oplossen

Als je ooit een probleem hebt met een verkoop, helpt eBay je graag met richtlijnen, regelingen en diensten om een zo goed mogelijke oplossing te vinden.

Opmerking: Geschillen vanwege een onbetaald object worden anders aangepakt dan andere geschillen in Transactieproblemen oplossen. Gebruik het proces voor onbetaalde objecten als je een verkoper bent en je koper niet betaald heeft, of als je een koper bent die op de hoogte is gesteld van een geschil wegens een onbetaald object.

Als je een probleem hebt met betrekking tot Feedback of diefstal van persoonlijke gegevens, kun je in plaats van Transactieproblemen oplossen op een Hulp-pagina op de link Contact met ons opnemen klikken.

Probeer te communiceren met je handelspartner

Een snelle en vlotte communicatie tussen koper en verkoper leidt vaak tot de beste oplossingen. Onze tips om te communiceren met je handelspartner helpen je problemen zo snel en zo eenvoudig mogelijk op te lossen.

Transactieproblemen oplossen

Als je het probleem niet rechtstreeks met je handelspartner kunt oplossen, kun je een geschil openen in Transactieproblemen oplossen. eBay neemt vervolgens contact op met je handelspartner en helpt beide partijen bij het bespreken, bijhouden en oplossen van het geschil.

Als koper kun je in Transactieproblemen oplossen hulp vinden voor de volgende problemen:

 • Je hebt een object betaald en ontvangen, maar het komt niet overeen met de beschrijving in de aanbieding. In de beschrijving staat bijvoorbeeld dat het object nieuw is terwijl het er gebruikt uitziet, of in de aanbieding wordt een boek genoemd terwijl het een dvd blijkt te zijn.

 • Gebruik het Klachtencentrum van PayPal als je met PayPal hebt betaald. Je wordt dan mogelijk beschermd door Kopersbescherming van PayPal. Je kunt het PayPal-geschil nog altijd weergeven vanuit Transactieproblemen oplossen op eBay.

  Je hebt een object verkocht, maar geen betaling ontvangen. Gebruik het proces voor onbetaalde objecten als een koper niet betaalt.

  Je hebt een object betaald, maar niet ontvangen.

 • Als je via PayPal hebt betaald, ga je vanuit eBay automatisch naar het Klachtencentrum van PayPal. Het kan zijn dat je onder de Kopersbescherming van PayPal valt. Je kunt ook rechtstreeks naar het Klachtencentrum van PayPal gaan.

Als verkoper kun je op de pagina Transactieproblemen oplossen terecht met de volgende problemen:

 • Je hebt een object verkocht, maar geen betaling ontvangen.

 • Je wilt de transactie annuleren.

De tijdlijn is belangrijk

Als iemand een geschil tegen je opent, is het belangrijk dat je snel reageert en samen met je handelspartner tot een oplossing probeert te komen. Voor de meeste problemen geldt een beperkte periode waarin je geschillen kunt openen, creditering van bepaalde kosten kunt ontvangen of in aanmerking kunt komen voor kopersbescherming. Je ontvangt deze informatie wanneer je een geschil opent.

Als je niet ingaat op de zorgen van je handelspartner of niet reageert binnen de opgegeven termijn, kan het geschil worden doorverwezen naar ons team van Regels en veiligheid. 

 • Als je een koper bent, heb je 4 dagen om voor een onbetaald object te betalen zodra je van het onbetaald object op de hoogte bent gesteld. Als je niet reageert, kan er een aantekening wegens onbetaald object op je account worden gemaakt, waardoor je account beperkt of geschorst kan worden.

 • Als je een verkoper bent, heb je 10 dagen om te reageren op een geschil voor objecten die niet zijn ontvangen of objecten die niet overeenkomen met de beschrijving. 

Opmerking: als je je niet precies herinnert op welk object het geschil betrekking heeft, klik je op de link Gekocht object bekijken om naar de beschrijving van het gekochte object te gaan.

Reageren op de juiste versie van de aanbieding

Het kan zijn dat de verkoper meerdere versies van een aanbieding heeft geplaatst. Klik op de link Beschrijving van gekocht object bekijken in het vak Objectdetails om te controleren of jouw geschil op de juiste versie slaat.

Reageren op een geschil

Zo reageer je op een geschil:
 1. Je handelspartner opent een geschil via de pagina Transactieproblemen oplossen.

 2. Je ontvangt van eBay een e-mail waarin het geschil wordt beschreven.

 3. Lees waar het geschil over gaat en klik op Nu reageren.

 4. De pagina Transactieproblemen oplossen - Gegevens over geschil wordt weergegeven. Vul je gegevens in en klik op Reactie verzenden.

 5. Je ontvangt een bevestiging dat je reactie naar je handelspartner is verzonden.

 6. Blijf communiceren totdat je het geschil hebt opgelost.

  • Help jezelf, je handelspartner en eBay om de communicatie bij te houden door alleen op het geschil te reageren zoals is aangegeven in de e-mails (via Veilig handelen).

 7. Volg het geschil in Transactieproblemen oplossen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.