Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe kan ik een object als betaald of verzonden markeren?

Je kunt de status volgen van objecten die je wilt kopen of verkopen (als je een verkopersaccount hebt) en de status bijwerken via de kolom Actie ondernemen in Mijn eBay.

Een object markeren als betaald

Als je een object hebt betaald en in Mijn eBay nog steeds wordt aangegeven dat de betaling nog niet is voldaan, kun je het object handmatig als betaald markeren en zo je eigen administratie op orde houden. Als je een object als betaald markeert, wordt de verkoper daarvan niet op de hoogte gesteld. Het maakt niet uit welke status in Mijn eBay wordt weergegeven: zolang de verkoper de ontvangst van betaling bevestigt, is jouw bijdrage aan de transactie voltooid.

Zo markeer je een object als betaald:
  1. Klik in de linkerkolom van Mijn eBay onder Kopen op de link Gewonnen.

  2. Ga in het gedeelte naar het object dat je als betaald wilt markeren.

  3. Selecteer in het menu Actie ondernemen de optie Markeren als betaling verzonden. Het pictogram wordt blauw, waarmee wordt aangegeven dat de betaling is voltooid.

Opmerking: Als je via PayPal voor je object betaalt of als de verkoper het object in Mijn eBay als Betaling ontvangen markeert, wordt de status Betaling verzonden weergegeven. Als je echter via een andere betalingsmethode betaalt en het object handmatig als Betaling verzonden markeert, wordt de verkoper hiervan niet automatisch op de hoogte gesteld.

Een object markeren als verzonden

Nadat je een object naar een koper hebt verzonden en in Mijn eBay nog steeds wordt aangegeven dat het object verzonden moet worden, kun je het object handmatig als verzonden markeren om je eigen administratie op orde te houden. Als je een object als betaald markeert, wordt de verkoper daarvan niet op de hoogte gesteld.

Zo markeer je een object als verzonden:

  1. Klik in de linkerkolom van Mijn eBay onder Verkopen op de link Verkocht.

  2. Klik in het gedeelte Verkocht op het object dat je als verzonden wilt markeren.

  3. Selecteer in het menu Actie ondernemen de optie Markeren als verzonden. Het pictogram wordt dan geel, waaraan je kunt zien dat het object verzonden is.

Opmerking: Via het menu Actie ondernemen kun je ook een factuur sturen, een object opnieuw aanbieden, en een verzendlabel afdrukken.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.