Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

De verkoper leren kennen


Leer op de volgende manieren je verkoper beter kennen voordat je een object koopt.

Bekijk de feedback van de verkoper.
Controleer de gedetailleerde verkopersbeoordelingen en feedback in de aanbieding. Als een verkoper geen of negatieve feedback heeft, gebruik dan de link Een vraag stellen om antwoord op je vragen te krijgen of om de verkoper een bericht te sturen.
Je kunt ook meer over een verkoper te weten te komen door andere actieve aanbiedingen van hem of haar te bekijken. Heeft de verkoper een gevarieerd objectaanbod, of is hij of zij gespecialiseerd in één soort verzamelobject? Als je andere objecten van een verkoper wilt zien, klik je in de aanbieding in het gedeelte Verkopergegevens op Overige objecten bekijken. Als de verkoper een eBay-winkel heeft, kun je naar die winkel gaan door in het gedeelte Verkopergegevens op de link Winkel bezoeken te klikken.
Let op de pictogrammen bij de gebruikersnaam van de verkoper.
Pictogram Betekenis

PowerSellers zijn topverkopers op eBay die veel objecten verkopen en een hoge feedbackscore hebben. Hier vind je meer informatie over PowerSellers.

De gebruiker staat sinds 30 dagen of minder bij eBay ingeschreven.

De gebruiker heeft zijn of haar gebruikersnaam in de afgelopen 30 dagen gewijzigd.

Zorg dat je antwoorden over het object krijgt.
 • Als je na het lezen van de objectbeschrijving en de verkoopvoorwaarden nog vragen hebt, klik dan op Een vraag stellen in de aanbieding. Als je je antwoord niet vindt, kun je de verkoper een bericht sturen.

 • Als je een bod hebt uitgebracht of het object gewonnen hebt en nog geen bericht ontvangen hebt van de verkoper, kun je ook de contactgegevens van de verkoper opvragen.

Lees het beleid van de verkoper over verzending, betaling en het retourneren van objecten goed door.
 • Verzending: bekijk de verzendkosten voordat je op een object biedt of het koopt.

 • Betaling: Overweeg de mogelijkheid om te betalen met PayPal of met een creditcard. De kopersbescherming van PayPal helpt je als je het object niet ontvangt of als dit sterk afwijkt van de beschrijving in de aanbieding van de verkoper. De transacties die ervoor in aanmerking komen, zijn gedekt voor de volledige aankoopprijs en de originele verzendkosten. Veel Creditcards bieden 100% bescherming voor de consument, maar ga dit na bij je creditcardmaatschappij. Wees voorzichtig met verkopers die slechts één betalingsvorm aanvaarden, vooral wanneer de verkoper uitsluitend kascheques, overschrijvingen, directe overschrijvingen van contant geld (via Western Union of MoneyGram) of contant geld aanvaardt. Betaal nooit contant en wees voorzichtig als je betaalt met equivalenten van contant geld, zoals overschrijvingen.  

 • Retourzendingen: Lees het retourbeleid van de verkoper goed door voordat je op een object biedt of het koopt. Neem contact op met de verkoper als je vragen hebt. Daarbij kun je denken aan de volgende vragen:

  • Kun je het object aan de verkoper retourneren of wordt het verkocht in de staat waarin het verkeert?

  • Onder welke voorwaarden kun je het object retourneren?

  • Moet het object binnen een bepaald tijdsbestek worden geretourneerd aan de verkoper?

  • Hoe betaalt de verkoper het object terug?

  • Wie betaalt de verzendkosten voor het retourneren van objecten?

  • Brengt de verkoper bevoorraadingskosten in rekening?

Bekijk andere objecten van de verkoper.
Je kunt meer te weten komen over verkopers door hun andere aanbiedingen te bekijken. Heeft de verkoper een gevarieerd objectaanbod, of is hij of zij gespecialiseerd in één soort verzamelobject? Je kunt naar andere objecten van de verkoper zoeken door op een aanbieding onder Verkopergegevens op te klikken. Als de verkoper een eBay-winkel heeft, kun je naar die winkel gaan door op de link Winkel bezoeken te klikken. Deze vind je op alle aanbiedingen van de verkoper.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.