Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Wat je moet doen als je een object dat je hebt gekocht niet ontvangt

 

Als een object niet is geleverd of als het sterk afwijkt van de beschrijving van de verkoper, zijn er enkele acties die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen.

Controleer de leveringsgegevens van je object

Als je object nog niet is aangekomen, controleer je eerst de leveringsgegevens. Je vindt de leveringsgegevens van je object in je aankoopgeschiedenis. In de leveringsgegevens kun je het volgende doen:

  • De geschatte leveringsdatum bekijken – De geschatte leveringsdatum van je object geeft aan wanneer je het object mag verwachten. Als de datum nog niet is verstreken, is je object waarschijnlijk nog onderweg.

  • Ervoor zorgen dat je leveringsadres correct is – Als het leveringsadres dat je hebt opgegeven tijdens de afhandeling onjuist is, selecteer dan  op de pagina Bestelgegevens van de bestelling en kijk of de bestelling wordt geannuleerd. De verkoper kan het object opnieuw aanbieden zodat je het met het juiste adres opnieuw kunt kopen. Als de verkoper het object al heeft verzonden, kan hij/zij het adres niet wijzigen. We raden je aan om, indien mogelijk, je pakket bij het oorspronkelijke adres op te halen.

Als de laatste geschatte leveringsdatum is verstreken en de adresgegevens op de bestelling correct zijn en je je object nog steeds niet hebt ontvangen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om het probleem op te lossen.

Als het object niet in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay

Als het gekochte object niet wordt gedekt door de Geld-terug-garantie van eBay, laat de verkoper dan weten dat je het object niet hebt ontvangen door een aanvraag te openen op de pagina Transactieproblemen oplossen. De meeste verkopers willen een oplossing vinden, dus je kunt een terugbetaling vragen of wachten tot het object wordt geleverd.

Als er geen badge van de Geld-terug-garantie van eBay wordt weergegeven in de objectbeschrijving of bestellingsgegevens, dan komt het object niet in aanmerking voor de Geld-terug-garantie van eBay.

Als het object in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay

Als het gekochte object in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay en niet uiterlijk op de laatste geschatte leveringsdatum is aangekomen, zorgen we ervoor dat je het object ontvangt of je geld terugkrijgt.

Een niet-ontvangen object melden

  1. Als het object niet uiterlijk op de laatste geschatte leveringsdatum is aangekomen, laat dit de verkoper dan weten door een aanvraag te openen op de pagina Transactieproblemen oplossen. Na de laatste geschatte leveringsdatum heb je 30 dagen de tijd om de verkoper te laten weten dat je het object niet hebt ontvangen.

  2. De verkoper heeft dan 3 werkdagen de tijd om je de bijgewerkte leveringsgegevens te verstrekken of je een terugbetaling aan te bieden. Als de verkoper het probleem na 3 werkdagen niet heeft opgelost, kun je eBay vragen om in te grijpen. Vanaf het moment dat je de verkoper laat weten dat je het object niet hebt ontvangen, heb je 21 werkdagen de tijd om eBay te vragen om in te grijpen.

Als uit de trackinggegevens blijkt dat het object dat je hebt besteld nadat je een aanvraag hebt geopend over een niet-ontvangen object is geleverd, zullen zowel jij als de verkoper een e-mailbericht ontvangen. Je aanvraag wordt dan automatisch binnen 24 uur gesloten. Je kunt eBay nog steeds vragen om in te grijpen voordat de aanvraag automatisch wordt gesloten.

Als de verkoper je een terugbetaling aanbiedt

Als de verkoper je een terugbetaling aanbiedt, heeft hij/zij 2 werkdagen de tijd om de terugbetaling te verwerken. Je ontvangt een e-mail zodra dit is geregeld.

Het duurt meestal 3 tot 5 werkdagen voordat de terugbetaling via PayPal wordt verwerkt. Als je een creditcard of andere betalingsmethode gebruikt, kan de verwerking tot 30 dagen duren, afhankelijk van de financiële onderneming.

Een aanvraag voor een niet-ontvangen object sluiten

Als je object aankomt na het openen van een geschil, kun je dit sluiten:

  1. Ga naar je Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay en zoek de bestelling.

  2. Selecteer Aanvraag niet-ontvangen object.

  3. Selecteer Aanvraag sluiten en kies je redencode om te verzenden.

Het is belangrijk dat je zeker bent dat je dit geschil wilt sluiten, aangezien je geen geschil kunt heropenen nadat je het hebt gesloten.

Meer weten over de voorwaarden voor de Geld-terug-garantie van eBay?

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.