Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Overboden worden

Je bent overboden als een andere koper een hoger maximumbod heeft geplaatst dan dat van jou en jij dus op dit moment niet de hoogste bieder bent.

Soms word je meteen na het uitbrengen van je bod overboden, ook al was jouw bod hoger dan het bod dat in de aanbieding werd weergegeven. Wanneer dit gebeurt, wordt dit normaal gesproken direct aangegeven. Je hebt dan de kans om een ander bod uit te brengen.

In dit geval heeft een andere koper een hoger maximumbod opgegeven. Na je bod ben je direct door de andere koper overboden door het autobodsysteem van eBay. De andere bieder heeft zijn bod misschien al uren of dagen eerder geplaatst.

Lees alles over bieden en bekijk onze tips!

Bieden in de laatste minuut

Ook in de allerlaatste seconden kunnen geïnteresseerden nog een bod uitbrengen. Dat maakt het bieden op eBay juist zo spannend. Alle biedingen die vóór het aflopen van de veiling worden uitgebracht, zijn geldig. Dus ook de biedingen in de allerlaatste seconde.

Je kunt teleurstellingen voorkomen door op de objectpagina je maximumbod op te geven, dat wil zeggen de hoogste prijs die je voor het object wilt betalen. Het eBay-systeem zorgt ervoor dat je bod automatisch wordt verhoogd tot de door jou opgegeven maximumprijs. Dus door een hoger maximumbod in te vullen kun je voorkomen dat je op het allerlaatste moment nog wordt overboden.

E-mailberichten

Wanneer je bent overboden, kun je daarover per e-mail een bericht ontvangen.

Bericht bij hoger bod

Wanneer een andere koper meer heeft geboden dan je maximumprijs, ontvang je een e-mailbericht met de mededeling dat je bent overboden. Als je op de link in dit bericht klikt, wordt de objectpagina geopend en kun je je bod verhogen.

Bericht bij afgelopen object

Wanneer een aanbieding afloopt, wordt er automatisch een e-mailbericht gestuurd naar degenen die verloren hebben. Zo weten ze dat ze het object niet hebben gewonnen. Ook worden in het bericht objecten onder de aandacht gebracht die lijken op het object dat ze niet hebben gewonnen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen