Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Ongepaste koop- en verkoopactiviteiten melden

 

We onderzoeken gevallen van ongepast kopen of verkopen en proberen deze op te lossen. Als je iets tegenkomt wat ons beleid overtreedt, willen we dit graag weten.

Wat ik moet melden

Als je een verdachte aanbieding ziet of als het gedrag van een lid ons beleid lijkt te overtreden, moet je eerst onze regels en beleidsregels nalezen om te bepalen of de overtreding onderzocht moet worden.

Je kunt ook het volgende bekijken:

Als je een aanbieding ziet waarvan je denkt dat die het beleid overtreedt, klik je rechts op de objectpagina op de link Object melden. We bekijken je melding en nemen passende maatregelen.

Voor andere soorten overtredingen kun je de richtlijnen volgen op de pagina waar dat beleid wordt beschreven.

Gebruik het gedeelte Vond je deze pagina nuttig? op deze pagina niet om overtredingen te melden. Kwesties die op deze manier worden gemeld, worden niet onderzocht.

 

Wat wij onderzoeken

Hieronder vind je een beknopt overzicht van het type overtredingen dat we onderzoeken. Klik links naast de beschrijving op de link om het volledige beleid te bekijken.

Feedbackovertredingen
 • Feedbackchantage: leden mogen het feedbacksysteem niet misbruiken om goederen, services of positieve feedback te verkrijgen.

 • Feedbackmanipulatie: leden kunnen hun feedback of die van andere leden niet kunstmatig verbeteren.

 • Ongepast feedbackcommentaar: feedback mag geen ongepast taalgebruik, scheldwoorden of andere tekst bevatten die ons beleid overtreedt.

Koopovertredingen
 • Kooppraktijken: oneerlijk of onveilig gedrag van kopers, zoals onredelijke eisen stellen aan verkopers of misbruik maken van onze beschermingssystemen, is niet toegestaan.

 • Inmenging in een transactie: leden mogen zich niet mengen in de transactie van een ander lid.

 • Voorstellen om een object buiten eBay om te kopen: leden mogen geen voorstel doen om een aangeboden object buiten eBay om te kopen.

 • Ongeldig bod intrekken: leden kunnen een bod niet intrekken of annuleren, met uitzondering van enkele omstandigheden.

 • Onbetaalde objecten: leden moeten objecten die ze aanschaffen, betalen. Als je een verkoper bent en je bent niet betaald voor een object, volg je de procedure voor onbetaalde objecten.

 • Bieden op eigen veilingen: leden kunnen geen biedtechnieken gebruiken om de prijs of populariteit van een object te verhogen.

Verkoopovertredingen
Overtredingen met betrekking tot contactgegevens of identiteit
Andere overtredingen

Wat we niet onderzoeken

We onderzoeken geen misverstanden, leden die niet met elkaar communiceren en persoonlijke geschillen tussen leden. Dit zijn enkele voorbeelden:

 • Ik ben op het laatste moment door iemand overboden. Ook in de allerlaatste seconden kunnen geïnteresseerden nog een hoog bod uitbrengen. Dat maakt het bieden op eBay juist zo spannend. Alle biedingen die vóór het aflopen van de veiling worden uitgebracht, zijn geldig. Dus ook de biedingen in de allerlaatste seconde. Kom te weten hoe je voorkomt dat je wordt overboden.

 • De verkoper beantwoordt mijn e-mails niet, bevestigt mijn geldige betaling niet of heeft het object al verkocht. Als je je object niet ontvangt, kun je een geschil openen in Transactieproblemen oplossen. Geef duidelijke feedback over de desbetreffende verkoper om andere gebruikers te waarschuwen.

 • De koper staat erop dat ik onder rembours verzend, een postgedateerde cheque accepteer of elk object apart verpak. Vermeld je verzend- en betalingsvoorwaarden duidelijk in al je aanbiedingen. We raden je aan om met je koper te overleggen om te zien of je een oplossing kunt vinden waarmee je allebei tevreden bent.

 • De koper heeft negatieve feedback gegeven, hoewel ik positieve feedback op deze koper heb gegeven. In overeenstemming met onze gebruikersovereenkomst wordt dit commentaar niet verwijderd. eBay verwijdert feedback alleen in bepaalde omstandigheden.

Resultaten van een onderzoek

Wij hechten groot belang aan de privacy van onze leden en kunnen de resultaten van een onderzoek daarom niet in detail bespreken. Wel is het mogelijk dat we contact met je opnemen om door te geven dat het onderzoek is afgerond.

Voordat we actie tegen een lid ondernemen, onderzoeken we de omstandigheden van de overtreding en de koop- en verkoopgeschiedenis van het lid. Onze acties bestaan onder meer uit het verwijderen van aanbiedingen en uiteenlopende andere acties, zoals koop- en verkooprechten beperken en een account schorsen. Om alle leden zo eerlijk mogelijk te behandelen, ondernemen we geen actie als een klacht niet kan worden bewezen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.